Anulimet e udhëtimeve/ Australia rimburson pagesat për viza të papërdorura

E hënë, 30 Nëntor, 2020
E hënë, 30 Nëntor, 2020

Anulimet e udhëtimeve/ Australia rimburson pagesat për viza të papërdorura

Australia do të kthejë mbrapsht të gjitha pagesat e bëra për viza të papërdorura për shkak të mbylljes së kufijve. Lajmi vjen si pjesë e përpjekjeve të qeverisë për të ruajtur pozitën e Australisë si destinacion turistik dhe vend tërheqës për personat me viza të përkoheshme.

Qeveria federale ka ofruar lehtësime për personat që mbajnë viza të përkohëshme, por që nuk janë në gjendje të hyjnë në Australi për shkak të mbylljes së kufijve. Ky grup do të ketë mundësi që të bëj kërkesë të re për viza dhe falas në momentin që hapen dyert për t’u futur në Australi. Brenda këtij grupi futen dhe persona që mbajnë viza fejese, të cilët edhe pse kanë vizë nuk janë në gjendje të futen.

Sipas Ministrit të Migracionit në Australi Ellen Tac, qëllimi është që Australia të vazhdojë të jetë tërheqëse për turistët si dhe personat me aftësi të kërkuara. “Kemi parë rritjen më të ngadaltë të popullatës që nga lufta e parë botërore, kjo sepse kemi mbyllur kufinjtë dhe kemi dëshirë për t’i hapur ato sapo të na lejojë ky virus. Por meqenëse rritja e popullsisë është kaq e ulët ne duhet të marrim masa të tjera për të rritur ekonominë. Mbyllja e kufirit pret mijëra persona që kanë aplikuar për viza, por që nuk janë në gjendje të vijnë, deri sa të jemi në gjendje të pranojmë më shumë vizitorë. Personave të cilëve u skandon viza turistike do të kenë të drejtë të aplikojnë falas për një vizë të re. E njëjta gjë vlen edhe për ata që kanë viza që nuk janë përdorur për pushime, ose për punë.”

Australia do të kthejë mbrapsht të gjitha pagesat e bëra për viza të papërdorura për shkak të mbylljes së kufijve. Lajmi vjen si pjesë e përpjekjeve të qeverisë për të ruajtur pozitën e Australisë si destinacion turistik dhe vend tërheqës për personat me viza të përkoheshme.

Qeveria federale ka ofruar lehtësime për personat që mbajnë viza të përkohëshme, por që nuk janë në gjendje të hyjnë në Australi për shkak të mbylljes së kufijve. Ky grup do të ketë mundësi që të bëj kërkesë të re për viza dhe falas në momentin që hapen dyert për t’u futur në Australi. Brenda këtij grupi futen dhe persona që mbajnë viza fejese, të cilët edhe pse kanë vizë nuk janë në gjendje të futen.

Sipas Ministrit të Migracionit në Australi Ellen Tac, qëllimi është që Australia të vazhdojë të jetë tërheqëse për turistët si dhe personat me aftësi të kërkuara. “Kemi parë rritjen më të ngadaltë të popullatës që nga lufta e parë botërore, kjo sepse kemi mbyllur kufinjtë dhe kemi dëshirë për t’i hapur ato sapo të na lejojë ky virus. Por meqenëse rritja e popullsisë është kaq e ulët ne duhet të marrim masa të tjera për të rritur ekonominë. Mbyllja e kufirit pret mijëra persona që kanë aplikuar për viza, por që nuk janë në gjendje të vijnë, deri sa të jemi në gjendje të pranojmë më shumë vizitorë. Personave të cilëve u skandon viza turistike do të kenë të drejtë të aplikojnë falas për një vizë të re. E njëjta gjë vlen edhe për ata që kanë viza që nuk janë përdorur për pushime, ose për punë.”