ekokryesor

E shtunë, 24 Shkurt, 2024
E shtunë, 24 Shkurt, 2024

ETIKETA

ekokryesor

Dhoma e Biznesit të Diasporës në jurinë e “Women Startup Competition”

“Women Startup Competition” finalizon ditën e sotme edicionin e parë në Shqipëri. Ky kompeticion, që synon të rrisë pjesëmarrjen e grave në sipërmarrje dhe...

Barometri i Ballkanit: 1 në 5 sipërmarrës vjen nga Diaspora

Të dhënat e Barometrit të Ballkanit të publikuara nga “Këshilli për Bashkëpunim Rajonal” thonë se 1 në 5 sipërmarrës në Shqipëri kanë jetuar dhe...

Mundësi investimi në Shqipëri, zhvillohet ankandi i obligacioneve 10-vjeçare

Javën e ardhshme, qeveria shqiptare do të organizojë ankandin për emetimin e obligacioneve me maturim 10-vjeçar. Shuma e ofruar e obligacioneve për shitje do të...

Anëtarësimi në BE, Studimi: 43% e bizneseve nuk dinë nëse do përballonin kostot

Anëtarësimi i Shqipërisë në Bashkimin Europian mbetet ende në udhëkryq si një proces i gjatë që nuk është e qartë sa kohë do të...

Ekspertët e “Principe di Corleone” pranë prodhuesve të verës shqiptare

Në kuadër të fazës së tretë të zbatimit të projekti “Angazhimi i Diasporës në transferimin e njohurive bujqësore në Shqipëri” me mbështetjen financiare të...

Aplikacioni “Dhoma e Biznesit e Diasporës Shqiptare” zëri i biznesit në Diasporë

Për herë të parë të gjithë sipërmarrësit, intelektualët, bizneset dhe agjentët potencialë të Diasporës Shqiptare do të kenë mundësi të gjejnë një informacion të...

Të fundit

NDIEJ VS NDJEJ

 Kur një “j” në vend të “i” e ndryshon krejtësisht kuptimin!  Pse gabojmë kaq shumë me këto dy folje?   Para disa kohësh nisa të...

Diaspora redakton Wikipedia-n

Prej 20 shkurtit  Wikimedian-ët e Gjuhës Shqipe kanë nisur një fushatë për redaktimin e gjuhës shqipe në platformën wikipedia. Misioni i kësaj nisme të përbashkët...

Pushtimi turk i baladave shqiptare!

Çfarë ndodhi me baladën e mrekullueshme “Sytë e tu” të Frederik Ndocit? Përse u shua balada e pavdekshme “Kur një ditë të kthehesh ti”...

Poetja Irma Kurti botohet në gjuhën spanjolle në Kolumbi

Poetja dhe shkrimtarja Irma Kurti boton në Kolumbi përmbledhjen e saj me poezi në gjuhën spanjolle të titulluar: “Un pétalo de flor” (Një petël...

“Dialogu Letrar Midis Italisë dhe Shqipërisë” sipas shkrimtarëve Vera Bekteshi dhe Liridon Mulaj

Takimi “Letërsia Shqiptare dhe ura gjeneracionale, midis Italisë dhe Shqipërisë” u zhvillua mbrëmjen e djeshme në librarinë Tirana Times. Shkrimtarja Vera Bekteshi dhe autori...