Kanada/ Organizata e aktivistes nga Montreali bashkëpunime me Bashkinë Shkodër

E diel, 23 Qershor, 2024
E diel, 23 Qershor, 2024

Kanada/ Organizata e aktivistes nga Montreali bashkëpunime me Bashkinë Shkodër

Oli Pero është një vajzë shkodrane që jeton në Montreal të Kanadasë. Ajo ka mbaruar studimet për financë dhe kontabilitet në Universitetin e Shkodrës. Është themeluese e një organizate vullnetare që quhet “Animals Need Me”, veprimtaria e së cilës është e bazuar në Shkodër.

“I shkruajmë këto rreshta, jo pa emocione.

Mbas 10 viteve punë e përpjekje, mbas shumë mundimeve e sakrificave, organizata jonë, bëhet e para në Shqipëri që arrin një marrëveshje bashkëpunimi me bashkinë e qytetit, për menaxhimin e strehës së qenve endacakë.””- shkruan ajo në profilin e saj në Facebook. “Është një moment historik, jo vetëm për ne por një fitore shpresëdhënëse edhe për organizatat e tjera.

Në një shtet si ky i yni, që numëron pafund abuzime me kafshët e rrugës (edhe në formë institucionale), një marrëveshje e tillë i hap rrugë trajtimit adeguat të fenomenit. Bashkia e Shkodrës, me ato pak mundësi që ka patur, është e para dhe e vetmja që ka treguar konsistencë dhe vullnet për zgjidhje.

Falenderojmë Z. Bardh Spahia, nënkryetarin Z. Tonin Dedaj dhe drejtorin e veterinarisë Z. Alban Sekja për besimin dhe bashkëpunimin!”- vazhdon znj.  Pero

Në fund ajo premton se do të bëjë më të mirën e saj për strehëzën publike, qentë në kushte rruge dhe edukimin e komunitetit.

Oli Pero është një vajzë shkodrane që jeton në Montreal të Kanadasë. Ajo ka mbaruar studimet për financë dhe kontabilitet në Universitetin e Shkodrës. Është themeluese e një organizate vullnetare që quhet “Animals Need Me”, veprimtaria e së cilës është e bazuar në Shkodër.

“I shkruajmë këto rreshta, jo pa emocione.

Mbas 10 viteve punë e përpjekje, mbas shumë mundimeve e sakrificave, organizata jonë, bëhet e para në Shqipëri që arrin një marrëveshje bashkëpunimi me bashkinë e qytetit, për menaxhimin e strehës së qenve endacakë.””- shkruan ajo në profilin e saj në Facebook. “Është një moment historik, jo vetëm për ne por një fitore shpresëdhënëse edhe për organizatat e tjera.

Në një shtet si ky i yni, që numëron pafund abuzime me kafshët e rrugës (edhe në formë institucionale), një marrëveshje e tillë i hap rrugë trajtimit adeguat të fenomenit. Bashkia e Shkodrës, me ato pak mundësi që ka patur, është e para dhe e vetmja që ka treguar konsistencë dhe vullnet për zgjidhje.

Falenderojmë Z. Bardh Spahia, nënkryetarin Z. Tonin Dedaj dhe drejtorin e veterinarisë Z. Alban Sekja për besimin dhe bashkëpunimin!”- vazhdon znj.  Pero

Në fund ajo premton se do të bëjë më të mirën e saj për strehëzën publike, qentë në kushte rruge dhe edukimin e komunitetit.

Oli Pero është një vajzë shkodrane që jeton në Montreal të Kanadasë. Ajo ka mbaruar studimet për financë dhe kontabilitet në Universitetin e Shkodrës. Është themeluese e një organizate vullnetare që quhet “Animals Need Me”, veprimtaria e së cilës është e bazuar në Shkodër.

“I shkruajmë këto rreshta, jo pa emocione.

Mbas 10 viteve punë e përpjekje, mbas shumë mundimeve e sakrificave, organizata jonë, bëhet e para në Shqipëri që arrin një marrëveshje bashkëpunimi me bashkinë e qytetit, për menaxhimin e strehës së qenve endacakë.””- shkruan ajo në profilin e saj në Facebook. “Është një moment historik, jo vetëm për ne por një fitore shpresëdhënëse edhe për organizatat e tjera.

Në një shtet si ky i yni, që numëron pafund abuzime me kafshët e rrugës (edhe në formë institucionale), një marrëveshje e tillë i hap rrugë trajtimit adeguat të fenomenit. Bashkia e Shkodrës, me ato pak mundësi që ka patur, është e para dhe e vetmja që ka treguar konsistencë dhe vullnet për zgjidhje.

Falenderojmë Z. Bardh Spahia, nënkryetarin Z. Tonin Dedaj dhe drejtorin e veterinarisë Z. Alban Sekja për besimin dhe bashkëpunimin!”- vazhdon znj.  Pero

Në fund ajo premton se do të bëjë më të mirën e saj për strehëzën publike, qentë në kushte rruge dhe edukimin e komunitetit.