Simpoziumi i Diasporës Shqiptare në SHBA: A janë shqiptarët pasardhës të pellazgëve?

E mërkurë, 22 Maj, 2024
E mërkurë, 22 Maj, 2024

Simpoziumi i Diasporës Shqiptare në SHBA: A janë shqiptarët pasardhës të pellazgëve?

Një bashkëpunim i disa organizatave shqiptaro-amerikane sjell për herë të tretë në Amerikë, Simpoziumin e Diasporës Shqiptare me temën: “Are Albanians the descendants of the Pelasgians?” (“A janë shqiptarët pasardhës të pellazgëve?”).

Kjo ngjarje unike për komunitetin do të zhvillohet në formën e një webinar përmes Zoom më 20 Janar 2024, në orën 9 AM MST dhe 10 AM CST.

Nëse dëshironi ta ndiqni mund të klikoni dhe të regjistroheni në linkun këtu:

https://us02web.zoom.us/j/86780336798

Programi:

Janë 11 studiues të shquar të cilët do të prezantojnë punime të tyre novatore, në një përpjekje për të hedhur dritë mbi një nga pyetjet më intriguese të historisë shqiptare: A janë shqiptarët pasardhës të pellazgëve?

Emra të njohur si, studiuesi dhe historiani shqiptaro francez në universitetin e Sorbonës  Prof. Mathieu Aref, Prof. Brian D. Joseph, profesor në “The Ohio State University”, USA, Eva Brinja, studiuese etnokulturore nw Tiranw, Prof. Niko Stylos – Linguist, historian i gjuhëve dhe kulturave pre helenike dhe pre romane nw  Gjremani, Prof. Albert Nikolla – Linguist, filozof dhe shkrimtar Belgjikë etj.

Ndonëse rruga është e hapur për të gjithë, ky simpozium do të jetë një hap i rëndësishëm për ata që duan të zhyten edhe më tej në hulumtimit për vazhdimësinë pellazgo-iliro-arbërore-shqiptare.

Në grupin e organizatorëve janë studiues si Dr. Ardian Kraja, Albanian Heritage Foundation of Tampa Bay, Florida (AHFT), Genti Arifi, Albanian American Community of Illinois (AACI), Bjondi Dervishi, Albanian American Community of Illinois (AACI), Gentian Puro, President i Albanian American Organization Southwest Florida (AAOSWFL), Eni Xhoxhi, Sekretare e Albanian American Organization Southwest Florida (AAOSWFL), Florim Ymeri, AACC Eagle, Elira Canga nga Albanian Civic Center (ACCA), Dr. Elonia Lasku, Albanian Civic Center (ACCA), Albanian-American Women Association (AAWAA), Prof. Dr. Arben Lasku, AACC Eagle dhe Diellza Hoti-Shkodra, AACC Eagle.

Ju ftojmë të merrni pjesë në këtë ngjarje të jashtëzakonshme për të zbuluar misteret e historisë së lashtë shqiptare dhe për të shkëmbyer njohuri me studiues të njohur në fushën. Me shpresën se ky simpozium të frymëzojë debat dhe diskutime të pasura për identitetin historik të shqiptarëve.

Një bashkëpunim i disa organizatave shqiptaro-amerikane sjell për herë të tretë në Amerikë, Simpoziumin e Diasporës Shqiptare me temën: “Are Albanians the descendants of the Pelasgians?” (“A janë shqiptarët pasardhës të pellazgëve?”).

Kjo ngjarje unike për komunitetin do të zhvillohet në formën e një webinar përmes Zoom më 20 Janar 2024, në orën 9 AM MST dhe 10 AM CST.

Nëse dëshironi ta ndiqni mund të klikoni dhe të regjistroheni në linkun këtu:

https://us02web.zoom.us/j/86780336798

Programi:

Janë 11 studiues të shquar të cilët do të prezantojnë punime të tyre novatore, në një përpjekje për të hedhur dritë mbi një nga pyetjet më intriguese të historisë shqiptare: A janë shqiptarët pasardhës të pellazgëve?

Emra të njohur si, studiuesi dhe historiani shqiptaro francez në universitetin e Sorbonës  Prof. Mathieu Aref, Prof. Brian D. Joseph, profesor në “The Ohio State University”, USA, Eva Brinja, studiuese etnokulturore nw Tiranw, Prof. Niko Stylos – Linguist, historian i gjuhëve dhe kulturave pre helenike dhe pre romane nw  Gjremani, Prof. Albert Nikolla – Linguist, filozof dhe shkrimtar Belgjikë etj.

Ndonëse rruga është e hapur për të gjithë, ky simpozium do të jetë një hap i rëndësishëm për ata që duan të zhyten edhe më tej në hulumtimit për vazhdimësinë pellazgo-iliro-arbërore-shqiptare.

Në grupin e organizatorëve janë studiues si Dr. Ardian Kraja, Albanian Heritage Foundation of Tampa Bay, Florida (AHFT), Genti Arifi, Albanian American Community of Illinois (AACI), Bjondi Dervishi, Albanian American Community of Illinois (AACI), Gentian Puro, President i Albanian American Organization Southwest Florida (AAOSWFL), Eni Xhoxhi, Sekretare e Albanian American Organization Southwest Florida (AAOSWFL), Florim Ymeri, AACC Eagle, Elira Canga nga Albanian Civic Center (ACCA), Dr. Elonia Lasku, Albanian Civic Center (ACCA), Albanian-American Women Association (AAWAA), Prof. Dr. Arben Lasku, AACC Eagle dhe Diellza Hoti-Shkodra, AACC Eagle.

Ju ftojmë të merrni pjesë në këtë ngjarje të jashtëzakonshme për të zbuluar misteret e historisë së lashtë shqiptare dhe për të shkëmbyer njohuri me studiues të njohur në fushën. Me shpresën se ky simpozium të frymëzojë debat dhe diskutime të pasura për identitetin historik të shqiptarëve.

Një bashkëpunim i disa organizatave shqiptaro-amerikane sjell për herë të tretë në Amerikë, Simpoziumin e Diasporës Shqiptare me temën: “Are Albanians the descendants of the Pelasgians?” (“A janë shqiptarët pasardhës të pellazgëve?”).

Kjo ngjarje unike për komunitetin do të zhvillohet në formën e një webinar përmes Zoom më 20 Janar 2024, në orën 9 AM MST dhe 10 AM CST.

Nëse dëshironi ta ndiqni mund të klikoni dhe të regjistroheni në linkun këtu:

https://us02web.zoom.us/j/86780336798

Programi:

Janë 11 studiues të shquar të cilët do të prezantojnë punime të tyre novatore, në një përpjekje për të hedhur dritë mbi një nga pyetjet më intriguese të historisë shqiptare: A janë shqiptarët pasardhës të pellazgëve?

Emra të njohur si, studiuesi dhe historiani shqiptaro francez në universitetin e Sorbonës  Prof. Mathieu Aref, Prof. Brian D. Joseph, profesor në “The Ohio State University”, USA, Eva Brinja, studiuese etnokulturore nw Tiranw, Prof. Niko Stylos – Linguist, historian i gjuhëve dhe kulturave pre helenike dhe pre romane nw  Gjremani, Prof. Albert Nikolla – Linguist, filozof dhe shkrimtar Belgjikë etj.

Ndonëse rruga është e hapur për të gjithë, ky simpozium do të jetë një hap i rëndësishëm për ata që duan të zhyten edhe më tej në hulumtimit për vazhdimësinë pellazgo-iliro-arbërore-shqiptare.

Në grupin e organizatorëve janë studiues si Dr. Ardian Kraja, Albanian Heritage Foundation of Tampa Bay, Florida (AHFT), Genti Arifi, Albanian American Community of Illinois (AACI), Bjondi Dervishi, Albanian American Community of Illinois (AACI), Gentian Puro, President i Albanian American Organization Southwest Florida (AAOSWFL), Eni Xhoxhi, Sekretare e Albanian American Organization Southwest Florida (AAOSWFL), Florim Ymeri, AACC Eagle, Elira Canga nga Albanian Civic Center (ACCA), Dr. Elonia Lasku, Albanian Civic Center (ACCA), Albanian-American Women Association (AAWAA), Prof. Dr. Arben Lasku, AACC Eagle dhe Diellza Hoti-Shkodra, AACC Eagle.

Ju ftojmë të merrni pjesë në këtë ngjarje të jashtëzakonshme për të zbuluar misteret e historisë së lashtë shqiptare dhe për të shkëmbyer njohuri me studiues të njohur në fushën. Me shpresën se ky simpozium të frymëzojë debat dhe diskutime të pasura për identitetin historik të shqiptarëve.