Londër/ Komuniteti me fëmijët në festën më të madhe popullore shqiptare

E shtunë, 18 Maj, 2024
E shtunë, 18 Maj, 2024

Londër/ Komuniteti me fëmijët në festën më të madhe popullore shqiptare

Shoqata “Ardhmëria” festoi 15 vjetorin me Ditën e Komunitetit, Festën Ndërkombëtare të Fëmijëve e cila përkon me 1 Qershorin po ashtu edhe festimin e përfundimit të vitit shkollor.

Si organizator kryesor z.Lutfi Vata së bashku me stafin e pa lodhur bashkuan energjitë dhe pasionin për një përfaqësim sa dinjitoz por edhe cilësor të traditës dhe kulturës shqiptare, në Londër. Komuniteti u nderua nga prania Ambasadorit shqiptar z.Qirjako Qirko dhe përfaqësuesi i Ambasadës së Kosoves, z. Ilir Bytyci si dhe nga përfaqësuesit e shtetit Anglez, Kryebashkiaku i Brent z.Orleen Hylton si dhe Nënkryetari i Barnet Tony Vourou. Nga Agjencia Kombëtare e Diasporës me përfaqësuese z. Mirela Thanasi. Me pjesëmarrjen e z. Abedin Bajraktari dhe z. Edrin Gjoni.

Të pranishëm BAAA (British Albania Artist Association) z.Tomorr Kokona. Poeti Xhavid Gasa dhe Daniel Nikolla etj.

Në fjalën e hapjes përshëndeti z.Lutfi Vata, i cili i nderoi me një mirënjohje të lartë, Ambasadorin z. Qirjako Qirko për mbështetjen e vazhdueshme përgjatë mandatit të tij si përfaqësuesi më i lartë i Shtetit Shqiptar në Mbretërinë e Bashkuar dhe znj. Mira Brazhda për punën e saj vullnetare, prej shumë vitesh, në menaxhimin me ndërgjegje profesionale, të fondit ekonomik të shoqatës “Ardhmëria”.

Ky event u organizua në bashkëpunim me shoqatën “ Arbëria “, “Grupi artistik shqiptar në Londër”, “Grupi BACK / UCL DANCING GIRLS“ dhe “ DJ Kastrati”.

Në parkun “Childs Hill Park” edhe se temperatura atmosferike ishte e lartë, ai park përplot nga komuniteti shqiptar por edhe nga dashamirës anglez dhe të komuniteteve të tjera të pranishme në Londër, gëzuan, kënduan, kërcyen duke ndarë edhe tavolinat e shtruara nga amvisat duararta shqiptare, nënat e nxënësve të shkollës “Ardhmëria”, bujarinë shqiptare.

Ka shumë detaje për të folur duke filluar nga fëmijët e shkollave “Ardhmëria” me përformancën e tyre të shkëlqyer në gjuhën shqipe.

Ata përcollën me anën e një krijimi në letër, ku ishin shenjat e duarve e tyre me ngjyra, të drejtat e fëmijëve.

Për herë të parë iu drejtua një letër publike, e hapur, falenderimi prindërve të mrekullueshëm në të dyja gjuhët.

Letrën e lexoi në shqip e reja Dorina Kozhani.

Fëmijët morën certifikatat e përfundimit të vitit akademik shkollor 2022-2023, të përgëzuar në veçanti nga Ambasadori Qirko së bashku me autoritete angleze dhe shqiptare të pranishme aty dhe mësueset e tyre Aida Haziri, Anila Kadija, Albana Vata, Vlora Vojvoda.

“Tradita Popullore”, znj. Edlira Sula dekoroi ambientin pranë banketit me kostume të larmishme si ekspozitë popullore në natyrë.

Një kornizë e realizuar me punë krijuese, e varur në një degë peme, priti të bëheshin fotot më të bukura origjinale të festimit shkollor edhe kjo ishte një surprizë e re e shkollës. Performancat poetike nga Sokol Cahani dhe Vlora Vladi një tjetër përmasë artistike me nivel ua ngriti peshë entuziazmin të pranishme. Zëri i aktorit i përcjellë në jehonën e parkut ushtoi me Gjuhën shqipe të Fishtës!

Këngëtari Bledi Polena, një tjetër interpretim emocionues i këngës shqiptare, i gëzoi të gjithë.

Kristina Shyti, me freski rinore, prezantoi programin e larmishëm artistik.

“Park Caffe” me z. Avni Sopi i dha mundësinë të gjithëve për një shërbim të mirë.

Popujt duke e njohur njëri-tjetrin në thelbin e kulturës e vlerësojnë, pa paragjykim, të mirën që të gjithë përcjellim.

Një falenderim për të gjithë e veçanërisht nxënësit, prindërit dhe stafit pedagogjik shkolla shqipe “Ardhmëria”.

Shoqata “Ardhmëria” festoi 15 vjetorin me Ditën e Komunitetit, Festën Ndërkombëtare të Fëmijëve e cila përkon me 1 Qershorin po ashtu edhe festimin e përfundimit të vitit shkollor.

Si organizator kryesor z.Lutfi Vata së bashku me stafin e pa lodhur bashkuan energjitë dhe pasionin për një përfaqësim sa dinjitoz por edhe cilësor të traditës dhe kulturës shqiptare, në Londër. Komuniteti u nderua nga prania Ambasadorit shqiptar z.Qirjako Qirko dhe përfaqësuesi i Ambasadës së Kosoves, z. Ilir Bytyci si dhe nga përfaqësuesit e shtetit Anglez, Kryebashkiaku i Brent z.Orleen Hylton si dhe Nënkryetari i Barnet Tony Vourou. Nga Agjencia Kombëtare e Diasporës me përfaqësuese z. Mirela Thanasi. Me pjesëmarrjen e z. Abedin Bajraktari dhe z. Edrin Gjoni.

Të pranishëm BAAA (British Albania Artist Association) z.Tomorr Kokona. Poeti Xhavid Gasa dhe Daniel Nikolla etj.

Në fjalën e hapjes përshëndeti z.Lutfi Vata, i cili i nderoi me një mirënjohje të lartë, Ambasadorin z. Qirjako Qirko për mbështetjen e vazhdueshme përgjatë mandatit të tij si përfaqësuesi më i lartë i Shtetit Shqiptar në Mbretërinë e Bashkuar dhe znj. Mira Brazhda për punën e saj vullnetare, prej shumë vitesh, në menaxhimin me ndërgjegje profesionale, të fondit ekonomik të shoqatës “Ardhmëria”.

Ky event u organizua në bashkëpunim me shoqatën “ Arbëria “, “Grupi artistik shqiptar në Londër”, “Grupi BACK / UCL DANCING GIRLS“ dhe “ DJ Kastrati”.

Në parkun “Childs Hill Park” edhe se temperatura atmosferike ishte e lartë, ai park përplot nga komuniteti shqiptar por edhe nga dashamirës anglez dhe të komuniteteve të tjera të pranishme në Londër, gëzuan, kënduan, kërcyen duke ndarë edhe tavolinat e shtruara nga amvisat duararta shqiptare, nënat e nxënësve të shkollës “Ardhmëria”, bujarinë shqiptare.

Ka shumë detaje për të folur duke filluar nga fëmijët e shkollave “Ardhmëria” me përformancën e tyre të shkëlqyer në gjuhën shqipe.

Ata përcollën me anën e një krijimi në letër, ku ishin shenjat e duarve e tyre me ngjyra, të drejtat e fëmijëve.

Për herë të parë iu drejtua një letër publike, e hapur, falenderimi prindërve të mrekullueshëm në të dyja gjuhët.

Letrën e lexoi në shqip e reja Dorina Kozhani.

Fëmijët morën certifikatat e përfundimit të vitit akademik shkollor 2022-2023, të përgëzuar në veçanti nga Ambasadori Qirko së bashku me autoritete angleze dhe shqiptare të pranishme aty dhe mësueset e tyre Aida Haziri, Anila Kadija, Albana Vata, Vlora Vojvoda.

“Tradita Popullore”, znj. Edlira Sula dekoroi ambientin pranë banketit me kostume të larmishme si ekspozitë popullore në natyrë.

Një kornizë e realizuar me punë krijuese, e varur në një degë peme, priti të bëheshin fotot më të bukura origjinale të festimit shkollor edhe kjo ishte një surprizë e re e shkollës. Performancat poetike nga Sokol Cahani dhe Vlora Vladi një tjetër përmasë artistike me nivel ua ngriti peshë entuziazmin të pranishme. Zëri i aktorit i përcjellë në jehonën e parkut ushtoi me Gjuhën shqipe të Fishtës!

Këngëtari Bledi Polena, një tjetër interpretim emocionues i këngës shqiptare, i gëzoi të gjithë.

Kristina Shyti, me freski rinore, prezantoi programin e larmishëm artistik.

“Park Caffe” me z. Avni Sopi i dha mundësinë të gjithëve për një shërbim të mirë.

Popujt duke e njohur njëri-tjetrin në thelbin e kulturës e vlerësojnë, pa paragjykim, të mirën që të gjithë përcjellim.

Një falenderim për të gjithë e veçanërisht nxënësit, prindërit dhe stafit pedagogjik shkolla shqipe “Ardhmëria”.

Shoqata “Ardhmëria” festoi 15 vjetorin me Ditën e Komunitetit, Festën Ndërkombëtare të Fëmijëve e cila përkon me 1 Qershorin po ashtu edhe festimin e përfundimit të vitit shkollor.

Si organizator kryesor z.Lutfi Vata së bashku me stafin e pa lodhur bashkuan energjitë dhe pasionin për një përfaqësim sa dinjitoz por edhe cilësor të traditës dhe kulturës shqiptare, në Londër. Komuniteti u nderua nga prania Ambasadorit shqiptar z.Qirjako Qirko dhe përfaqësuesi i Ambasadës së Kosoves, z. Ilir Bytyci si dhe nga përfaqësuesit e shtetit Anglez, Kryebashkiaku i Brent z.Orleen Hylton si dhe Nënkryetari i Barnet Tony Vourou. Nga Agjencia Kombëtare e Diasporës me përfaqësuese z. Mirela Thanasi. Me pjesëmarrjen e z. Abedin Bajraktari dhe z. Edrin Gjoni.

Të pranishëm BAAA (British Albania Artist Association) z.Tomorr Kokona. Poeti Xhavid Gasa dhe Daniel Nikolla etj.

Në fjalën e hapjes përshëndeti z.Lutfi Vata, i cili i nderoi me një mirënjohje të lartë, Ambasadorin z. Qirjako Qirko për mbështetjen e vazhdueshme përgjatë mandatit të tij si përfaqësuesi më i lartë i Shtetit Shqiptar në Mbretërinë e Bashkuar dhe znj. Mira Brazhda për punën e saj vullnetare, prej shumë vitesh, në menaxhimin me ndërgjegje profesionale, të fondit ekonomik të shoqatës “Ardhmëria”.

Ky event u organizua në bashkëpunim me shoqatën “ Arbëria “, “Grupi artistik shqiptar në Londër”, “Grupi BACK / UCL DANCING GIRLS“ dhe “ DJ Kastrati”.

Në parkun “Childs Hill Park” edhe se temperatura atmosferike ishte e lartë, ai park përplot nga komuniteti shqiptar por edhe nga dashamirës anglez dhe të komuniteteve të tjera të pranishme në Londër, gëzuan, kënduan, kërcyen duke ndarë edhe tavolinat e shtruara nga amvisat duararta shqiptare, nënat e nxënësve të shkollës “Ardhmëria”, bujarinë shqiptare.

Ka shumë detaje për të folur duke filluar nga fëmijët e shkollave “Ardhmëria” me përformancën e tyre të shkëlqyer në gjuhën shqipe.

Ata përcollën me anën e një krijimi në letër, ku ishin shenjat e duarve e tyre me ngjyra, të drejtat e fëmijëve.

Për herë të parë iu drejtua një letër publike, e hapur, falenderimi prindërve të mrekullueshëm në të dyja gjuhët.

Letrën e lexoi në shqip e reja Dorina Kozhani.

Fëmijët morën certifikatat e përfundimit të vitit akademik shkollor 2022-2023, të përgëzuar në veçanti nga Ambasadori Qirko së bashku me autoritete angleze dhe shqiptare të pranishme aty dhe mësueset e tyre Aida Haziri, Anila Kadija, Albana Vata, Vlora Vojvoda.

“Tradita Popullore”, znj. Edlira Sula dekoroi ambientin pranë banketit me kostume të larmishme si ekspozitë popullore në natyrë.

Një kornizë e realizuar me punë krijuese, e varur në një degë peme, priti të bëheshin fotot më të bukura origjinale të festimit shkollor edhe kjo ishte një surprizë e re e shkollës. Performancat poetike nga Sokol Cahani dhe Vlora Vladi një tjetër përmasë artistike me nivel ua ngriti peshë entuziazmin të pranishme. Zëri i aktorit i përcjellë në jehonën e parkut ushtoi me Gjuhën shqipe të Fishtës!

Këngëtari Bledi Polena, një tjetër interpretim emocionues i këngës shqiptare, i gëzoi të gjithë.

Kristina Shyti, me freski rinore, prezantoi programin e larmishëm artistik.

“Park Caffe” me z. Avni Sopi i dha mundësinë të gjithëve për një shërbim të mirë.

Popujt duke e njohur njëri-tjetrin në thelbin e kulturës e vlerësojnë, pa paragjykim, të mirën që të gjithë përcjellim.

Një falenderim për të gjithë e veçanërisht nxënësit, prindërit dhe stafit pedagogjik shkolla shqipe “Ardhmëria”.