gjuha shqipe

E diel, 17 Janar, 2021
E diel, 17 Janar, 2021

ETIKETA

gjuha shqipe

Suedi/ Anila Velaj dhe projekti me fëmijët shqiptarë në Greqi pas pandemisë

Anila Velaj Kila është Kryetare e Lidhjes së Mësuesëve Shqiptarë në Greqi, por momentalisht jeton në Suedi. Ajo nuk i ka shkëputur marrëdhëniet me...

Intervista/ Keti Bandilli nga ëndrra, realitet në Kretë

Mësuese Keti Bandilli rrëfen për bashkatdhetarët nuancat unike të rrugëtimit të saj të gjatë, nga qytete të ndryshme të Shqipërisë në ishullin e bukur...

Gjuha dhe identiteti kombëtar shqiptar në Norvegji

Rexhep Kurtishi mësues i Shkollës Shqipe “Naim Frashëri” Oslo, Norvegji, rrëfen për gazetën "Dielli" , për ruajtjen e identitetit, gjuhës, kulturës dhe traditës shqiptare...

Gjuha letrare shqipe

Mendoj se është shumë gabim që nuk ekziston një ligj shqiptar për mbrojtjen e gjuhës letrare shqipe. Shoh në shtypin e përditshëm por edhe...

Përse fëmijët tanë nuk flasin shqip…

" ... kombi nuk qytetërohet, me mësimin e gjuhëve të huaja, por me mësimin e gjuhës së vet". Të jetosh në Britaninë e Madhe, disa...

Historia / Kristo Luarasi dhe shtypshkronja e parë për botime shqip në Bullgari

Një ndër patriotët e shquar të periudhës së Rilindjes Kombëtare dhe asaj të pas shpalljes së Pavarësisë, të cilët gjithë jetën e tyre e...

Greqi/ Anila Velaj Kila: Misioni për mësimin e gjuhës shqipe vazhdon

Anila Velaj Kila është Kryetare e Lidhjes së Mësuesëve Shqiptarë në Greqi, por momentalisht jeton në Suedi. Falë teknologjisë ajo nuk i ka shkëputur...

Gjuha dhe identiteti kombëtar në Spanjë

Flora Andona Sallabanda, mësuese e gjuhës shqipe në Madrid, Spanjë, rrëfen për gazetën “DIELLI”, ruajtjen e identitetit, gjuhës, kulturës dhe traditës shqiptare në Spanjë...

Marka e njohur e makinave vendos gjuhën shqipe në sistem

Marka e njohur e makinave Renault ka vendosur edhe gjuhën shqipe në sistemin e saj kompjuterik. Modeli më i ri Renault Captur 2020 tashmë ka...

Suedi/ Ruajtja e identitetit kombëtar përmes mësimit të gjuhës shqipe

Fatmire Ismaili Bunjaku mësuese e Gjuhës Shqipe në Göteborg në Suedi, rrëfen për gazetën Dielli, ruajtjen e identitetit, gjuhës, kulturës dhe traditës shqiptare në...

Të fundit

Studimi/ Ermand Mertenika: Si COVID-19 infekton qelizën tonë të shëndoshë

Përmasa ekstremisht e vogël e  COVID-19 Corona e cila modifikon DNA-në e Qelizës së shëndoshë të organizmit tonë. Covid 19 Corona është një virus agresiv...

Gjermani/ “Korona dhe shkolla e fëmijës tim”, rregullat e reja të mësimdhënies

“Korona dhe shkolla e fëmijës tim” projekti i cili drejtohet nga Erida Zerka në Hamburg të Gjermanisë organizoi ditën e djeshme takimin e radhës...

Historia /111-vjeçarja shqiptare që mori shtetësinë nga Presidenti i SHBA

Mrika Mrnaçaj,  dëshira e nënës shqiptare në Amerikë, për të jetuar dhe vdekur në një vend të lirë me pasaportën amerikane, si qytetare e...

158 vjet nga lindja e Heroit të Popullit Bajram Curri

Bajram Curri ishte udhëheqës popullor, ushtarak, pjesë e Senatit të Këshillit Kombëtar të Shqipërisë nga 27 mars 1920 deri më 20 dhjetor 1920. Hero...

Si t’i përdorim më mirë paratë që sjell Diaspora?

Ministri i Diasporës dhe strukturat e Disporës të krijuara prej tij, që mbështesin sipërmarrjen në Diasporë, synojnë të punojnë intensivisht në tre prioritete kyçe...