Albana Arifi lë Kombëtaren e Suedisë për Kosovën

E mërkurë, 17 Prill, 2024
E mërkurë, 17 Prill, 2024

Albana Arifi lë Kombëtaren e Suedisë për Kosovën

Nga mediat suedeze, Arifi, me nofkën “bombarduesja”, karakterizohet si një talent i rrallë, ndërsa luan në ligën elite të Suedisë dhe është pjesë e përfaqësueses U-21 të shtetit suedez. Arifi, vitin e kaluar, ishte pjesëmarrëse e Lojërave Olimpike për të rinj, që u mbajt në Kinë, ndërsa me përfaqësuesen e Suedisë ishte e treta, duke marrë medaljen e bronztë.

Albana Arifi e ka fituar të drejtën të luajë për Kombëtaren e Kosovës në hendboll. Ajo e ka lënë Suedinë, me të cilën kishte luajtur edhe në Kampionatin Botëror U-20. Ajo është dashur të presë tri vjet për të fituar të drejtën të vesh fanellën e Kosovës.
Më 16 korrik, Albana Arifi do ta fitojë edhe zyrtarisht të drejtën që të luajë për Kombëtaren e Kosovës në hendboll, duke e lënë kështu në të kaluarën e saj Suedinë.

 

Arifi tre vite  më parë kishte luajtur për Suedinë në Kampionatin Botëror U-20, ndërsa për ta ndërruar ekipin kombëtar në hendboll duhet të kalojnë të paktën tre vjet.
Ylli i hendbollit shprehet e entuziazmuar që më në fund po e fiton të drejtën e paraqitjes në ndeshje zyrtare me Kosovën.

“Kemi një grup shumë të mirë të vajzave dhe besoj se do të kemi suksese. Unë në çdo ndeshje luaj vetëm për fitore. Mbi këtë parim funksionoi dhe kështu do të jetë edhe te Kosova. Në secilën ndeshje do të luajmë vetëm për fitore. Duhet të kërkojmë fitore, të luftojmë deri në fund për fitore”, ka deklaruar Albana.

“Vetëm pesë ditë kam pushuar pas përfundimit të kampionatit në Suedi. Po ndjehem shumë mirë që po e fitoj të drejtën që të luajë për ekipin e vendit tim dhe dua që në ndeshjet e para zyrtare të jam maksimalisht e përgatitur. Aktualisht jam për pushime në Kosovë dhe po e shfrytëzoj kohën për të stërvitur nga dy herë në ditë. Një herë po stërvitem në sallën e fitnesit e një herë vrapoj në natyrë”, ka treguar majtakja.
Në fazën e dytë të kualifikimeve për “Euro 2020”, Kosova është në grup me Gjermaninë, Slloveninë e Bjellorusinë. Më 26 shtator luhet ndeshja Sllovenia – Kosova, ndërsa më 29 shtator është ndeshja Kosova – Gjermania.

Është paraqitur në nivel të lartë dhe ishte yll i përfaqësueseve. Ardhja e saj vlerësohet fitore e madhe për përfaqësuesen e Kosovës. Me Albanën në përbërje, Kosova do të jetë dukshëm më e fortë.Për hendbollin kosovar, kjo është një dhuratë e madhe.
Kontakti i FHK-së me Albanën dhe familjen e saj ekziston prej se lojtarja i kishte 14-vjet. Ajo më pas nisi të luajë për U-15 të Suedisë dhe ka luajtur për të gjitha grupmoshat deri te U-20. Një lëndim i ligamenteve e ka frenuar paksa, por ajo është kthyer me plot sukses dhe po e vazhdon ecjen para në karrierë. Për shkak të lëndimit ka pauzuar afro një vit e gjysmë, por tashmë është plotësisht e gatshme. Ka gjasë që Albana të debutojë për Kosovën qysh në muajin e ardhshëm, nëse procedurat kryhen me kohë.

“Për këtë vendim Albana ka menduar një kohë të gjatë, ndërsa sot më ka njoftuar se e ka marrë vendimin që të luajë për Kosovën. Ajo e ka ndjerë një lloj presioni emocional që të jap kontributin për Kosovën, vendin e saj. Jo shumë kohë më parë ajo ka pasur një bisedë me përzgjedhësin e Suedisë, që i ka thënë të mos ngutet, por Albana pasi ka menduar gjatë ka vendosur për Kosovën”, ka thënë babai i Albanës, Rushit Arifi.
“Është vendim shumë i madh, pasi ka hequr dorë nga mundësia që të luajë për Suedinë, që e ka përfaqësuesen shumë të zhvilluar. Ajo ka luajtur në të gjitha ndeshjet, në të gjitha garat prej U-15 deri me U-20 të Suedisë. Tashmë bashkëlojtaret e saj janë në përfaqësuesen A të Suedisë. Kështu që nuk përjashtohej mundësia që ajo të luante edhe për Suedinë në të ardhmen. Por ajo ka vendosur për Kosovën, pasi ka dashur të jap kontributin e saj për vendin”, ka theksuar babai i hendbollistes.

Me përfaqësueset e reja të Suedisë, Albana ka arritur plot suksese ndërkombëtare. Ajo aktualisht është pjesë e ekipit suedez Eslovs. Por me këtë skuadër ka kontratë vetëm deri në mars, ndërsa tashmë është e vërshuar nga ofertat. Ndër të tjera ka shumë oferta nga Danimarka, që ka njërin prej kampionateve më të mirë të hendbollit të femrave dhe nga klubet më të mëdha të Suedisë.

Burimi origjinal këtu:

 

Nga mediat suedeze, Arifi, me nofkën “bombarduesja”, karakterizohet si një talent i rrallë, ndërsa luan në ligën elite të Suedisë dhe është pjesë e përfaqësueses U-21 të shtetit suedez. Arifi, vitin e kaluar, ishte pjesëmarrëse e Lojërave Olimpike për të rinj, që u mbajt në Kinë, ndërsa me përfaqësuesen e Suedisë ishte e treta, duke marrë medaljen e bronztë.

Albana Arifi e ka fituar të drejtën të luajë për Kombëtaren e Kosovës në hendboll. Ajo e ka lënë Suedinë, me të cilën kishte luajtur edhe në Kampionatin Botëror U-20. Ajo është dashur të presë tri vjet për të fituar të drejtën të vesh fanellën e Kosovës.
Më 16 korrik, Albana Arifi do ta fitojë edhe zyrtarisht të drejtën që të luajë për Kombëtaren e Kosovës në hendboll, duke e lënë kështu në të kaluarën e saj Suedinë.

 

Arifi tre vite  më parë kishte luajtur për Suedinë në Kampionatin Botëror U-20, ndërsa për ta ndërruar ekipin kombëtar në hendboll duhet të kalojnë të paktën tre vjet.
Ylli i hendbollit shprehet e entuziazmuar që më në fund po e fiton të drejtën e paraqitjes në ndeshje zyrtare me Kosovën.

“Kemi një grup shumë të mirë të vajzave dhe besoj se do të kemi suksese. Unë në çdo ndeshje luaj vetëm për fitore. Mbi këtë parim funksionoi dhe kështu do të jetë edhe te Kosova. Në secilën ndeshje do të luajmë vetëm për fitore. Duhet të kërkojmë fitore, të luftojmë deri në fund për fitore”, ka deklaruar Albana.

“Vetëm pesë ditë kam pushuar pas përfundimit të kampionatit në Suedi. Po ndjehem shumë mirë që po e fitoj të drejtën që të luajë për ekipin e vendit tim dhe dua që në ndeshjet e para zyrtare të jam maksimalisht e përgatitur. Aktualisht jam për pushime në Kosovë dhe po e shfrytëzoj kohën për të stërvitur nga dy herë në ditë. Një herë po stërvitem në sallën e fitnesit e një herë vrapoj në natyrë”, ka treguar majtakja.
Në fazën e dytë të kualifikimeve për “Euro 2020”, Kosova është në grup me Gjermaninë, Slloveninë e Bjellorusinë. Më 26 shtator luhet ndeshja Sllovenia – Kosova, ndërsa më 29 shtator është ndeshja Kosova – Gjermania.

Është paraqitur në nivel të lartë dhe ishte yll i përfaqësueseve. Ardhja e saj vlerësohet fitore e madhe për përfaqësuesen e Kosovës. Me Albanën në përbërje, Kosova do të jetë dukshëm më e fortë.Për hendbollin kosovar, kjo është një dhuratë e madhe.
Kontakti i FHK-së me Albanën dhe familjen e saj ekziston prej se lojtarja i kishte 14-vjet. Ajo më pas nisi të luajë për U-15 të Suedisë dhe ka luajtur për të gjitha grupmoshat deri te U-20. Një lëndim i ligamenteve e ka frenuar paksa, por ajo është kthyer me plot sukses dhe po e vazhdon ecjen para në karrierë. Për shkak të lëndimit ka pauzuar afro një vit e gjysmë, por tashmë është plotësisht e gatshme. Ka gjasë që Albana të debutojë për Kosovën qysh në muajin e ardhshëm, nëse procedurat kryhen me kohë.

“Për këtë vendim Albana ka menduar një kohë të gjatë, ndërsa sot më ka njoftuar se e ka marrë vendimin që të luajë për Kosovën. Ajo e ka ndjerë një lloj presioni emocional që të jap kontributin për Kosovën, vendin e saj. Jo shumë kohë më parë ajo ka pasur një bisedë me përzgjedhësin e Suedisë, që i ka thënë të mos ngutet, por Albana pasi ka menduar gjatë ka vendosur për Kosovën”, ka thënë babai i Albanës, Rushit Arifi.
“Është vendim shumë i madh, pasi ka hequr dorë nga mundësia që të luajë për Suedinë, që e ka përfaqësuesen shumë të zhvilluar. Ajo ka luajtur në të gjitha ndeshjet, në të gjitha garat prej U-15 deri me U-20 të Suedisë. Tashmë bashkëlojtaret e saj janë në përfaqësuesen A të Suedisë. Kështu që nuk përjashtohej mundësia që ajo të luante edhe për Suedinë në të ardhmen. Por ajo ka vendosur për Kosovën, pasi ka dashur të jap kontributin e saj për vendin”, ka theksuar babai i hendbollistes.

Me përfaqësueset e reja të Suedisë, Albana ka arritur plot suksese ndërkombëtare. Ajo aktualisht është pjesë e ekipit suedez Eslovs. Por me këtë skuadër ka kontratë vetëm deri në mars, ndërsa tashmë është e vërshuar nga ofertat. Ndër të tjera ka shumë oferta nga Danimarka, që ka njërin prej kampionateve më të mirë të hendbollit të femrave dhe nga klubet më të mëdha të Suedisë.

Burimi origjinal këtu:

 

Nga mediat suedeze, Arifi, me nofkën “bombarduesja”, karakterizohet si një talent i rrallë, ndërsa luan në ligën elite të Suedisë dhe është pjesë e përfaqësueses U-21 të shtetit suedez. Arifi, vitin e kaluar, ishte pjesëmarrëse e Lojërave Olimpike për të rinj, që u mbajt në Kinë, ndërsa me përfaqësuesen e Suedisë ishte e treta, duke marrë medaljen e bronztë.

Albana Arifi e ka fituar të drejtën të luajë për Kombëtaren e Kosovës në hendboll. Ajo e ka lënë Suedinë, me të cilën kishte luajtur edhe në Kampionatin Botëror U-20. Ajo është dashur të presë tri vjet për të fituar të drejtën të vesh fanellën e Kosovës.
Më 16 korrik, Albana Arifi do ta fitojë edhe zyrtarisht të drejtën që të luajë për Kombëtaren e Kosovës në hendboll, duke e lënë kështu në të kaluarën e saj Suedinë.

 

Arifi tre vite  më parë kishte luajtur për Suedinë në Kampionatin Botëror U-20, ndërsa për ta ndërruar ekipin kombëtar në hendboll duhet të kalojnë të paktën tre vjet.
Ylli i hendbollit shprehet e entuziazmuar që më në fund po e fiton të drejtën e paraqitjes në ndeshje zyrtare me Kosovën.

“Kemi një grup shumë të mirë të vajzave dhe besoj se do të kemi suksese. Unë në çdo ndeshje luaj vetëm për fitore. Mbi këtë parim funksionoi dhe kështu do të jetë edhe te Kosova. Në secilën ndeshje do të luajmë vetëm për fitore. Duhet të kërkojmë fitore, të luftojmë deri në fund për fitore”, ka deklaruar Albana.

“Vetëm pesë ditë kam pushuar pas përfundimit të kampionatit në Suedi. Po ndjehem shumë mirë që po e fitoj të drejtën që të luajë për ekipin e vendit tim dhe dua që në ndeshjet e para zyrtare të jam maksimalisht e përgatitur. Aktualisht jam për pushime në Kosovë dhe po e shfrytëzoj kohën për të stërvitur nga dy herë në ditë. Një herë po stërvitem në sallën e fitnesit e një herë vrapoj në natyrë”, ka treguar majtakja.
Në fazën e dytë të kualifikimeve për “Euro 2020”, Kosova është në grup me Gjermaninë, Slloveninë e Bjellorusinë. Më 26 shtator luhet ndeshja Sllovenia – Kosova, ndërsa më 29 shtator është ndeshja Kosova – Gjermania.

Është paraqitur në nivel të lartë dhe ishte yll i përfaqësueseve. Ardhja e saj vlerësohet fitore e madhe për përfaqësuesen e Kosovës. Me Albanën në përbërje, Kosova do të jetë dukshëm më e fortë.Për hendbollin kosovar, kjo është një dhuratë e madhe.
Kontakti i FHK-së me Albanën dhe familjen e saj ekziston prej se lojtarja i kishte 14-vjet. Ajo më pas nisi të luajë për U-15 të Suedisë dhe ka luajtur për të gjitha grupmoshat deri te U-20. Një lëndim i ligamenteve e ka frenuar paksa, por ajo është kthyer me plot sukses dhe po e vazhdon ecjen para në karrierë. Për shkak të lëndimit ka pauzuar afro një vit e gjysmë, por tashmë është plotësisht e gatshme. Ka gjasë që Albana të debutojë për Kosovën qysh në muajin e ardhshëm, nëse procedurat kryhen me kohë.

“Për këtë vendim Albana ka menduar një kohë të gjatë, ndërsa sot më ka njoftuar se e ka marrë vendimin që të luajë për Kosovën. Ajo e ka ndjerë një lloj presioni emocional që të jap kontributin për Kosovën, vendin e saj. Jo shumë kohë më parë ajo ka pasur një bisedë me përzgjedhësin e Suedisë, që i ka thënë të mos ngutet, por Albana pasi ka menduar gjatë ka vendosur për Kosovën”, ka thënë babai i Albanës, Rushit Arifi.
“Është vendim shumë i madh, pasi ka hequr dorë nga mundësia që të luajë për Suedinë, që e ka përfaqësuesen shumë të zhvilluar. Ajo ka luajtur në të gjitha ndeshjet, në të gjitha garat prej U-15 deri me U-20 të Suedisë. Tashmë bashkëlojtaret e saj janë në përfaqësuesen A të Suedisë. Kështu që nuk përjashtohej mundësia që ajo të luante edhe për Suedinë në të ardhmen. Por ajo ka vendosur për Kosovën, pasi ka dashur të jap kontributin e saj për vendin”, ka theksuar babai i hendbollistes.

Me përfaqësueset e reja të Suedisë, Albana ka arritur plot suksese ndërkombëtare. Ajo aktualisht është pjesë e ekipit suedez Eslovs. Por me këtë skuadër ka kontratë vetëm deri në mars, ndërsa tashmë është e vërshuar nga ofertat. Ndër të tjera ka shumë oferta nga Danimarka, që ka njërin prej kampionateve më të mirë të hendbollit të femrave dhe nga klubet më të mëdha të Suedisë.

Burimi origjinal këtu: