Ndikimi i tretjes në humbjen e peshës është shumë domethënës. Siç thuhet shpesh “ne jemi ato që hamë”. Sigurisht, koha e saktë e tretjes varet nga shëndeti fizik i një individi, metabolizmi, mosha dhe madje edhe gjinia, por, në përgjithësi, disa ushqime do të kalojnë brenda jush në asnjë kohë, ndërsa të tjerët do të bredhin në sistemin tuaj për një kohë shumë të gjatë.
Nëse hani shumë ushqim që tretet shpejt do të shihni që do të keni shumë uri. Ky lloj ushqimi ju jep një nxitje të shpejtë të energjisë – me fjalë të tjera, një rritje në nivelin e glukozës. Ndoshta kjo tingëllon mirë por nëse trupi juaj është i mbingarkuar me glukozë dhe nuk e përdor atë, pjesa tjetër kthehet në yndyrë.
Ushqimi që tretet ngadalë ngre nivelin e sheqerit në gjak shumë më ngadalë, duke dhënë një energji më të qëndrueshme dhe të ekuilibruar. Por nëse hani vetëm ushqime me tretje shumë të ngadaltë, ju e bëni sistemin tuaj tretës të funksionojë në maksimum gjatë gjithë kohës dhe mund të jetë mjaft i ashpër në trupin tuaj.
Më poshtë keni kohën që i duhet çdo ushqimi për tu tretur:
Uji: shkon menjëherë në zorrë
Frutat: 15-20 minuta
Perimet e pagatuara: 30-40 minuta
Perime të gatuara: 40 minuta
Peshku: 45-60 minuta
Sallatë me vaj ulliri: 1 orë
Patatet: 1 deri ne 2 orë
Oriz, kuinoa: 2 orë
Bulmeti: 2 orë
Frutat e thata: 3 orë
Pula: 1.5 deri në 2 orë
Bifteku: 3 orë
Mishi i derrit: 5 orë
Burimi origjinal këtu: