Konferenca/ Poliedriku Ernest Koliqi në 120-vjetorin e lindjes 

E diel, 1 Tetor, 2023
E diel, 1 Tetor, 2023

Konferenca/ Poliedriku Ernest Koliqi në 120-vjetorin e lindjes 

Qendra e Studimeve dhe Publikimeve për Arbëreshët (QSPA) në bashkëpunim me Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë (ASA), organizojnë ditën e hënë me 15 maj 15 maj 2023, salla “Europa” Fakulteti i Gjuhëve të Huaja konferencën shkencore: “Poliedriku Ernest Koliqi në 120-vjetorin e lindjes”

Në fokus të kësaj konference do të jetë figura poliedrike e Ernest Koliqit si shkrimtar, studiues, publicist, përkthyes, misionar i kulturës arbëreshe, themelues i Institutit të Studimeve Shqiptare pranë Universitetit “La Sapienza” në Romë, si dhe themelues i shumë veprimtarive e veprave monumentale.

Pritet që kjo konferencë shkencore të sjellë të dhëna të reja që nxjerrin në pah rolin që pati figura e Ernest Koliqit në përndritjen e letërsisë e të kulturës shqiptare në përgjithësi dhe të universit arbëresh në veçanti, duke ndikuar në shumë forma për ringjalljen e ndërgjegjes së identitetit etnik.

 

Për programin e plotë kliko këtu: 

Qendra e Studimeve dhe Publikimeve për Arbëreshët (QSPA) në bashkëpunim me Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë (ASA), organizojnë ditën e hënë me 15 maj 15 maj 2023, salla “Europa” Fakulteti i Gjuhëve të Huaja konferencën shkencore: “Poliedriku Ernest Koliqi në 120-vjetorin e lindjes”

Në fokus të kësaj konference do të jetë figura poliedrike e Ernest Koliqit si shkrimtar, studiues, publicist, përkthyes, misionar i kulturës arbëreshe, themelues i Institutit të Studimeve Shqiptare pranë Universitetit “La Sapienza” në Romë, si dhe themelues i shumë veprimtarive e veprave monumentale.

Pritet që kjo konferencë shkencore të sjellë të dhëna të reja që nxjerrin në pah rolin që pati figura e Ernest Koliqit në përndritjen e letërsisë e të kulturës shqiptare në përgjithësi dhe të universit arbëresh në veçanti, duke ndikuar në shumë forma për ringjalljen e ndërgjegjes së identitetit etnik.

 

Për programin e plotë kliko këtu: 

Qendra e Studimeve dhe Publikimeve për Arbëreshët (QSPA) në bashkëpunim me Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë (ASA), organizojnë ditën e hënë me 15 maj 15 maj 2023, salla “Europa” Fakulteti i Gjuhëve të Huaja konferencën shkencore: “Poliedriku Ernest Koliqi në 120-vjetorin e lindjes”

Në fokus të kësaj konference do të jetë figura poliedrike e Ernest Koliqit si shkrimtar, studiues, publicist, përkthyes, misionar i kulturës arbëreshe, themelues i Institutit të Studimeve Shqiptare pranë Universitetit “La Sapienza” në Romë, si dhe themelues i shumë veprimtarive e veprave monumentale.

Pritet që kjo konferencë shkencore të sjellë të dhëna të reja që nxjerrin në pah rolin që pati figura e Ernest Koliqit në përndritjen e letërsisë e të kulturës shqiptare në përgjithësi dhe të universit arbëresh në veçanti, duke ndikuar në shumë forma për ringjalljen e ndërgjegjes së identitetit etnik.

 

Për programin e plotë kliko këtu: