Një Vendim Historik për Komunitetin Shqiptar në Teksas

E diel, 1 Tetor, 2023
E diel, 1 Tetor, 2023

Një Vendim Historik për Komunitetin Shqiptar në Teksas

Në një mbledhje të veçantë të Bordit Drejtues të Komunitetit Shqiptar Amerikan në Dallas/Fort Worth, Teksas më 10 shtator 2023, u mor një vendim historik dhe unanim për hapjen e degëve të Qendrës Kulturore Shqiptare Amerikane në qytetet kryesore të Teksasit: Austin, San Antonio dhe Houston.

Pranë këtyre degëve për herë të parë do të hapen edhe  shkollat për mësimin e gjuhës shqipe në Austin, San Antonio dhe Houston, ku mësimi do të realizohet brenda Qendrave të Komunitetit Shqiptar ne secilin qytet

“Kjo iniciativë e Kryesisë dhe Bordit Drejtues për herë të parë në historinë e mërgatës shqiptare në Amerikë dhe jo vetëm, do të bashkojë të gjithë Komunitetin Shqiptar Amerikan në shtetin e Tekasit në një organizatë të vetme. Në këtë mënyre bashkëkombasit tonë nga të gjitha qytetet e Teksasit do kanë mudësinë ti ndajnë në mes tyre përvojat dhe eksperiencat e tyre në fushën e arsimit, kulturës, artit, lobimit, financave, ekonomisë, dhe jo vetëm.

Ftojmë të gjithë bashkëkombësit tanë në Austin, San Antonio dhe Houston që janë të interesuar të japin kontributin e tyre në këtë iniciativë” shkruhet në njoftim.

Në një mbledhje të veçantë të Bordit Drejtues të Komunitetit Shqiptar Amerikan në Dallas/Fort Worth, Teksas më 10 shtator 2023, u mor një vendim historik dhe unanim për hapjen e degëve të Qendrës Kulturore Shqiptare Amerikane në qytetet kryesore të Teksasit: Austin, San Antonio dhe Houston.

Pranë këtyre degëve për herë të parë do të hapen edhe  shkollat për mësimin e gjuhës shqipe në Austin, San Antonio dhe Houston, ku mësimi do të realizohet brenda Qendrave të Komunitetit Shqiptar ne secilin qytet

“Kjo iniciativë e Kryesisë dhe Bordit Drejtues për herë të parë në historinë e mërgatës shqiptare në Amerikë dhe jo vetëm, do të bashkojë të gjithë Komunitetin Shqiptar Amerikan në shtetin e Tekasit në një organizatë të vetme. Në këtë mënyre bashkëkombasit tonë nga të gjitha qytetet e Teksasit do kanë mudësinë ti ndajnë në mes tyre përvojat dhe eksperiencat e tyre në fushën e arsimit, kulturës, artit, lobimit, financave, ekonomisë, dhe jo vetëm.

Ftojmë të gjithë bashkëkombësit tanë në Austin, San Antonio dhe Houston që janë të interesuar të japin kontributin e tyre në këtë iniciativë” shkruhet në njoftim.

Në një mbledhje të veçantë të Bordit Drejtues të Komunitetit Shqiptar Amerikan në Dallas/Fort Worth, Teksas më 10 shtator 2023, u mor një vendim historik dhe unanim për hapjen e degëve të Qendrës Kulturore Shqiptare Amerikane në qytetet kryesore të Teksasit: Austin, San Antonio dhe Houston.

Pranë këtyre degëve për herë të parë do të hapen edhe  shkollat për mësimin e gjuhës shqipe në Austin, San Antonio dhe Houston, ku mësimi do të realizohet brenda Qendrave të Komunitetit Shqiptar ne secilin qytet

“Kjo iniciativë e Kryesisë dhe Bordit Drejtues për herë të parë në historinë e mërgatës shqiptare në Amerikë dhe jo vetëm, do të bashkojë të gjithë Komunitetin Shqiptar Amerikan në shtetin e Tekasit në një organizatë të vetme. Në këtë mënyre bashkëkombasit tonë nga të gjitha qytetet e Teksasit do kanë mudësinë ti ndajnë në mes tyre përvojat dhe eksperiencat e tyre në fushën e arsimit, kulturës, artit, lobimit, financave, ekonomisë, dhe jo vetëm.

Ftojmë të gjithë bashkëkombësit tanë në Austin, San Antonio dhe Houston që janë të interesuar të japin kontributin e tyre në këtë iniciativë” shkruhet në njoftim.