Piktorja shqiptare në Angli, merr çmimin e parë në Festivalin e 72-të të Artit

E mërkurë, 17 Prill, 2024
E mërkurë, 17 Prill, 2024

Piktorja shqiptare në Angli, merr çmimin e parë në Festivalin e 72-të të Artit

Piktorja shqiptare Suela Pulaha Brown, e cila vitin e kaluar u vlerësua me çmim të parë dhe trofe për punimin e saj në vaj, “Perla”, të sopranos me famë botërore Tefta Tashko Koços, rikthehet në 2020 me një sukses të ri dhe të dyfishtë.

Këtë vit piktorja ka marrë pjesë në Festivalin e 72-të të Artit, që organizohet nga Muzeu dhe Galeria e Artit të qytetit Nuneaton në Angli. Pikturat e Suelës jo vetëm që u zgjodhën mes një numri të madh pjesëmarrësish, por edhe u vlerësuan me dy çmime.

Shqiptarja ka fituar çmimin e parë dhe trofeuan për punimin më të spikatur abstrakt, si dhe çmimin e tretë për portretin e saj në vaj të titulluar “Anastasia Bija ime”. Ky portret në stilin e tij Pre-Raphaelite ka tërhequr shumë vëmendje në ekspozitë. Nëpërmjet pikturave të saj, Suela dëshiron t’i ngjallë publikut dashurinë dhe pasionin për artin.

Burimi origjinal këtu:

 

 

Piktorja shqiptare Suela Pulaha Brown, e cila vitin e kaluar u vlerësua me çmim të parë dhe trofe për punimin e saj në vaj, “Perla”, të sopranos me famë botërore Tefta Tashko Koços, rikthehet në 2020 me një sukses të ri dhe të dyfishtë.

Këtë vit piktorja ka marrë pjesë në Festivalin e 72-të të Artit, që organizohet nga Muzeu dhe Galeria e Artit të qytetit Nuneaton në Angli. Pikturat e Suelës jo vetëm që u zgjodhën mes një numri të madh pjesëmarrësish, por edhe u vlerësuan me dy çmime.

Shqiptarja ka fituar çmimin e parë dhe trofeuan për punimin më të spikatur abstrakt, si dhe çmimin e tretë për portretin e saj në vaj të titulluar “Anastasia Bija ime”. Ky portret në stilin e tij Pre-Raphaelite ka tërhequr shumë vëmendje në ekspozitë. Nëpërmjet pikturave të saj, Suela dëshiron t’i ngjallë publikut dashurinë dhe pasionin për artin.

Burimi origjinal këtu:

 

 

Piktorja shqiptare Suela Pulaha Brown, e cila vitin e kaluar u vlerësua me çmim të parë dhe trofe për punimin e saj në vaj, “Perla”, të sopranos me famë botërore Tefta Tashko Koços, rikthehet në 2020 me një sukses të ri dhe të dyfishtë.

Këtë vit piktorja ka marrë pjesë në Festivalin e 72-të të Artit, që organizohet nga Muzeu dhe Galeria e Artit të qytetit Nuneaton në Angli. Pikturat e Suelës jo vetëm që u zgjodhën mes një numri të madh pjesëmarrësish, por edhe u vlerësuan me dy çmime.

Shqiptarja ka fituar çmimin e parë dhe trofeuan për punimin më të spikatur abstrakt, si dhe çmimin e tretë për portretin e saj në vaj të titulluar “Anastasia Bija ime”. Ky portret në stilin e tij Pre-Raphaelite ka tërhequr shumë vëmendje në ekspozitë. Nëpërmjet pikturave të saj, Suela dëshiron t’i ngjallë publikut dashurinë dhe pasionin për artin.

Burimi origjinal këtu: