Takimi Hasani- Gërvalla: Kosova e gatshme të ndihmojë Shqipërinë për Votën e Diasporës

E shtunë, 13 Prill, 2024
E shtunë, 13 Prill, 2024

Takimi Hasani- Gërvalla: Kosova e gatshme të ndihmojë Shqipërinë për Votën e Diasporës

Ministri për Evropën dhe punët e Jashtme Igli Hasani është duke zhvilluar ditën e sotme një vizitë zyrtare në Kosovë, pjesë e një turi vizitash qa ai po realizon në vendet e rajonit.

Pas takimit me homologen e tij Ministren për Punët e Jashtme dhe Diasporën në Kosovë, Donika Gërvalla ata kanë dalë në një konferencë të përbashkët për shtyp ku janë ndalur te temat e diskutimit të takimit.

Gjatë diskutimeve dy kryediplomatët folën për ruajtjen e paqes dhe stabilitetit në rajon, ku sipas Shqipëria do të luajë rol proaktiv në të gjithë çështjet e sigurisë me pozitat që ka në arenën ndërkombëtare.

Sipas saj tentativat për destabilizimin e Kosovës do të vijojnë edhe në vitin 2024 nga krimi i organizuar dhe strukturat nga Serbia.

Gervalla  zbuloi se ka ndarë me ministrin Hasani eksperiencën e Kosovës në zhvillimin e votës së diasporës.

“Me ministrin Hasani kam ndarë eksperiencën e Kosovës për realizimin e zgjedhjeve jashtë shtetit që emigrantët tanë të bëhen pjesë e proceseve politike në vend”, u shpreh ajo mes të tjerash.

“Për paqen dhe stabilitetin në rajonin tonë bashkësia ndërkombëtare duhet të ndëshkojë tentativat për destabilizim. E falënderova kolegun Hasani për pjesëmarrjen në varrimin e heroit të fundit Afrim Bunjaku.

Sulmi i natës së fundit ka dëshmuar se në veri çështja e sigurisë është serioze. Duhet të jemi vigjilentë pasi krimi i organizuar me strukturat e ardhura nga Serbia do vijojnë destabilizimin e vendit tonë edhe në vitin 2024.

Me pozicionin e saj gjithnjë e më të fuqishëm në arenën ndërkombëtare, republika e Shqipërisë do luajë rol proaktiv në të gjithë çështjet e sigurisë tonë. U pajtuam për një organizim më gjithëpërfshirës për ruajtjen e kulturës dhe identitetit tonë në mërgim.

 

Ministri për Evropën dhe punët e Jashtme Igli Hasani është duke zhvilluar ditën e sotme një vizitë zyrtare në Kosovë, pjesë e një turi vizitash qa ai po realizon në vendet e rajonit.

Pas takimit me homologen e tij Ministren për Punët e Jashtme dhe Diasporën në Kosovë, Donika Gërvalla ata kanë dalë në një konferencë të përbashkët për shtyp ku janë ndalur te temat e diskutimit të takimit.

Gjatë diskutimeve dy kryediplomatët folën për ruajtjen e paqes dhe stabilitetit në rajon, ku sipas Shqipëria do të luajë rol proaktiv në të gjithë çështjet e sigurisë me pozitat që ka në arenën ndërkombëtare.

Sipas saj tentativat për destabilizimin e Kosovës do të vijojnë edhe në vitin 2024 nga krimi i organizuar dhe strukturat nga Serbia.

Gervalla  zbuloi se ka ndarë me ministrin Hasani eksperiencën e Kosovës në zhvillimin e votës së diasporës.

“Me ministrin Hasani kam ndarë eksperiencën e Kosovës për realizimin e zgjedhjeve jashtë shtetit që emigrantët tanë të bëhen pjesë e proceseve politike në vend”, u shpreh ajo mes të tjerash.

“Për paqen dhe stabilitetin në rajonin tonë bashkësia ndërkombëtare duhet të ndëshkojë tentativat për destabilizim. E falënderova kolegun Hasani për pjesëmarrjen në varrimin e heroit të fundit Afrim Bunjaku.

Sulmi i natës së fundit ka dëshmuar se në veri çështja e sigurisë është serioze. Duhet të jemi vigjilentë pasi krimi i organizuar me strukturat e ardhura nga Serbia do vijojnë destabilizimin e vendit tonë edhe në vitin 2024.

Me pozicionin e saj gjithnjë e më të fuqishëm në arenën ndërkombëtare, republika e Shqipërisë do luajë rol proaktiv në të gjithë çështjet e sigurisë tonë. U pajtuam për një organizim më gjithëpërfshirës për ruajtjen e kulturës dhe identitetit tonë në mërgim.

 

Ministri për Evropën dhe punët e Jashtme Igli Hasani është duke zhvilluar ditën e sotme një vizitë zyrtare në Kosovë, pjesë e një turi vizitash qa ai po realizon në vendet e rajonit.

Pas takimit me homologen e tij Ministren për Punët e Jashtme dhe Diasporën në Kosovë, Donika Gërvalla ata kanë dalë në një konferencë të përbashkët për shtyp ku janë ndalur te temat e diskutimit të takimit.

Gjatë diskutimeve dy kryediplomatët folën për ruajtjen e paqes dhe stabilitetit në rajon, ku sipas Shqipëria do të luajë rol proaktiv në të gjithë çështjet e sigurisë me pozitat që ka në arenën ndërkombëtare.

Sipas saj tentativat për destabilizimin e Kosovës do të vijojnë edhe në vitin 2024 nga krimi i organizuar dhe strukturat nga Serbia.

Gervalla  zbuloi se ka ndarë me ministrin Hasani eksperiencën e Kosovës në zhvillimin e votës së diasporës.

“Me ministrin Hasani kam ndarë eksperiencën e Kosovës për realizimin e zgjedhjeve jashtë shtetit që emigrantët tanë të bëhen pjesë e proceseve politike në vend”, u shpreh ajo mes të tjerash.

“Për paqen dhe stabilitetin në rajonin tonë bashkësia ndërkombëtare duhet të ndëshkojë tentativat për destabilizim. E falënderova kolegun Hasani për pjesëmarrjen në varrimin e heroit të fundit Afrim Bunjaku.

Sulmi i natës së fundit ka dëshmuar se në veri çështja e sigurisë është serioze. Duhet të jemi vigjilentë pasi krimi i organizuar me strukturat e ardhura nga Serbia do vijojnë destabilizimin e vendit tonë edhe në vitin 2024.

Me pozicionin e saj gjithnjë e më të fuqishëm në arenën ndërkombëtare, republika e Shqipërisë do luajë rol proaktiv në të gjithë çështjet e sigurisë tonë. U pajtuam për një organizim më gjithëpërfshirës për ruajtjen e kulturës dhe identitetit tonë në mërgim.