Elvira Dones, Artur Nuraj dhe Bashkim Shehu në Passaggi Festival

E mërkurë, 24 Korrik, 2024
E mërkurë, 24 Korrik, 2024

Elvira Dones, Artur Nuraj dhe Bashkim Shehu në Passaggi Festival

Në një program tërësisht të përqendruar në krijimtari artistike dhe esse “Passaggi Festival” përfshin edhe këtë vit në seksionin e letërsisë evropiane/mesdhetare tre shkrimtarë të mëdhenj shqiptarë: Elvira Dones, Bashkim Shehu dhe Artur Nuraj. Aktiviteti organizohet në bashkëpunim me Albania Letteraria dhe blogun e librit Il Cappuccino delle cinque, dhe me mbështetjen e Konsullatës së Republikës së Shqipërisë në Milano.

Evropa/Mesdheu, një dritare mbi narrativën ballkanike në Festivalin Passaggi 2023

Që nga viti 2019, festivali i letërsisë artistike Fano, tashmë në edicionin e tij të njëmbëdhjetë, ka hapur një dritare për letërsinë artistike ballkanike, me shkrimtarë shqiptarë, bullgarë, kroatë, malazezë, rumunë etj., një tendencë interesante, e cila është rritur edhe përmes një shkëmbimi të marrëdhënieve, falë pranisë vjetore në Shqipëri të një delegacioni nga Passaggi në Takimin e Shkrimtarëve nga Diaspora  organizuar nga Qendra e Botimeve për Diasporë drejtuar nga Mimoza Hysa, vetë shkrimtare dhe përkthyese në shqip e Giacomo Leopardit, Dino Buzzati, Eugenio Montale, Antonio Tabucchi, Claudio Magris etj.

Shqipëria në Passaggi. Artur Nuraj, Elvira Dones dhe Bashkim Shehu

Këtë vit takimet e planifikuara do të hapen të enjten më 22 qershor me autorin Artur Nuraj, i konsideruar si një nga pionierët e noir-it modern shqiptar, i cili do të prezantojë së bashku me Anna Lattanzi nga Albania Letteraria dhe Chiara Grottoli, libra-blogere të Cappuccino delle Cinque, “La valle dei bambini perduti”, botuar nga Marsilio Editori.

E premtja e 23 qershorit është radha e një emri të madh të letërsisë ndërkombëtare, Elvira Dones, autores së librit bestseller “Sworn Virgin”, një roman që më pas u shfaq në ekranin e madh. Dones kthehet në librari për “La Nave” di Teseo Editore me një roman koral të vendosur në kontinentin amerikan, “La breve vita di Lukas Santana”. Ajo do të intervistohet nga Anna Lattanzi dhe nga kritikja letrare Carolina Iacucci.

Takimi i fundit është ai me librin e dhimbshëm dhe shqetësues të Bashkim Shehut, “L’incrocio e l’abisso”, botuar nga Besa Muci Editore, një shtëpi botuese e specializuar për autorët ballkanikë. Autori do të bashkëbisedojë me redaktorin e Passaggi Giovanni Belfiori dhe gazetaren Benedetta Iacomucci./ Albania Letteraria /

 

Në një program tërësisht të përqendruar në krijimtari artistike dhe esse “Passaggi Festival” përfshin edhe këtë vit në seksionin e letërsisë evropiane/mesdhetare tre shkrimtarë të mëdhenj shqiptarë: Elvira Dones, Bashkim Shehu dhe Artur Nuraj. Aktiviteti organizohet në bashkëpunim me Albania Letteraria dhe blogun e librit Il Cappuccino delle cinque, dhe me mbështetjen e Konsullatës së Republikës së Shqipërisë në Milano.

Evropa/Mesdheu, një dritare mbi narrativën ballkanike në Festivalin Passaggi 2023

Që nga viti 2019, festivali i letërsisë artistike Fano, tashmë në edicionin e tij të njëmbëdhjetë, ka hapur një dritare për letërsinë artistike ballkanike, me shkrimtarë shqiptarë, bullgarë, kroatë, malazezë, rumunë etj., një tendencë interesante, e cila është rritur edhe përmes një shkëmbimi të marrëdhënieve, falë pranisë vjetore në Shqipëri të një delegacioni nga Passaggi në Takimin e Shkrimtarëve nga Diaspora  organizuar nga Qendra e Botimeve për Diasporë drejtuar nga Mimoza Hysa, vetë shkrimtare dhe përkthyese në shqip e Giacomo Leopardit, Dino Buzzati, Eugenio Montale, Antonio Tabucchi, Claudio Magris etj.

Shqipëria në Passaggi. Artur Nuraj, Elvira Dones dhe Bashkim Shehu

Këtë vit takimet e planifikuara do të hapen të enjten më 22 qershor me autorin Artur Nuraj, i konsideruar si një nga pionierët e noir-it modern shqiptar, i cili do të prezantojë së bashku me Anna Lattanzi nga Albania Letteraria dhe Chiara Grottoli, libra-blogere të Cappuccino delle Cinque, “La valle dei bambini perduti”, botuar nga Marsilio Editori.

E premtja e 23 qershorit është radha e një emri të madh të letërsisë ndërkombëtare, Elvira Dones, autores së librit bestseller “Sworn Virgin”, një roman që më pas u shfaq në ekranin e madh. Dones kthehet në librari për “La Nave” di Teseo Editore me një roman koral të vendosur në kontinentin amerikan, “La breve vita di Lukas Santana”. Ajo do të intervistohet nga Anna Lattanzi dhe nga kritikja letrare Carolina Iacucci.

Takimi i fundit është ai me librin e dhimbshëm dhe shqetësues të Bashkim Shehut, “L’incrocio e l’abisso”, botuar nga Besa Muci Editore, një shtëpi botuese e specializuar për autorët ballkanikë. Autori do të bashkëbisedojë me redaktorin e Passaggi Giovanni Belfiori dhe gazetaren Benedetta Iacomucci./ Albania Letteraria /

 

Në një program tërësisht të përqendruar në krijimtari artistike dhe esse “Passaggi Festival” përfshin edhe këtë vit në seksionin e letërsisë evropiane/mesdhetare tre shkrimtarë të mëdhenj shqiptarë: Elvira Dones, Bashkim Shehu dhe Artur Nuraj. Aktiviteti organizohet në bashkëpunim me Albania Letteraria dhe blogun e librit Il Cappuccino delle cinque, dhe me mbështetjen e Konsullatës së Republikës së Shqipërisë në Milano.

Evropa/Mesdheu, një dritare mbi narrativën ballkanike në Festivalin Passaggi 2023

Që nga viti 2019, festivali i letërsisë artistike Fano, tashmë në edicionin e tij të njëmbëdhjetë, ka hapur një dritare për letërsinë artistike ballkanike, me shkrimtarë shqiptarë, bullgarë, kroatë, malazezë, rumunë etj., një tendencë interesante, e cila është rritur edhe përmes një shkëmbimi të marrëdhënieve, falë pranisë vjetore në Shqipëri të një delegacioni nga Passaggi në Takimin e Shkrimtarëve nga Diaspora  organizuar nga Qendra e Botimeve për Diasporë drejtuar nga Mimoza Hysa, vetë shkrimtare dhe përkthyese në shqip e Giacomo Leopardit, Dino Buzzati, Eugenio Montale, Antonio Tabucchi, Claudio Magris etj.

Shqipëria në Passaggi. Artur Nuraj, Elvira Dones dhe Bashkim Shehu

Këtë vit takimet e planifikuara do të hapen të enjten më 22 qershor me autorin Artur Nuraj, i konsideruar si një nga pionierët e noir-it modern shqiptar, i cili do të prezantojë së bashku me Anna Lattanzi nga Albania Letteraria dhe Chiara Grottoli, libra-blogere të Cappuccino delle Cinque, “La valle dei bambini perduti”, botuar nga Marsilio Editori.

E premtja e 23 qershorit është radha e një emri të madh të letërsisë ndërkombëtare, Elvira Dones, autores së librit bestseller “Sworn Virgin”, një roman që më pas u shfaq në ekranin e madh. Dones kthehet në librari për “La Nave” di Teseo Editore me një roman koral të vendosur në kontinentin amerikan, “La breve vita di Lukas Santana”. Ajo do të intervistohet nga Anna Lattanzi dhe nga kritikja letrare Carolina Iacucci.

Takimi i fundit është ai me librin e dhimbshëm dhe shqetësues të Bashkim Shehut, “L’incrocio e l’abisso”, botuar nga Besa Muci Editore, një shtëpi botuese e specializuar për autorët ballkanikë. Autori do të bashkëbisedojë me redaktorin e Passaggi Giovanni Belfiori dhe gazetaren Benedetta Iacomucci./ Albania Letteraria /