Një komunitet i bashkuar që ka krahë shqiponje!

E shtunë, 13 Prill, 2024
E shtunë, 13 Prill, 2024

Një komunitet i bashkuar që ka krahë shqiponje!

Ditën e diel, 26 nëntor 2023, shoqata “Ardhmëria” në bashkëpunim me shoqatën “Arbëria” organizuan festën e madhe me rastin e 28 Nëntorit, Ditës së Pavarësisë së Shqipërisë!
Pas emocioneve që falën për të gjithë të pranishmit himnet Shqiptar dhe Anglez programi vijoi si më poshtë.

Prezantuesia znj. Ina Nallbani citoi Kadarenë që shkruan:
“ Me 28 Nëntor 1912, flamuri dhe himni u bashkuan më në fund, në Vlorë. Në kohën që flamuri i saposhpalosur shpallte lindjen e shtetit të ri, himni i tij u këndua për herë të parë në të njëjtin shesh!”

Fjalën përshëndetëse e mbajti z. Lutfi Vata, krytar i shoqatës Ardhmeria, i cili falenderoi të pranishmit dhe ftoi në skenë me fjalën e tyre personalitetet shtetërore:

Zv/Ambasadoren e Kosovës znj.Valmira Thaci Musa.
E cila përshëndeti në emër të ambasadës së Kosovës në Londër.

Ishin të pranishëm të ftuar nderi, të pozitave të larta institucionale, nga shteti anglez!

Të cilët u ftuan gjithashtu për një përshëndetje nga z.Lutfi Vata.

Councillor Patrica McAllister
The Right Worshipful The Lord Mayor of Westminster.
Mayor Orlen Hylton of Brent Cross.

ATSH i Republikës së Shqipërisë z. Arjan Hila.
ATSH i Republikës së Kosovës z. Agron Bajrami.

Head of Engagement of Illegal
Migration Operations Command
Endrin Gjoni

Komunitetin Shqiptar në Londër me familjet e tyre!
Profesionistë të artit të nivelit ndërkombëtar dirigjenti Olsi Qinami.
Shkollat ​​shqipe, nxënës dhe mësues të shoqatës Ardhmëria dhe Arbëria.
Interpretues dhe artistë të muzikës popullore shqiptare dhe shumë e shumë surpriza të tjera.

Koncerti festiv nis me prezantimin nga drejtuesia artistike znj. Anila Kadija e cila falenderoi për bashkëpunimin pedagogen nga Akademia Mbretërore e Muzikës, në Londër, pianisten italiane Sofia Sacco.
Ajo lujti në pianoforte pjesën muzikore patritotike shqiptare “ Sa të rrojë gjithësia” dhe një uverturë të shkurtër italiane.

Për herë të parë, në një koncert popullor amator, ky bashkëpunim edhe me profesionistë të kalibrit të lartë internacionale ishte një kënaqësi e madhe për të gjithë.

Programi vazhdoi me nxënësit e shkolla shqipe Ardhmeria.

Prezantuesja citoi sërisht Kadare: “Dikush më parë e dikush më pas, fëmijët shqiptarë mësonin në shkolla se shenja kryesore e flamurit shqiptar, shkaba dykrenore, ishte, në të vërtetë, shpendi më i fisëm i njerëzimit. Hija e tij e rëndë ishte synuar nëpër mijëvjeçarë qysh nga Zeusi mitologjik, te perënditë e vjetra e më pas te Roma e Bizanti.”

Shkolla Westminister Ardhmeria

Niveli i dytë dhe i tretë mosha 10-15 vjeç.

Drini, Omeri dhe Jack me poezitë “Nëntori i Shqipërisë” dhe ” Fluturo shqiponjë e lirë”.
Së bashku me nxënësit e saj, në skenë përshëndeti znj. Aida Haziri, mësuese dhe mbikqyrëse e shkollave Ardhmeria.

Më pas niveli i parë mosha 7-9 vjeç.

Anea me poezinë “Flamuri”, Diola me poezinë “E vogël jam”, Liza me poezinë “Vjeshta” të marra nga libri “Ninulla e zemrës”.

Vallja “Xhamadani vija – vija”u kërcye nga grupi i nivelit të parë dhe uvshoqërua duke e kënduar këngën nga të gjithë nxënësit në skenë!

Vazhdoi shkolla Bexleyheath Ardhmeria

Përshëndeti znj. Lindita Bazina mësuese e kësaj shkolle.

Në skenë u ngjitën niveli i dytë 9-12 vjeç.

Vjersha “Dita e flamurit”
Recituan Sabina, Keira, Elisa, Mark.

Vjersha “O Atdhe”
e recituar nga Laura.

Niveli i parë grupmosha 5-9 vjeç
Vjersha “Shqiponja” recitoi Iliana.

Pjesë e shkurtër teatrale kushtuar ngritjes së flamurit.
Personazhet: Marigo (Sibel )
Ismail Qemali (Mark )
Isa Boletini (Noel)

Vjersha “Ti Shqiperi me jep nder”
Recitohet nga të gjithë.

Vallja Tropojës
Kercyen Sabina dhe Eliesa.
DJ me tupan i shoqëroi dy vajzat e kësaj shkolle dhe atmosfera festive u bë edhe më e gëzueshme!

Një tjetër shoqatë artistike Arberia vazhdoi programin.

Organizueset e Arberise:
zonjat Rozana Hykaj, Matilda Halili bashkë me stafin Etleva Gashi, Vera Durnisha, Launora Lusha etj.

Vajzat e valltaret e reja interpretuan.

Vallja e Tropojës

Bariu Baresha

Kënga “ Fol shqip” u këndua nga Armela e shoqërua nga Rozana.

Valle me motive veriore

Gajdja

Vallja kuq e zi
Të gjithë nxënësit e shoqëruan në korr.

Pas një pushimi të këndshëm me foto kujtim, takime dhe përqafime iu la vendi pjesës së dytë të koncertit festiv.

Nga Tirana kishte ardhur enkas DJ Shahini i cili po ashtu kënaqi publikun me muzikë popullore.

Madhështor interpretimi i Poezia e Flamurit nga aktori Sokol Cahani.

Rapsodi Arif Madani
i shoqëruar nga tupani dhe vajzat e grupit të valleve Arberia ishin një tjetër fuqi skenike tradite të bukur shqiptare.

Më pas poezia “ Skënderbeu” dhe “Gjuha Shqipe” u interpretomua nga Burim Turjaka i shoqatës Peja.

Koncerti u mbyll me këngën “Djemtë e ri i mori Anglia”
Teksti dhe muzika Xhavit Gasa
Këndoi Ikli Punavija.

Melodi orkestrale me fyell e çifteli Ikli Punavija

Në fund duke u ftuar nga hareja e Miri Dee Jay uk, i cili edhe shoqëroi të gjithë koncertin me teknikë muzikore, vallëzuan dhe kënduan së bashku, fëmijët dhe të rritur, po ashtu edhe të ftuar, në festën e madhe shqiptare në Londër!
Stafi organizues z.Abedin Bajraktari dhe z. Ilir Dedaj bënë të mundur një skenë të zbukuruar dhe një pjesëmarrje të mirë komuniteti.

f

Ditën e diel, 26 nëntor 2023, shoqata “Ardhmëria” në bashkëpunim me shoqatën “Arbëria” organizuan festën e madhe me rastin e 28 Nëntorit, Ditës së Pavarësisë së Shqipërisë!
Pas emocioneve që falën për të gjithë të pranishmit himnet Shqiptar dhe Anglez programi vijoi si më poshtë.

Prezantuesia znj. Ina Nallbani citoi Kadarenë që shkruan:
“ Me 28 Nëntor 1912, flamuri dhe himni u bashkuan më në fund, në Vlorë. Në kohën që flamuri i saposhpalosur shpallte lindjen e shtetit të ri, himni i tij u këndua për herë të parë në të njëjtin shesh!”

Fjalën përshëndetëse e mbajti z. Lutfi Vata, krytar i shoqatës Ardhmeria, i cili falenderoi të pranishmit dhe ftoi në skenë me fjalën e tyre personalitetet shtetërore:

Zv/Ambasadoren e Kosovës znj.Valmira Thaci Musa.
E cila përshëndeti në emër të ambasadës së Kosovës në Londër.

Ishin të pranishëm të ftuar nderi, të pozitave të larta institucionale, nga shteti anglez!

Të cilët u ftuan gjithashtu për një përshëndetje nga z.Lutfi Vata.

Councillor Patrica McAllister
The Right Worshipful The Lord Mayor of Westminster.
Mayor Orlen Hylton of Brent Cross.

ATSH i Republikës së Shqipërisë z. Arjan Hila.
ATSH i Republikës së Kosovës z. Agron Bajrami.

Head of Engagement of Illegal
Migration Operations Command
Endrin Gjoni

Komunitetin Shqiptar në Londër me familjet e tyre!
Profesionistë të artit të nivelit ndërkombëtar dirigjenti Olsi Qinami.
Shkollat ​​shqipe, nxënës dhe mësues të shoqatës Ardhmëria dhe Arbëria.
Interpretues dhe artistë të muzikës popullore shqiptare dhe shumë e shumë surpriza të tjera.

Koncerti festiv nis me prezantimin nga drejtuesia artistike znj. Anila Kadija e cila falenderoi për bashkëpunimin pedagogen nga Akademia Mbretërore e Muzikës, në Londër, pianisten italiane Sofia Sacco.
Ajo lujti në pianoforte pjesën muzikore patritotike shqiptare “ Sa të rrojë gjithësia” dhe një uverturë të shkurtër italiane.

Për herë të parë, në një koncert popullor amator, ky bashkëpunim edhe me profesionistë të kalibrit të lartë internacionale ishte një kënaqësi e madhe për të gjithë.

Programi vazhdoi me nxënësit e shkolla shqipe Ardhmeria.

Prezantuesja citoi sërisht Kadare: “Dikush më parë e dikush më pas, fëmijët shqiptarë mësonin në shkolla se shenja kryesore e flamurit shqiptar, shkaba dykrenore, ishte, në të vërtetë, shpendi më i fisëm i njerëzimit. Hija e tij e rëndë ishte synuar nëpër mijëvjeçarë qysh nga Zeusi mitologjik, te perënditë e vjetra e më pas te Roma e Bizanti.”

Shkolla Westminister Ardhmeria

Niveli i dytë dhe i tretë mosha 10-15 vjeç.

Drini, Omeri dhe Jack me poezitë “Nëntori i Shqipërisë” dhe ” Fluturo shqiponjë e lirë”.
Së bashku me nxënësit e saj, në skenë përshëndeti znj. Aida Haziri, mësuese dhe mbikqyrëse e shkollave Ardhmeria.

Më pas niveli i parë mosha 7-9 vjeç.

Anea me poezinë “Flamuri”, Diola me poezinë “E vogël jam”, Liza me poezinë “Vjeshta” të marra nga libri “Ninulla e zemrës”.

Vallja “Xhamadani vija – vija”u kërcye nga grupi i nivelit të parë dhe uvshoqërua duke e kënduar këngën nga të gjithë nxënësit në skenë!

Vazhdoi shkolla Bexleyheath Ardhmeria

Përshëndeti znj. Lindita Bazina mësuese e kësaj shkolle.

Në skenë u ngjitën niveli i dytë 9-12 vjeç.

Vjersha “Dita e flamurit”
Recituan Sabina, Keira, Elisa, Mark.

Vjersha “O Atdhe”
e recituar nga Laura.

Niveli i parë grupmosha 5-9 vjeç
Vjersha “Shqiponja” recitoi Iliana.

Pjesë e shkurtër teatrale kushtuar ngritjes së flamurit.
Personazhet: Marigo (Sibel )
Ismail Qemali (Mark )
Isa Boletini (Noel)

Vjersha “Ti Shqiperi me jep nder”
Recitohet nga të gjithë.

Vallja Tropojës
Kercyen Sabina dhe Eliesa.
DJ me tupan i shoqëroi dy vajzat e kësaj shkolle dhe atmosfera festive u bë edhe më e gëzueshme!

Një tjetër shoqatë artistike Arberia vazhdoi programin.

Organizueset e Arberise:
zonjat Rozana Hykaj, Matilda Halili bashkë me stafin Etleva Gashi, Vera Durnisha, Launora Lusha etj.

Vajzat e valltaret e reja interpretuan.

Vallja e Tropojës

Bariu Baresha

Kënga “ Fol shqip” u këndua nga Armela e shoqërua nga Rozana.

Valle me motive veriore

Gajdja

Vallja kuq e zi
Të gjithë nxënësit e shoqëruan në korr.

Pas një pushimi të këndshëm me foto kujtim, takime dhe përqafime iu la vendi pjesës së dytë të koncertit festiv.

Nga Tirana kishte ardhur enkas DJ Shahini i cili po ashtu kënaqi publikun me muzikë popullore.

Madhështor interpretimi i Poezia e Flamurit nga aktori Sokol Cahani.

Rapsodi Arif Madani
i shoqëruar nga tupani dhe vajzat e grupit të valleve Arberia ishin një tjetër fuqi skenike tradite të bukur shqiptare.

Më pas poezia “ Skënderbeu” dhe “Gjuha Shqipe” u interpretomua nga Burim Turjaka i shoqatës Peja.

Koncerti u mbyll me këngën “Djemtë e ri i mori Anglia”
Teksti dhe muzika Xhavit Gasa
Këndoi Ikli Punavija.

Melodi orkestrale me fyell e çifteli Ikli Punavija

Në fund duke u ftuar nga hareja e Miri Dee Jay uk, i cili edhe shoqëroi të gjithë koncertin me teknikë muzikore, vallëzuan dhe kënduan së bashku, fëmijët dhe të rritur, po ashtu edhe të ftuar, në festën e madhe shqiptare në Londër!
Stafi organizues z.Abedin Bajraktari dhe z. Ilir Dedaj bënë të mundur një skenë të zbukuruar dhe një pjesëmarrje të mirë komuniteti.

f

Ditën e diel, 26 nëntor 2023, shoqata “Ardhmëria” në bashkëpunim me shoqatën “Arbëria” organizuan festën e madhe me rastin e 28 Nëntorit, Ditës së Pavarësisë së Shqipërisë!
Pas emocioneve që falën për të gjithë të pranishmit himnet Shqiptar dhe Anglez programi vijoi si më poshtë.

Prezantuesia znj. Ina Nallbani citoi Kadarenë që shkruan:
“ Me 28 Nëntor 1912, flamuri dhe himni u bashkuan më në fund, në Vlorë. Në kohën që flamuri i saposhpalosur shpallte lindjen e shtetit të ri, himni i tij u këndua për herë të parë në të njëjtin shesh!”

Fjalën përshëndetëse e mbajti z. Lutfi Vata, krytar i shoqatës Ardhmeria, i cili falenderoi të pranishmit dhe ftoi në skenë me fjalën e tyre personalitetet shtetërore:

Zv/Ambasadoren e Kosovës znj.Valmira Thaci Musa.
E cila përshëndeti në emër të ambasadës së Kosovës në Londër.

Ishin të pranishëm të ftuar nderi, të pozitave të larta institucionale, nga shteti anglez!

Të cilët u ftuan gjithashtu për një përshëndetje nga z.Lutfi Vata.

Councillor Patrica McAllister
The Right Worshipful The Lord Mayor of Westminster.
Mayor Orlen Hylton of Brent Cross.

ATSH i Republikës së Shqipërisë z. Arjan Hila.
ATSH i Republikës së Kosovës z. Agron Bajrami.

Head of Engagement of Illegal
Migration Operations Command
Endrin Gjoni

Komunitetin Shqiptar në Londër me familjet e tyre!
Profesionistë të artit të nivelit ndërkombëtar dirigjenti Olsi Qinami.
Shkollat ​​shqipe, nxënës dhe mësues të shoqatës Ardhmëria dhe Arbëria.
Interpretues dhe artistë të muzikës popullore shqiptare dhe shumë e shumë surpriza të tjera.

Koncerti festiv nis me prezantimin nga drejtuesia artistike znj. Anila Kadija e cila falenderoi për bashkëpunimin pedagogen nga Akademia Mbretërore e Muzikës, në Londër, pianisten italiane Sofia Sacco.
Ajo lujti në pianoforte pjesën muzikore patritotike shqiptare “ Sa të rrojë gjithësia” dhe një uverturë të shkurtër italiane.

Për herë të parë, në një koncert popullor amator, ky bashkëpunim edhe me profesionistë të kalibrit të lartë internacionale ishte një kënaqësi e madhe për të gjithë.

Programi vazhdoi me nxënësit e shkolla shqipe Ardhmeria.

Prezantuesja citoi sërisht Kadare: “Dikush më parë e dikush më pas, fëmijët shqiptarë mësonin në shkolla se shenja kryesore e flamurit shqiptar, shkaba dykrenore, ishte, në të vërtetë, shpendi më i fisëm i njerëzimit. Hija e tij e rëndë ishte synuar nëpër mijëvjeçarë qysh nga Zeusi mitologjik, te perënditë e vjetra e më pas te Roma e Bizanti.”

Shkolla Westminister Ardhmeria

Niveli i dytë dhe i tretë mosha 10-15 vjeç.

Drini, Omeri dhe Jack me poezitë “Nëntori i Shqipërisë” dhe ” Fluturo shqiponjë e lirë”.
Së bashku me nxënësit e saj, në skenë përshëndeti znj. Aida Haziri, mësuese dhe mbikqyrëse e shkollave Ardhmeria.

Më pas niveli i parë mosha 7-9 vjeç.

Anea me poezinë “Flamuri”, Diola me poezinë “E vogël jam”, Liza me poezinë “Vjeshta” të marra nga libri “Ninulla e zemrës”.

Vallja “Xhamadani vija – vija”u kërcye nga grupi i nivelit të parë dhe uvshoqërua duke e kënduar këngën nga të gjithë nxënësit në skenë!

Vazhdoi shkolla Bexleyheath Ardhmeria

Përshëndeti znj. Lindita Bazina mësuese e kësaj shkolle.

Në skenë u ngjitën niveli i dytë 9-12 vjeç.

Vjersha “Dita e flamurit”
Recituan Sabina, Keira, Elisa, Mark.

Vjersha “O Atdhe”
e recituar nga Laura.

Niveli i parë grupmosha 5-9 vjeç
Vjersha “Shqiponja” recitoi Iliana.

Pjesë e shkurtër teatrale kushtuar ngritjes së flamurit.
Personazhet: Marigo (Sibel )
Ismail Qemali (Mark )
Isa Boletini (Noel)

Vjersha “Ti Shqiperi me jep nder”
Recitohet nga të gjithë.

Vallja Tropojës
Kercyen Sabina dhe Eliesa.
DJ me tupan i shoqëroi dy vajzat e kësaj shkolle dhe atmosfera festive u bë edhe më e gëzueshme!

Një tjetër shoqatë artistike Arberia vazhdoi programin.

Organizueset e Arberise:
zonjat Rozana Hykaj, Matilda Halili bashkë me stafin Etleva Gashi, Vera Durnisha, Launora Lusha etj.

Vajzat e valltaret e reja interpretuan.

Vallja e Tropojës

Bariu Baresha

Kënga “ Fol shqip” u këndua nga Armela e shoqërua nga Rozana.

Valle me motive veriore

Gajdja

Vallja kuq e zi
Të gjithë nxënësit e shoqëruan në korr.

Pas një pushimi të këndshëm me foto kujtim, takime dhe përqafime iu la vendi pjesës së dytë të koncertit festiv.

Nga Tirana kishte ardhur enkas DJ Shahini i cili po ashtu kënaqi publikun me muzikë popullore.

Madhështor interpretimi i Poezia e Flamurit nga aktori Sokol Cahani.

Rapsodi Arif Madani
i shoqëruar nga tupani dhe vajzat e grupit të valleve Arberia ishin një tjetër fuqi skenike tradite të bukur shqiptare.

Më pas poezia “ Skënderbeu” dhe “Gjuha Shqipe” u interpretomua nga Burim Turjaka i shoqatës Peja.

Koncerti u mbyll me këngën “Djemtë e ri i mori Anglia”
Teksti dhe muzika Xhavit Gasa
Këndoi Ikli Punavija.

Melodi orkestrale me fyell e çifteli Ikli Punavija

Në fund duke u ftuar nga hareja e Miri Dee Jay uk, i cili edhe shoqëroi të gjithë koncertin me teknikë muzikore, vallëzuan dhe kënduan së bashku, fëmijët dhe të rritur, po ashtu edhe të ftuar, në festën e madhe shqiptare në Londër!
Stafi organizues z.Abedin Bajraktari dhe z. Ilir Dedaj bënë të mundur një skenë të zbukuruar dhe një pjesëmarrje të mirë komuniteti.

f