Lufta për Liri në Ukrainë, humbin jetën dy ushtarë me origjinë shqiptare

E hënë, 15 Prill, 2024
E hënë, 15 Prill, 2024

Lufta për Liri në Ukrainë, humbin jetën dy ushtarë me origjinë shqiptare

Një tragjedi e thellë ka goditur komunitetin e shqiptarëve në Ukrainë, pas humbjes në luftë të dy djemve, Anatoly Mykolayovych Dermentally dhe Haydarzha Danyil Stepanovich.

Lajmin e ka bërë të ditur Konsulli i Nderit i Shqipërisë në Ukrainë, z. Shahin Omarov i cili ka marrë pjesë edhe në ceremoninë e lamtumirës së ushtarit me origjinë shqiptare, Anatoly Mykolayovych Dermentally e cila u zhvillua në fshatin e tij të lindjes, Karakurt.

Ndërsa ushtari tjetër me origjinë shqiptare Anatoly Mykolayovych Dermentally i cili u plagos më 15 tetor gjatë në beteje te për çlirimin e tokave ukrainase nga forcave pushtuese ruse nuk arriti ti mbjijetojë plagëve.

Një tjetër hero shqiptar në Ukrainë është Haydarzha Danyil Stepanovich, i cili humbi jetën më 14 tetor në një beteje në rajonin e Kharkov më 14 tetor. Ai u varros në Zaporizhia qytetin e tij të lindjes.

Konsulli i Nderit, z. Shahin Omarov, duke shprehur ngushëllimet për familjet dhe miqtë e tyre theksoi se këta dy heronj shqiptarë përfaqësonin me krenari popullin shqiptar në Ukrainë dhe kishin një angazhim të pasosur për lirinë dhe pavarësinë e vendit. Në ceremoninë e varrimit pranë flamurit të Ukrainës është vendosur edhe flamuri kombëtar shqiptar.

 

 

Një tragjedi e thellë ka goditur komunitetin e shqiptarëve në Ukrainë, pas humbjes në luftë të dy djemve, Anatoly Mykolayovych Dermentally dhe Haydarzha Danyil Stepanovich.

Lajmin e ka bërë të ditur Konsulli i Nderit i Shqipërisë në Ukrainë, z. Shahin Omarov i cili ka marrë pjesë edhe në ceremoninë e lamtumirës së ushtarit me origjinë shqiptare, Anatoly Mykolayovych Dermentally e cila u zhvillua në fshatin e tij të lindjes, Karakurt.

Ndërsa ushtari tjetër me origjinë shqiptare Anatoly Mykolayovych Dermentally i cili u plagos më 15 tetor gjatë në beteje te për çlirimin e tokave ukrainase nga forcave pushtuese ruse nuk arriti ti mbjijetojë plagëve.

Një tjetër hero shqiptar në Ukrainë është Haydarzha Danyil Stepanovich, i cili humbi jetën më 14 tetor në një beteje në rajonin e Kharkov më 14 tetor. Ai u varros në Zaporizhia qytetin e tij të lindjes.

Konsulli i Nderit, z. Shahin Omarov, duke shprehur ngushëllimet për familjet dhe miqtë e tyre theksoi se këta dy heronj shqiptarë përfaqësonin me krenari popullin shqiptar në Ukrainë dhe kishin një angazhim të pasosur për lirinë dhe pavarësinë e vendit. Në ceremoninë e varrimit pranë flamurit të Ukrainës është vendosur edhe flamuri kombëtar shqiptar.

 

 

Një tragjedi e thellë ka goditur komunitetin e shqiptarëve në Ukrainë, pas humbjes në luftë të dy djemve, Anatoly Mykolayovych Dermentally dhe Haydarzha Danyil Stepanovich.

Lajmin e ka bërë të ditur Konsulli i Nderit i Shqipërisë në Ukrainë, z. Shahin Omarov i cili ka marrë pjesë edhe në ceremoninë e lamtumirës së ushtarit me origjinë shqiptare, Anatoly Mykolayovych Dermentally e cila u zhvillua në fshatin e tij të lindjes, Karakurt.

Ndërsa ushtari tjetër me origjinë shqiptare Anatoly Mykolayovych Dermentally i cili u plagos më 15 tetor gjatë në beteje te për çlirimin e tokave ukrainase nga forcave pushtuese ruse nuk arriti ti mbjijetojë plagëve.

Një tjetër hero shqiptar në Ukrainë është Haydarzha Danyil Stepanovich, i cili humbi jetën më 14 tetor në një beteje në rajonin e Kharkov më 14 tetor. Ai u varros në Zaporizhia qytetin e tij të lindjes.

Konsulli i Nderit, z. Shahin Omarov, duke shprehur ngushëllimet për familjet dhe miqtë e tyre theksoi se këta dy heronj shqiptarë përfaqësonin me krenari popullin shqiptar në Ukrainë dhe kishin një angazhim të pasosur për lirinë dhe pavarësinë e vendit. Në ceremoninë e varrimit pranë flamurit të Ukrainës është vendosur edhe flamuri kombëtar shqiptar.