“Toka Cafe”, shtëpia e gatimeve shqiptare në Arizona

E premte, 3 Maj, 2024
E premte, 3 Maj, 2024

“Toka Cafe”, shtëpia e gatimeve shqiptare në Arizona

“Toka Cafe & Grill” është sipërmarrja me e re shqiptare në Scottsdale, Arizona. Restoranti që shërben ushqime tradicionale shqiptare dhe ballkanike është në pronësi të dy bashkëshortëve Milot Bejta dhe Besa Thaqi, të cilët e nisën këtë aventurë në fillim të muajit gusht.

“Një sipërmarrje që na reduktoi mjaft e suksesshme,” thotë Milot Bejta, pronar i “Toka Cafe & Grill”.

Bejta dhe bashkëshortja e tij nuk kishin përvojë në biznesin e restoranteve para se të hapnin “Toka Cafe & Grill.” Ai vinte nga një punë në sektorin bankar/ financiar ku kishte punuar për 12 vitet e fundit, ndërsa bashkëshortja punonte në sistemin e kujdesit shëndetësor.

“Ne e hapëm (restorantin) nga pasioni për të pasur diçka, pasi gatuajmë shumë dhe jemi adhurues të ushqimit dhe na ka shkuar shumë mirë deri më tani”, thotë Bejta.

Për të çelur “Toka Cafe & Grill”, Bejta dhe Thaqi ata morën një restorant ekzistues dhe filluan të reklamojnë. Teksa krijonin menunë e pjatave ata e dinin se dëshironin një menu të kombinuar.

Bejta e ndan menunë e restorantit në dy anë. “Ana e majtë” përbëhet nga artikuj mëngjesi dhe sanduiçe, ndërsa “ana e djathtë” ofron ushqime më tradicionale shqiptare dhe ballkanike.

Gatimet tradicionale janë më të pëlqyerat, sipas Bejtës, si shumëllojshmëria e byrekëve apo qebapë me sallam. Ai thekson se sanduiçi i me firmën “Toka” dhe djathi i pjekur në skarë me tartuf porositen gjithashtu shpesh.

Sipas Milot Bejtës, qebapa “qofet”, një sallam viçi pa lëkurë, i pjekur në skarë është një nga artikujt më të njohur në menu.

“Kur e filluam menduam që do të kishim një klientelë të gjerë për shkak të vendodhjes se restorantit ku kalojnë shumë njerëz. Por gjithashtu kemi edhe shumë klientë me origjinë nga vendet nga vijmë për shkak të gatimeve tradicionale nga zona e Ballkanit”, thotë Bejta.

“Kryesisht, pjesa më e madhe e klientëve tanë janë shqiptarë, sepse jemi shqiptarë, por edhe sepse prodhojmë disa produkte speciale bazuar në kulturën tonë”.

Bejta thekson se 80% ose më shumë e artikujve ushqimorë që ofron restoranti bëhen në shtëpi.

Sipas Thaqit, kur u është dhënë mundësia që ta marrin hapësirën ku ndodhet Toka, e kanë ditur që duhet ta marrin. Ata kishin përvojë duke punuar me njerëz, si dhe personalitetin dhe sjelljen miqësore për të krijuar një përvojë të shkëlqyer të klientit.

“Gjithashtu, në të njëjtën kohë, të bëjmë ushqime të shkëlqyera, të cilat i bëjmë në shtëpi. Dhe ne na pëlqen të mblidhemi me familjen dhe miqtë rreth tavolinës, sepse aty ndodh e gjithë argëtimi dhe njerëzit bashkohen”, thotë Thaqi.

“Pra, kjo ishte një lloj ideje për t’i dhënë një shans komunitetit tonë që të mblidhen këtu dhe të vijnë dhe të shijojnë një vakt të mirë që është bërë vetë dhe i kujton atyre gatimin e mirë të bërë në shtëpi.”

Shpresa e Thaqit për të ardhmen është që të ofrojë vazhdimisht shërbime dhe kuzhinë të shkëlqyer, si dhe të rritet ndoshta në aspektin e biznesit. Ajo dhe burri i saj do të donin të hapnin një tjetër “Toka Cafe & Grill” ose diçka të ngjashme në zona të tjera të Arizonës – veçanërisht sepse shumë nga klientët e tyre aktualë udhëtojnë nga vende si Gilbert, Chandler dhe Surprise.

“Komuniteti shqiptar ka qenë i mahnitshëm, shumë mbështetës, shumë i lumtur që u hap diçka e tillë dhe ne jemi po aq të lumtur sa ata. Se ata janë të lumtur në vetvete është shpërblyese”, thotë Thaqi.

Bahkëshortët theksojnë se do të donin të zgjeronin menunë e tyre, veçanërisht përhapjen e tyre tradicionale, dhe do të vazhdojnë të shtojnë disa pjata në të njëjtën kohë.

Ata theksojnë se të gjithë janë të mirëpritur në “Toka Cafe & Grill”, pasi duan që të gjithë ata që hyjnë të kenë një eksperiencë pozitive dhe të ndihen mirë atje.

“Ne duam t’u mësojmë komuniteteve të tjera dhe kombësive të tjera për ushqimin tonë, veçanërisht ushqimin shqiptar, për të cilin ata nuk dinë shumë,” thotë Thaqi.

“Kështu që ne do të donim që ata të vinin dhe thjesht ta provonim. … Ne thjesht mendojmë se është ushqim që ne e duam dhe duam ta ndajmë me të tjerët, dhe shpresojmë se ata do ta pëlqejnë atë ose ta duan atë aq sa ne”./ DiasporaShqiptare/

 

“Toka Cafe & Grill” është sipërmarrja me e re shqiptare në Scottsdale, Arizona. Restoranti që shërben ushqime tradicionale shqiptare dhe ballkanike është në pronësi të dy bashkëshortëve Milot Bejta dhe Besa Thaqi, të cilët e nisën këtë aventurë në fillim të muajit gusht.

“Një sipërmarrje që na reduktoi mjaft e suksesshme,” thotë Milot Bejta, pronar i “Toka Cafe & Grill”.

Bejta dhe bashkëshortja e tij nuk kishin përvojë në biznesin e restoranteve para se të hapnin “Toka Cafe & Grill.” Ai vinte nga një punë në sektorin bankar/ financiar ku kishte punuar për 12 vitet e fundit, ndërsa bashkëshortja punonte në sistemin e kujdesit shëndetësor.

“Ne e hapëm (restorantin) nga pasioni për të pasur diçka, pasi gatuajmë shumë dhe jemi adhurues të ushqimit dhe na ka shkuar shumë mirë deri më tani”, thotë Bejta.

Për të çelur “Toka Cafe & Grill”, Bejta dhe Thaqi ata morën një restorant ekzistues dhe filluan të reklamojnë. Teksa krijonin menunë e pjatave ata e dinin se dëshironin një menu të kombinuar.

Bejta e ndan menunë e restorantit në dy anë. “Ana e majtë” përbëhet nga artikuj mëngjesi dhe sanduiçe, ndërsa “ana e djathtë” ofron ushqime më tradicionale shqiptare dhe ballkanike.

Gatimet tradicionale janë më të pëlqyerat, sipas Bejtës, si shumëllojshmëria e byrekëve apo qebapë me sallam. Ai thekson se sanduiçi i me firmën “Toka” dhe djathi i pjekur në skarë me tartuf porositen gjithashtu shpesh.

Sipas Milot Bejtës, qebapa “qofet”, një sallam viçi pa lëkurë, i pjekur në skarë është një nga artikujt më të njohur në menu.

“Kur e filluam menduam që do të kishim një klientelë të gjerë për shkak të vendodhjes se restorantit ku kalojnë shumë njerëz. Por gjithashtu kemi edhe shumë klientë me origjinë nga vendet nga vijmë për shkak të gatimeve tradicionale nga zona e Ballkanit”, thotë Bejta.

“Kryesisht, pjesa më e madhe e klientëve tanë janë shqiptarë, sepse jemi shqiptarë, por edhe sepse prodhojmë disa produkte speciale bazuar në kulturën tonë”.

Bejta thekson se 80% ose më shumë e artikujve ushqimorë që ofron restoranti bëhen në shtëpi.

Sipas Thaqit, kur u është dhënë mundësia që ta marrin hapësirën ku ndodhet Toka, e kanë ditur që duhet ta marrin. Ata kishin përvojë duke punuar me njerëz, si dhe personalitetin dhe sjelljen miqësore për të krijuar një përvojë të shkëlqyer të klientit.

“Gjithashtu, në të njëjtën kohë, të bëjmë ushqime të shkëlqyera, të cilat i bëjmë në shtëpi. Dhe ne na pëlqen të mblidhemi me familjen dhe miqtë rreth tavolinës, sepse aty ndodh e gjithë argëtimi dhe njerëzit bashkohen”, thotë Thaqi.

“Pra, kjo ishte një lloj ideje për t’i dhënë një shans komunitetit tonë që të mblidhen këtu dhe të vijnë dhe të shijojnë një vakt të mirë që është bërë vetë dhe i kujton atyre gatimin e mirë të bërë në shtëpi.”

Shpresa e Thaqit për të ardhmen është që të ofrojë vazhdimisht shërbime dhe kuzhinë të shkëlqyer, si dhe të rritet ndoshta në aspektin e biznesit. Ajo dhe burri i saj do të donin të hapnin një tjetër “Toka Cafe & Grill” ose diçka të ngjashme në zona të tjera të Arizonës – veçanërisht sepse shumë nga klientët e tyre aktualë udhëtojnë nga vende si Gilbert, Chandler dhe Surprise.

“Komuniteti shqiptar ka qenë i mahnitshëm, shumë mbështetës, shumë i lumtur që u hap diçka e tillë dhe ne jemi po aq të lumtur sa ata. Se ata janë të lumtur në vetvete është shpërblyese”, thotë Thaqi.

Bahkëshortët theksojnë se do të donin të zgjeronin menunë e tyre, veçanërisht përhapjen e tyre tradicionale, dhe do të vazhdojnë të shtojnë disa pjata në të njëjtën kohë.

Ata theksojnë se të gjithë janë të mirëpritur në “Toka Cafe & Grill”, pasi duan që të gjithë ata që hyjnë të kenë një eksperiencë pozitive dhe të ndihen mirë atje.

“Ne duam t’u mësojmë komuniteteve të tjera dhe kombësive të tjera për ushqimin tonë, veçanërisht ushqimin shqiptar, për të cilin ata nuk dinë shumë,” thotë Thaqi.

“Kështu që ne do të donim që ata të vinin dhe thjesht ta provonim. … Ne thjesht mendojmë se është ushqim që ne e duam dhe duam ta ndajmë me të tjerët, dhe shpresojmë se ata do ta pëlqejnë atë ose ta duan atë aq sa ne”./ DiasporaShqiptare/

 

“Toka Cafe & Grill” është sipërmarrja me e re shqiptare në Scottsdale, Arizona. Restoranti që shërben ushqime tradicionale shqiptare dhe ballkanike është në pronësi të dy bashkëshortëve Milot Bejta dhe Besa Thaqi, të cilët e nisën këtë aventurë në fillim të muajit gusht.

“Një sipërmarrje që na reduktoi mjaft e suksesshme,” thotë Milot Bejta, pronar i “Toka Cafe & Grill”.

Bejta dhe bashkëshortja e tij nuk kishin përvojë në biznesin e restoranteve para se të hapnin “Toka Cafe & Grill.” Ai vinte nga një punë në sektorin bankar/ financiar ku kishte punuar për 12 vitet e fundit, ndërsa bashkëshortja punonte në sistemin e kujdesit shëndetësor.

“Ne e hapëm (restorantin) nga pasioni për të pasur diçka, pasi gatuajmë shumë dhe jemi adhurues të ushqimit dhe na ka shkuar shumë mirë deri më tani”, thotë Bejta.

Për të çelur “Toka Cafe & Grill”, Bejta dhe Thaqi ata morën një restorant ekzistues dhe filluan të reklamojnë. Teksa krijonin menunë e pjatave ata e dinin se dëshironin një menu të kombinuar.

Bejta e ndan menunë e restorantit në dy anë. “Ana e majtë” përbëhet nga artikuj mëngjesi dhe sanduiçe, ndërsa “ana e djathtë” ofron ushqime më tradicionale shqiptare dhe ballkanike.

Gatimet tradicionale janë më të pëlqyerat, sipas Bejtës, si shumëllojshmëria e byrekëve apo qebapë me sallam. Ai thekson se sanduiçi i me firmën “Toka” dhe djathi i pjekur në skarë me tartuf porositen gjithashtu shpesh.

Sipas Milot Bejtës, qebapa “qofet”, një sallam viçi pa lëkurë, i pjekur në skarë është një nga artikujt më të njohur në menu.

“Kur e filluam menduam që do të kishim një klientelë të gjerë për shkak të vendodhjes se restorantit ku kalojnë shumë njerëz. Por gjithashtu kemi edhe shumë klientë me origjinë nga vendet nga vijmë për shkak të gatimeve tradicionale nga zona e Ballkanit”, thotë Bejta.

“Kryesisht, pjesa më e madhe e klientëve tanë janë shqiptarë, sepse jemi shqiptarë, por edhe sepse prodhojmë disa produkte speciale bazuar në kulturën tonë”.

Bejta thekson se 80% ose më shumë e artikujve ushqimorë që ofron restoranti bëhen në shtëpi.

Sipas Thaqit, kur u është dhënë mundësia që ta marrin hapësirën ku ndodhet Toka, e kanë ditur që duhet ta marrin. Ata kishin përvojë duke punuar me njerëz, si dhe personalitetin dhe sjelljen miqësore për të krijuar një përvojë të shkëlqyer të klientit.

“Gjithashtu, në të njëjtën kohë, të bëjmë ushqime të shkëlqyera, të cilat i bëjmë në shtëpi. Dhe ne na pëlqen të mblidhemi me familjen dhe miqtë rreth tavolinës, sepse aty ndodh e gjithë argëtimi dhe njerëzit bashkohen”, thotë Thaqi.

“Pra, kjo ishte një lloj ideje për t’i dhënë një shans komunitetit tonë që të mblidhen këtu dhe të vijnë dhe të shijojnë një vakt të mirë që është bërë vetë dhe i kujton atyre gatimin e mirë të bërë në shtëpi.”

Shpresa e Thaqit për të ardhmen është që të ofrojë vazhdimisht shërbime dhe kuzhinë të shkëlqyer, si dhe të rritet ndoshta në aspektin e biznesit. Ajo dhe burri i saj do të donin të hapnin një tjetër “Toka Cafe & Grill” ose diçka të ngjashme në zona të tjera të Arizonës – veçanërisht sepse shumë nga klientët e tyre aktualë udhëtojnë nga vende si Gilbert, Chandler dhe Surprise.

“Komuniteti shqiptar ka qenë i mahnitshëm, shumë mbështetës, shumë i lumtur që u hap diçka e tillë dhe ne jemi po aq të lumtur sa ata. Se ata janë të lumtur në vetvete është shpërblyese”, thotë Thaqi.

Bahkëshortët theksojnë se do të donin të zgjeronin menunë e tyre, veçanërisht përhapjen e tyre tradicionale, dhe do të vazhdojnë të shtojnë disa pjata në të njëjtën kohë.

Ata theksojnë se të gjithë janë të mirëpritur në “Toka Cafe & Grill”, pasi duan që të gjithë ata që hyjnë të kenë një eksperiencë pozitive dhe të ndihen mirë atje.

“Ne duam t’u mësojmë komuniteteve të tjera dhe kombësive të tjera për ushqimin tonë, veçanërisht ushqimin shqiptar, për të cilin ata nuk dinë shumë,” thotë Thaqi.

“Kështu që ne do të donim që ata të vinin dhe thjesht ta provonim. … Ne thjesht mendojmë se është ushqim që ne e duam dhe duam ta ndajmë me të tjerët, dhe shpresojmë se ata do ta pëlqejnë atë ose ta duan atë aq sa ne”./ DiasporaShqiptare/