Poetja Irma Kurti e ftuar në Parma në “Ahyme Festival”

E enjte, 29 Shkurt, 2024
E enjte, 29 Shkurt, 2024

Poetja Irma Kurti e ftuar në Parma në “Ahyme Festival”

Në datën 20 Tetor 2023 poetja Irma Kurti do të jetë pjesë e “Ahyme Festival”. Në dialog me Chiara Allegri, drejtoreshë e Muzeut të Artit dhe Etnografisë Kineze, ajo do të shoqërohet nga grupi muzikor “E-Wired Empathy” i përbërë nga Luca Nobis, Giovanni Amighetti dhe Roberto Gualdi. I ftuar në klarinetë Moreno Conficconi.

Në komunikatën e lëshuar nga Muzeu i Artit dhe Etnografisë Kineze shkruhet: Një takim i veçantë me një nga mendjet krijuese më brilante dhe të shumëanshme në skenën kulturore, Irma Kurti live, së bashku me “E-Wired Empathy” ku bëjnë pjesë Luca Nobis, Giovanni Amighetti dhe Roberto Gualdi, me prezantimin e veçantë të Chiara Allegri-t. Irma Kurti është një figurë e shquar në poezi, prozë, këngë dhe gazetari. Me origjinë shqiptare, Irma ka filluar të shkruajë që kur ishte fëmijë, duke hyrë në një rrugë eksplorimi krijues që e ka bërë atë të fitojë çmime të shumta dhe të ketë një ndikim të rëndësishëm në kulturën shqiptare dhe më gjerë. Në vitin 1980, Irma Kurti u nderua me çmimin e parë kombëtar me rastin e 35-vjetorit të revistës “Pionieri”. Ky vlerësim përfaqësoi për të fillimin e një karriere të jashtëzakonshme. E njohur nga publiku edhe si autore e teksteve të këngëve të suksesshme është pjesëmarrëse në festivale të shumta kombëtare dhe ndërkombëtare që kanë influencuar panoramën e muzikës së lehtë në Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoni. Ndikimi i saj në sferën letrare shtrihet përtej kufijve të Shqipërisë. Irma është anëtare e jurisë së disa konkurseve letrare dhe ka treguar një përkushtim të thellë në promovimin e letërsisë dhe poezisë. Veprat e saj janë botuar në gjuhë të ndryshme dhe i kanë kapërcyer kufijtë e Shqipërisë për t’u vlerësuar në Shtetet e Bashkuara, Kanada, Francë, Itali, Rumani, Serbi, Turqi, Kosovë, Filipine, Kamerun, Indi dhe Kili.

E-Wired Empathy: Luca Nobis në kitarë, Giovanni Amighetti në sintezator analog dhe bateristi Roberto Gualdi. Ky grup i jashtëzakonshëm muzikor do të prezantojë këngët e përfshira në albumin e ri të titulluar, “E-Wired Empathy”, publikuar nën etiketën Esagono Dischi / The Orchard. Tema e albumit është ajo e ndjeshmërisë, e cila përfaqëson lidhjen midis njeriut dhe natyrës. E-Wired Empathy synon të krijojë një gjuhë muzikore që kapërcen çdo pengesë gjeografike dhe kulturore, kufij dhe dallime. Në këtë performancë live do të jetë i pranishëm edhe Roberto Gualdi, një baterist i njohur për bashkëpunimin e tij me artistë si Roberto Vecchioni, PFM dhe Lucio Dalla. I ftuar special Moreno Conficconi. Festivali zhvillohet me kontributin e Bashkisë së Parmës, Rajonit Emilia Romagna dhe Coop Alleanza 3.0.

Në datën 20 Tetor 2023 poetja Irma Kurti do të jetë pjesë e “Ahyme Festival”. Në dialog me Chiara Allegri, drejtoreshë e Muzeut të Artit dhe Etnografisë Kineze, ajo do të shoqërohet nga grupi muzikor “E-Wired Empathy” i përbërë nga Luca Nobis, Giovanni Amighetti dhe Roberto Gualdi. I ftuar në klarinetë Moreno Conficconi.

Në komunikatën e lëshuar nga Muzeu i Artit dhe Etnografisë Kineze shkruhet: Një takim i veçantë me një nga mendjet krijuese më brilante dhe të shumëanshme në skenën kulturore, Irma Kurti live, së bashku me “E-Wired Empathy” ku bëjnë pjesë Luca Nobis, Giovanni Amighetti dhe Roberto Gualdi, me prezantimin e veçantë të Chiara Allegri-t. Irma Kurti është një figurë e shquar në poezi, prozë, këngë dhe gazetari. Me origjinë shqiptare, Irma ka filluar të shkruajë që kur ishte fëmijë, duke hyrë në një rrugë eksplorimi krijues që e ka bërë atë të fitojë çmime të shumta dhe të ketë një ndikim të rëndësishëm në kulturën shqiptare dhe më gjerë. Në vitin 1980, Irma Kurti u nderua me çmimin e parë kombëtar me rastin e 35-vjetorit të revistës “Pionieri”. Ky vlerësim përfaqësoi për të fillimin e një karriere të jashtëzakonshme. E njohur nga publiku edhe si autore e teksteve të këngëve të suksesshme është pjesëmarrëse në festivale të shumta kombëtare dhe ndërkombëtare që kanë influencuar panoramën e muzikës së lehtë në Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoni. Ndikimi i saj në sferën letrare shtrihet përtej kufijve të Shqipërisë. Irma është anëtare e jurisë së disa konkurseve letrare dhe ka treguar një përkushtim të thellë në promovimin e letërsisë dhe poezisë. Veprat e saj janë botuar në gjuhë të ndryshme dhe i kanë kapërcyer kufijtë e Shqipërisë për t’u vlerësuar në Shtetet e Bashkuara, Kanada, Francë, Itali, Rumani, Serbi, Turqi, Kosovë, Filipine, Kamerun, Indi dhe Kili.

E-Wired Empathy: Luca Nobis në kitarë, Giovanni Amighetti në sintezator analog dhe bateristi Roberto Gualdi. Ky grup i jashtëzakonshëm muzikor do të prezantojë këngët e përfshira në albumin e ri të titulluar, “E-Wired Empathy”, publikuar nën etiketën Esagono Dischi / The Orchard. Tema e albumit është ajo e ndjeshmërisë, e cila përfaqëson lidhjen midis njeriut dhe natyrës. E-Wired Empathy synon të krijojë një gjuhë muzikore që kapërcen çdo pengesë gjeografike dhe kulturore, kufij dhe dallime. Në këtë performancë live do të jetë i pranishëm edhe Roberto Gualdi, një baterist i njohur për bashkëpunimin e tij me artistë si Roberto Vecchioni, PFM dhe Lucio Dalla. I ftuar special Moreno Conficconi. Festivali zhvillohet me kontributin e Bashkisë së Parmës, Rajonit Emilia Romagna dhe Coop Alleanza 3.0.

Në datën 20 Tetor 2023 poetja Irma Kurti do të jetë pjesë e “Ahyme Festival”. Në dialog me Chiara Allegri, drejtoreshë e Muzeut të Artit dhe Etnografisë Kineze, ajo do të shoqërohet nga grupi muzikor “E-Wired Empathy” i përbërë nga Luca Nobis, Giovanni Amighetti dhe Roberto Gualdi. I ftuar në klarinetë Moreno Conficconi.

Në komunikatën e lëshuar nga Muzeu i Artit dhe Etnografisë Kineze shkruhet: Një takim i veçantë me një nga mendjet krijuese më brilante dhe të shumëanshme në skenën kulturore, Irma Kurti live, së bashku me “E-Wired Empathy” ku bëjnë pjesë Luca Nobis, Giovanni Amighetti dhe Roberto Gualdi, me prezantimin e veçantë të Chiara Allegri-t. Irma Kurti është një figurë e shquar në poezi, prozë, këngë dhe gazetari. Me origjinë shqiptare, Irma ka filluar të shkruajë që kur ishte fëmijë, duke hyrë në një rrugë eksplorimi krijues që e ka bërë atë të fitojë çmime të shumta dhe të ketë një ndikim të rëndësishëm në kulturën shqiptare dhe më gjerë. Në vitin 1980, Irma Kurti u nderua me çmimin e parë kombëtar me rastin e 35-vjetorit të revistës “Pionieri”. Ky vlerësim përfaqësoi për të fillimin e një karriere të jashtëzakonshme. E njohur nga publiku edhe si autore e teksteve të këngëve të suksesshme është pjesëmarrëse në festivale të shumta kombëtare dhe ndërkombëtare që kanë influencuar panoramën e muzikës së lehtë në Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoni. Ndikimi i saj në sferën letrare shtrihet përtej kufijve të Shqipërisë. Irma është anëtare e jurisë së disa konkurseve letrare dhe ka treguar një përkushtim të thellë në promovimin e letërsisë dhe poezisë. Veprat e saj janë botuar në gjuhë të ndryshme dhe i kanë kapërcyer kufijtë e Shqipërisë për t’u vlerësuar në Shtetet e Bashkuara, Kanada, Francë, Itali, Rumani, Serbi, Turqi, Kosovë, Filipine, Kamerun, Indi dhe Kili.

E-Wired Empathy: Luca Nobis në kitarë, Giovanni Amighetti në sintezator analog dhe bateristi Roberto Gualdi. Ky grup i jashtëzakonshëm muzikor do të prezantojë këngët e përfshira në albumin e ri të titulluar, “E-Wired Empathy”, publikuar nën etiketën Esagono Dischi / The Orchard. Tema e albumit është ajo e ndjeshmërisë, e cila përfaqëson lidhjen midis njeriut dhe natyrës. E-Wired Empathy synon të krijojë një gjuhë muzikore që kapërcen çdo pengesë gjeografike dhe kulturore, kufij dhe dallime. Në këtë performancë live do të jetë i pranishëm edhe Roberto Gualdi, një baterist i njohur për bashkëpunimin e tij me artistë si Roberto Vecchioni, PFM dhe Lucio Dalla. I ftuar special Moreno Conficconi. Festivali zhvillohet me kontributin e Bashkisë së Parmës, Rajonit Emilia Romagna dhe Coop Alleanza 3.0.