“Time Square” në New York, kuq e zi për festën e Flamurit shqiptar

E diel, 14 Prill, 2024
E diel, 14 Prill, 2024

“Time Square” në New York, kuq e zi për festën e Flamurit shqiptar

Dita e Pavarësisë së Shqipërisë festohet në çdo vend të botës ku ka shqiptar. Kjo festë ka ngjyrosur kuq e zi edhe qendrën më të famshme botërore, “Time Square” në Nju Jork.

Flamuri kuqezi dhe urimet për pavarësinë u ndezën në ekranet gjigante në sheshin e Nju Jorkut, duke ngjallur entuziazëm te shqiptarët, por edhe kuriozitet tek të huajt.

I pranishëm në “Times Square” ishte edhe ambasadori i Shqipërisë në SHBA, Ervin Bushati, i cili e preku nga afër këtë ndjenjë krenarie.

“Nuk ka ndjenjë më të bukur se të shikosh flamurin shqiptar të valëvitur në zemër të Amerikës. Sot ishte një shesh i flamurit shqiptar. Është fantastike dhe jam i lumtur të mirëpres komunitetin shqiptar, një komunitet që ka pasur sukses dhe është integruar këtu. në Amerikë Gëzuar Festën e Flamurit të gjithëve”, tha ambasadori Bushati.

Ndërkohë dje, në ditën e Pavarësisë, ambasadori Ervin Bushati është nderuar me titullin “Qytetar Nderi i Bronksit”.

Dita e Pavarësisë së Shqipërisë festohet në çdo vend të botës ku ka shqiptar. Kjo festë ka ngjyrosur kuq e zi edhe qendrën më të famshme botërore, “Time Square” në Nju Jork.

Flamuri kuqezi dhe urimet për pavarësinë u ndezën në ekranet gjigante në sheshin e Nju Jorkut, duke ngjallur entuziazëm te shqiptarët, por edhe kuriozitet tek të huajt.

I pranishëm në “Times Square” ishte edhe ambasadori i Shqipërisë në SHBA, Ervin Bushati, i cili e preku nga afër këtë ndjenjë krenarie.

“Nuk ka ndjenjë më të bukur se të shikosh flamurin shqiptar të valëvitur në zemër të Amerikës. Sot ishte një shesh i flamurit shqiptar. Është fantastike dhe jam i lumtur të mirëpres komunitetin shqiptar, një komunitet që ka pasur sukses dhe është integruar këtu. në Amerikë Gëzuar Festën e Flamurit të gjithëve”, tha ambasadori Bushati.

Ndërkohë dje, në ditën e Pavarësisë, ambasadori Ervin Bushati është nderuar me titullin “Qytetar Nderi i Bronksit”.

Dita e Pavarësisë së Shqipërisë festohet në çdo vend të botës ku ka shqiptar. Kjo festë ka ngjyrosur kuq e zi edhe qendrën më të famshme botërore, “Time Square” në Nju Jork.

Flamuri kuqezi dhe urimet për pavarësinë u ndezën në ekranet gjigante në sheshin e Nju Jorkut, duke ngjallur entuziazëm te shqiptarët, por edhe kuriozitet tek të huajt.

I pranishëm në “Times Square” ishte edhe ambasadori i Shqipërisë në SHBA, Ervin Bushati, i cili e preku nga afër këtë ndjenjë krenarie.

“Nuk ka ndjenjë më të bukur se të shikosh flamurin shqiptar të valëvitur në zemër të Amerikës. Sot ishte një shesh i flamurit shqiptar. Është fantastike dhe jam i lumtur të mirëpres komunitetin shqiptar, një komunitet që ka pasur sukses dhe është integruar këtu. në Amerikë Gëzuar Festën e Flamurit të gjithëve”, tha ambasadori Bushati.

Ndërkohë dje, në ditën e Pavarësisë, ambasadori Ervin Bushati është nderuar me titullin “Qytetar Nderi i Bronksit”.