18 prill/ “Monumentet janë bartës të prekshëm të kujtesës së përvojës njerëzore”

E enjte, 13 Qershor, 2024
E enjte, 13 Qershor, 2024

18 prill/ “Monumentet janë bartës të prekshëm të kujtesës së përvojës njerëzore”

Në kuadër të 18 prillit “Ditës Ndërkombëtare të Monumenteve dhe Parqeve Arkeologjike”, Muzeu Historik Kombëtar zhvilloi aktivitetin me temë: “E kaluara e ndërlikuar. E ardhmja e larmishme”, temë e cila për këtë vit ishte motoja e kësaj dite.

18 prilli konsiderohet një ditë reflektimi për të mbrojtur trashëgiminë kulturore dhe monumentet. Misioni i kësaj dite është edukimi i brezit të ri me problematikën e monumenteve, si dhe tërheqjen e vëmendjes për kujdesin që duhet treguar ndaj trashëgimisë kulturore.

Aktiviteti i organizuar nga Muzeu Historik Kombëtar u zhvillua në formë bashkëbisedimi mes specialistëve të fushës. “Monumentet dhe vendbanimet, si peizazhe të gjalla, janë bartës të prekshëm të kujtesës së një pjese të përvojës njerëzore. Kështu, me anë të vërtetësisë së tyre, ato kontribuojnë në përkujtimin dhe përcjelljen e vlerave të një vend”, u shpreh Drejtori i Muzeut Historik Kombëtar, Dr. Dorian Koçi.

“Muzeu Historik Kombëtar si një qendër e rëndësishme e zhvillimit kulturor, në përbërjen e tij ka një koleksion të jashtëzakonshëm të objekteve arkeologjike. Muzeu Historik Kombëtar ka kapacitete dhe kuadro, që kanë bërë karrierë në fushën e muzeologjisë”, u shpreh gjatë aktivitetit Prof. Dr. Neritan Ceka.

Dr. Elio Hobdari, u shpreh se pavarësisht punës që është bërë ndër vite është me rëndësi edhe pasurimi i Muzeut Historik Kombëtar me objekte të tjera të zbuluara ndër vite sitet arkeologjike.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Në kuadër të 18 prillit “Ditës Ndërkombëtare të Monumenteve dhe Parqeve Arkeologjike”, Muzeu Historik Kombëtar zhvilloi aktivitetin me temë: “E kaluara e ndërlikuar. E ardhmja e larmishme”, temë e cila për këtë vit ishte motoja e kësaj dite.

18 prilli konsiderohet një ditë reflektimi për të mbrojtur trashëgiminë kulturore dhe monumentet. Misioni i kësaj dite është edukimi i brezit të ri me problematikën e monumenteve, si dhe tërheqjen e vëmendjes për kujdesin që duhet treguar ndaj trashëgimisë kulturore.

Aktiviteti i organizuar nga Muzeu Historik Kombëtar u zhvillua në formë bashkëbisedimi mes specialistëve të fushës. “Monumentet dhe vendbanimet, si peizazhe të gjalla, janë bartës të prekshëm të kujtesës së një pjese të përvojës njerëzore. Kështu, me anë të vërtetësisë së tyre, ato kontribuojnë në përkujtimin dhe përcjelljen e vlerave të një vend”, u shpreh Drejtori i Muzeut Historik Kombëtar, Dr. Dorian Koçi.

“Muzeu Historik Kombëtar si një qendër e rëndësishme e zhvillimit kulturor, në përbërjen e tij ka një koleksion të jashtëzakonshëm të objekteve arkeologjike. Muzeu Historik Kombëtar ka kapacitete dhe kuadro, që kanë bërë karrierë në fushën e muzeologjisë”, u shpreh gjatë aktivitetit Prof. Dr. Neritan Ceka.

Dr. Elio Hobdari, u shpreh se pavarësisht punës që është bërë ndër vite është me rëndësi edhe pasurimi i Muzeut Historik Kombëtar me objekte të tjera të zbuluara ndër vite sitet arkeologjike.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Në kuadër të 18 prillit “Ditës Ndërkombëtare të Monumenteve dhe Parqeve Arkeologjike”, Muzeu Historik Kombëtar zhvilloi aktivitetin me temë: “E kaluara e ndërlikuar. E ardhmja e larmishme”, temë e cila për këtë vit ishte motoja e kësaj dite.

18 prilli konsiderohet një ditë reflektimi për të mbrojtur trashëgiminë kulturore dhe monumentet. Misioni i kësaj dite është edukimi i brezit të ri me problematikën e monumenteve, si dhe tërheqjen e vëmendjes për kujdesin që duhet treguar ndaj trashëgimisë kulturore.

Aktiviteti i organizuar nga Muzeu Historik Kombëtar u zhvillua në formë bashkëbisedimi mes specialistëve të fushës. “Monumentet dhe vendbanimet, si peizazhe të gjalla, janë bartës të prekshëm të kujtesës së një pjese të përvojës njerëzore. Kështu, me anë të vërtetësisë së tyre, ato kontribuojnë në përkujtimin dhe përcjelljen e vlerave të një vend”, u shpreh Drejtori i Muzeut Historik Kombëtar, Dr. Dorian Koçi.

“Muzeu Historik Kombëtar si një qendër e rëndësishme e zhvillimit kulturor, në përbërjen e tij ka një koleksion të jashtëzakonshëm të objekteve arkeologjike. Muzeu Historik Kombëtar ka kapacitete dhe kuadro, që kanë bërë karrierë në fushën e muzeologjisë”, u shpreh gjatë aktivitetit Prof. Dr. Neritan Ceka.

Dr. Elio Hobdari, u shpreh se pavarësisht punës që është bërë ndër vite është me rëndësi edhe pasurimi i Muzeut Historik Kombëtar me objekte të tjera të zbuluara ndër vite sitet arkeologjike.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.