Infermierja shqiptare: Qava nga emocioni kur mësova që do ndihmoja në vendlindje

E premte, 31 Korrik, 2020
E premte, 31 Korrik, 2020

Infermierja shqiptare: Qava nga emocioni kur mësova që do ndihmoja në vendlindje

Ditën e djeshme në Shqipëri mbërriti një ekip italian së bashku me një sasi pajisjesh mjekësore si një ndihmë konkrete që i ofrohet Shqipërisë nga Italia, në luftën kundër Covid-19. Pjesë e ekipit është edhe një vajzë shqiptare rritur në Itali. 32 vjeçarja Eni Bardhi, ka rrëfyer emocionet për rikthimin në vendlindje si një infermiere profesioniste e Italisë.

“Unë jam infermiere ne spitalin e Lodit. Kam ikur nga Shqipëria me familjen time kur isha dhjete vjeç  Kam studiuar dhe jam rritur profesionalisht ne itali

Ky oportunitet qe me dhanë shteti shqiptar dhe shteti italiane si dhe spitali ku punoj ma kanë emocionuar shume, për dy motive: për atë që po bej  profesionalisht si infermiere dhe vendin ku po e bej sepse është vendi ku kam lindur dhe nuk mund te harrohet kurrsesi vendlindja Kështu  që jam shumë e  emocionuar. Dua të them që qava nga emocioni kur më komunikuan në spital që do të isha pjesë e ekipit që do të nisej drejt Shqipërisë.  I tregova familjes time se çfarë do të beja, ata janë shumë të kënaqur” tha ajo.

 

 

Ditën e djeshme në Shqipëri mbërriti një ekip italian së bashku me një sasi pajisjesh mjekësore si një ndihmë konkrete që i ofrohet Shqipërisë nga Italia, në luftën kundër Covid-19. Pjesë e ekipit është edhe një vajzë shqiptare rritur në Itali. 32 vjeçarja Eni Bardhi, ka rrëfyer emocionet për rikthimin në vendlindje si një infermiere profesioniste e Italisë.

“Unë jam infermiere ne spitalin e Lodit. Kam ikur nga Shqipëria me familjen time kur isha dhjete vjeç  Kam studiuar dhe jam rritur profesionalisht ne itali

Ky oportunitet qe me dhanë shteti shqiptar dhe shteti italiane si dhe spitali ku punoj ma kanë emocionuar shume, për dy motive: për atë që po bej  profesionalisht si infermiere dhe vendin ku po e bej sepse është vendi ku kam lindur dhe nuk mund te harrohet kurrsesi vendlindja Kështu  që jam shumë e  emocionuar. Dua të them që qava nga emocioni kur më komunikuan në spital që do të isha pjesë e ekipit që do të nisej drejt Shqipërisë.  I tregova familjes time se çfarë do të beja, ata janë shumë të kënaqur” tha ajo.