“Digi Diaspora”, projekt i shqiptarëve nga Diaspora dhe vendi

E mërkurë, 17 Prill, 2024
E mërkurë, 17 Prill, 2024

“Digi Diaspora”, projekt i shqiptarëve nga Diaspora dhe vendi

Pjesë e Digi-Diasporës është zëri kryesor i biznesit privat të industrisë së TIK dhe Digital Transformation në Shqipëri

Shqiptarë të Diasporës, të rikthyer, që punojnë dhe zhvillojnë aktivitet në Shqipëri, si dhe shqiptarë që kanë zgjedhur që në fillim të bëjnë karrierë në vendin e tyre, u bënë bashkë në një takim profesional e miqësor, për të ndarë së bashku projektet, idetë dhe synimet e tyre të bashkëpunimit, me fokus investimet dhe zhvillimin e Teknologjisë së Informacionit në Shqipëri.

Ata ndanë së bashku projektet, idetë dhe synimet e tyre të bashkëpunimit, me fokus investimet dhe zhvillimin e Teknologjisë së Informacionit në Shqipëri.
Profesionistë dhe investitorë nga Diaspora shohin me interes Shqipërinë, Teknologjia e Informacionit, është një prej fushave më dinamike dhe përgatitur për të pritur këto investime sipas businessmag.

Ekipi organizues përbëhet nga Dritan Mezini, Gerti Boshnjaku, Shkelzen Marku, Tom Kallanxhi, Kushtrim Shala, Aleksander Bello (San Francisco) dhe Endri Mataj (New York), lojtarë përkatës të Ekosistemit të Inovacionit në Shqipëri dhe më gjerë.
Themelues i platformës Dua Punë, Dritan Mezini, tha se teknologjia është e vetmja fushë ku Shqipëria mund të zhvillohet pa pengesa, për një treg ndërkombëtar. Sipas tij, shumë të rinj shqiptarë jashtë kanë shkëlqyer me projektet e tyre, çka tregon për një potencial të mirë për t’u zhvilluar brenda vendit.

Organizatorët vlerësuan rëndësinë e Diasporës në zhvillimin që mund të ketë ajo tek vendi mëmë. Sipas tyre, aleanca të ndryshme që incentivojnë Diasporën për të kontribuar në vendin e tyre kanë ndikuar shumë në zhvillimin e vendeve si Suedia dhe Slllovakia.
Në Gjermani ndërkohë, projekti Zana, nga themelues shqiptare, po gjen aplikim përmes ndihmës në një komunikim cilësor mes stomatologut dhe pacientit.
Muzafer Sulejmani, menaxher në Nokia, Finlandë, tha se Shqipërisë i nevojitet më shumë praktikë dhe punë reale për të konkretizuar projekte zhvillimi.

Fuqizimi i të rinjve në të gjithë vendin është një prej opsioneve më të mira të zhvillimit të ekonomisë dhe uljes së emigracionit sipas Shkëlzen Markut. “Startup-et jashtë Tiranës kanë më shumë mundësi për të krijuar impakt, për të prodhuar produkte cilësore. Nga trajnimet që kemi zhvilluar nëpër rrethe kemi arritur të formojmë 770 të rinj. Ata kanë potencial, por kanë nevojë për mbështetje”, tha Shkëlzeni.

Duke e parë investimin në teknologji në shërbim të zhvillimit të të gjithë ekonomisë së vendit, Gerti Boshnjaku, themelues i New Media Communications dhe Business Magazine, tha se potenciali i investimeve në teknologji ka nisur të bëhet i dukshëm. “Investitorë të huaj kanë investuar në disa kompani shqiptare të IT, cka flet për një fuqizim të kompanive shqiptare, dhe potencialin e tyre për t’u zhvilluat”.

Takimi i karakterit informal, mundësoi që të gjithë pjesëmarrësit të prezantohen dhe të njihen me njëri-tjetrin. Kushtrim Shala, drejtues i ICTS Media, tha se vitet e fundit, mes projekteve të zhvilluara prej tij, diaspora ka dalë në pah me projekte interezante të prezantuara. “Ndërkohë, nga Lushnja, një qytet që as nuk mund ta mendonim, shanset janë që të dalë start-up i parë shqiptar unicorn prej 250 milionë euro. Organizatorët vlerësuan rëndësinë e Diasporësn në zhvillimin që mund të këtë ajo tek vendi mëmë. Sipas tyre, aleanca të ndryshme që incentivojnë diasporën për të kontribuar në vendin e tyre, kanë ndikuar shumë në zhvillimin e vendeve si Suedia dhe Sllovakia.

Artiona Bogo, eksperte IT, e fokusuar në fushën e blockchain, foli për prirjen tërësisht të kundërt të blockchain në raport me qendërzimin që kanë sjellë së fundi mediat sociale dhe shumë aktivitete të tjera.
Në Gjermani ndërkohë, projekti Zana, nga themelues shqiptare, po gjen aplikim përmes ndihmës në një komunikim cilësor mes stomatologut dhe pacientit.

Burimi origjinal këtu:

Pjesë e Digi-Diasporës është zëri kryesor i biznesit privat të industrisë së TIK dhe Digital Transformation në Shqipëri

Shqiptarë të Diasporës, të rikthyer, që punojnë dhe zhvillojnë aktivitet në Shqipëri, si dhe shqiptarë që kanë zgjedhur që në fillim të bëjnë karrierë në vendin e tyre, u bënë bashkë në një takim profesional e miqësor, për të ndarë së bashku projektet, idetë dhe synimet e tyre të bashkëpunimit, me fokus investimet dhe zhvillimin e Teknologjisë së Informacionit në Shqipëri.

Ata ndanë së bashku projektet, idetë dhe synimet e tyre të bashkëpunimit, me fokus investimet dhe zhvillimin e Teknologjisë së Informacionit në Shqipëri.
Profesionistë dhe investitorë nga Diaspora shohin me interes Shqipërinë, Teknologjia e Informacionit, është një prej fushave më dinamike dhe përgatitur për të pritur këto investime sipas businessmag.

Ekipi organizues përbëhet nga Dritan Mezini, Gerti Boshnjaku, Shkelzen Marku, Tom Kallanxhi, Kushtrim Shala, Aleksander Bello (San Francisco) dhe Endri Mataj (New York), lojtarë përkatës të Ekosistemit të Inovacionit në Shqipëri dhe më gjerë.
Themelues i platformës Dua Punë, Dritan Mezini, tha se teknologjia është e vetmja fushë ku Shqipëria mund të zhvillohet pa pengesa, për një treg ndërkombëtar. Sipas tij, shumë të rinj shqiptarë jashtë kanë shkëlqyer me projektet e tyre, çka tregon për një potencial të mirë për t’u zhvilluar brenda vendit.

Organizatorët vlerësuan rëndësinë e Diasporës në zhvillimin që mund të ketë ajo tek vendi mëmë. Sipas tyre, aleanca të ndryshme që incentivojnë Diasporën për të kontribuar në vendin e tyre kanë ndikuar shumë në zhvillimin e vendeve si Suedia dhe Slllovakia.
Në Gjermani ndërkohë, projekti Zana, nga themelues shqiptare, po gjen aplikim përmes ndihmës në një komunikim cilësor mes stomatologut dhe pacientit.
Muzafer Sulejmani, menaxher në Nokia, Finlandë, tha se Shqipërisë i nevojitet më shumë praktikë dhe punë reale për të konkretizuar projekte zhvillimi.

Fuqizimi i të rinjve në të gjithë vendin është një prej opsioneve më të mira të zhvillimit të ekonomisë dhe uljes së emigracionit sipas Shkëlzen Markut. “Startup-et jashtë Tiranës kanë më shumë mundësi për të krijuar impakt, për të prodhuar produkte cilësore. Nga trajnimet që kemi zhvilluar nëpër rrethe kemi arritur të formojmë 770 të rinj. Ata kanë potencial, por kanë nevojë për mbështetje”, tha Shkëlzeni.

Duke e parë investimin në teknologji në shërbim të zhvillimit të të gjithë ekonomisë së vendit, Gerti Boshnjaku, themelues i New Media Communications dhe Business Magazine, tha se potenciali i investimeve në teknologji ka nisur të bëhet i dukshëm. “Investitorë të huaj kanë investuar në disa kompani shqiptare të IT, cka flet për një fuqizim të kompanive shqiptare, dhe potencialin e tyre për t’u zhvilluat”.

Takimi i karakterit informal, mundësoi që të gjithë pjesëmarrësit të prezantohen dhe të njihen me njëri-tjetrin. Kushtrim Shala, drejtues i ICTS Media, tha se vitet e fundit, mes projekteve të zhvilluara prej tij, diaspora ka dalë në pah me projekte interezante të prezantuara. “Ndërkohë, nga Lushnja, një qytet që as nuk mund ta mendonim, shanset janë që të dalë start-up i parë shqiptar unicorn prej 250 milionë euro. Organizatorët vlerësuan rëndësinë e Diasporësn në zhvillimin që mund të këtë ajo tek vendi mëmë. Sipas tyre, aleanca të ndryshme që incentivojnë diasporën për të kontribuar në vendin e tyre, kanë ndikuar shumë në zhvillimin e vendeve si Suedia dhe Sllovakia.

Artiona Bogo, eksperte IT, e fokusuar në fushën e blockchain, foli për prirjen tërësisht të kundërt të blockchain në raport me qendërzimin që kanë sjellë së fundi mediat sociale dhe shumë aktivitete të tjera.
Në Gjermani ndërkohë, projekti Zana, nga themelues shqiptare, po gjen aplikim përmes ndihmës në një komunikim cilësor mes stomatologut dhe pacientit.

Burimi origjinal këtu:

Pjesë e Digi-Diasporës është zëri kryesor i biznesit privat të industrisë së TIK dhe Digital Transformation në Shqipëri

Shqiptarë të Diasporës, të rikthyer, që punojnë dhe zhvillojnë aktivitet në Shqipëri, si dhe shqiptarë që kanë zgjedhur që në fillim të bëjnë karrierë në vendin e tyre, u bënë bashkë në një takim profesional e miqësor, për të ndarë së bashku projektet, idetë dhe synimet e tyre të bashkëpunimit, me fokus investimet dhe zhvillimin e Teknologjisë së Informacionit në Shqipëri.

Ata ndanë së bashku projektet, idetë dhe synimet e tyre të bashkëpunimit, me fokus investimet dhe zhvillimin e Teknologjisë së Informacionit në Shqipëri.
Profesionistë dhe investitorë nga Diaspora shohin me interes Shqipërinë, Teknologjia e Informacionit, është një prej fushave më dinamike dhe përgatitur për të pritur këto investime sipas businessmag.

Ekipi organizues përbëhet nga Dritan Mezini, Gerti Boshnjaku, Shkelzen Marku, Tom Kallanxhi, Kushtrim Shala, Aleksander Bello (San Francisco) dhe Endri Mataj (New York), lojtarë përkatës të Ekosistemit të Inovacionit në Shqipëri dhe më gjerë.
Themelues i platformës Dua Punë, Dritan Mezini, tha se teknologjia është e vetmja fushë ku Shqipëria mund të zhvillohet pa pengesa, për një treg ndërkombëtar. Sipas tij, shumë të rinj shqiptarë jashtë kanë shkëlqyer me projektet e tyre, çka tregon për një potencial të mirë për t’u zhvilluar brenda vendit.

Organizatorët vlerësuan rëndësinë e Diasporës në zhvillimin që mund të ketë ajo tek vendi mëmë. Sipas tyre, aleanca të ndryshme që incentivojnë Diasporën për të kontribuar në vendin e tyre kanë ndikuar shumë në zhvillimin e vendeve si Suedia dhe Slllovakia.
Në Gjermani ndërkohë, projekti Zana, nga themelues shqiptare, po gjen aplikim përmes ndihmës në një komunikim cilësor mes stomatologut dhe pacientit.
Muzafer Sulejmani, menaxher në Nokia, Finlandë, tha se Shqipërisë i nevojitet më shumë praktikë dhe punë reale për të konkretizuar projekte zhvillimi.

Fuqizimi i të rinjve në të gjithë vendin është një prej opsioneve më të mira të zhvillimit të ekonomisë dhe uljes së emigracionit sipas Shkëlzen Markut. “Startup-et jashtë Tiranës kanë më shumë mundësi për të krijuar impakt, për të prodhuar produkte cilësore. Nga trajnimet që kemi zhvilluar nëpër rrethe kemi arritur të formojmë 770 të rinj. Ata kanë potencial, por kanë nevojë për mbështetje”, tha Shkëlzeni.

Duke e parë investimin në teknologji në shërbim të zhvillimit të të gjithë ekonomisë së vendit, Gerti Boshnjaku, themelues i New Media Communications dhe Business Magazine, tha se potenciali i investimeve në teknologji ka nisur të bëhet i dukshëm. “Investitorë të huaj kanë investuar në disa kompani shqiptare të IT, cka flet për një fuqizim të kompanive shqiptare, dhe potencialin e tyre për t’u zhvilluat”.

Takimi i karakterit informal, mundësoi që të gjithë pjesëmarrësit të prezantohen dhe të njihen me njëri-tjetrin. Kushtrim Shala, drejtues i ICTS Media, tha se vitet e fundit, mes projekteve të zhvilluara prej tij, diaspora ka dalë në pah me projekte interezante të prezantuara. “Ndërkohë, nga Lushnja, një qytet që as nuk mund ta mendonim, shanset janë që të dalë start-up i parë shqiptar unicorn prej 250 milionë euro. Organizatorët vlerësuan rëndësinë e Diasporësn në zhvillimin që mund të këtë ajo tek vendi mëmë. Sipas tyre, aleanca të ndryshme që incentivojnë diasporën për të kontribuar në vendin e tyre, kanë ndikuar shumë në zhvillimin e vendeve si Suedia dhe Sllovakia.

Artiona Bogo, eksperte IT, e fokusuar në fushën e blockchain, foli për prirjen tërësisht të kundërt të blockchain në raport me qendërzimin që kanë sjellë së fundi mediat sociale dhe shumë aktivitete të tjera.
Në Gjermani ndërkohë, projekti Zana, nga themelues shqiptare, po gjen aplikim përmes ndihmës në një komunikim cilësor mes stomatologut dhe pacientit.

Burimi origjinal këtu: