Zvicër/ Astronauti me dy ëndrra: Të vizitoj Kosovën dhe hënën

E martë, 18 Qershor, 2024
E martë, 18 Qershor, 2024

Zvicër/ Astronauti me dy ëndrra: Të vizitoj Kosovën dhe hënën

Marco Sieber, i lindur në Bienne në vitin 1989, prek ëndrrën e tij me majat e gishtave. Në prill, ai do të fillojë trajnimin e tij për astronautët në Qendrën e Trajnimit të Agjencisë Evropiane të Hapësirës (ESA) në Këln (Gjermani). I magjepsur gjithmonë nga bota e hapësirës, ​​misionet e kryera nga Claude Nicolier dhe aeronautika, ai sapo u pranua në Agjencinë Evropiane të Hapësirës (ESA) më 23 nëntor 2022. Dosja e tij u përzgjodh mes 22’500 aplikimeve, njofton gazeta zvicerane në shqip Le Canton27.ch

Pas pjekurisë së tij në gjimnaz në Burgdorf, ai mori doktoraturën në mjekësi në Universitetin e Bernës në vitin 2015. Ai kishte ëndërr ta vizitonte dhe të shërbente në Kosovë.  Dhe për këtë ai ndoqi trajnimin e tij si skaut parashutë brenda ushtrisë dhe u bashkua si zyrtar kryesor mjekësor për misionin Swisscoy në Kosovë në vitin 2018, njofton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Marco Sieber, Një karrierë në botën e mjekësisë në Kosovë dhe kurse të shumta trajnimi në aeronautikë. Ai ka filluar stërvitjen e tij të astronautëve..

Tre vjet më parë, Marco Sieber u bë një mjek i urgjencës për Air-Glaciers. Parashutist në ushtri, ka patentë piloti privat. Ai një kohë punoi si mjek urgjence helikopteri dhe anesteziolog në Bernë dhe Interlaken (BE). Gazeta zvicerane në shqip Le Canton27.ch ka mësuar se astraonauti i ri zviceran ishte gjithashtu shef mjekësor në Swisscoy në Kosovë. Përveç gjermanishtes dhe gjermanishtes zvicerane, ai flet rrjedhshëm anglisht dhe frëngjisht.

Klasa e re e kandidatëve të astronautëve nga Agjencia Evropiane e Hapësirës (ESA), përfshirë zviceranin Marco Sieber, ishin « entuziastë » në fund të muajit të parë të trajnimit. Ata do të shenjtërohen zyrtarisht në pranverën e vitit 2024.

Fluturimi i ri ESA doli para mediave të mërkurën në një konferencë shtypi në Qendrën Evropiane të Astronautëve në Këln (Gjermani). Ai përfshin, përveç Marco Sieber, belgun Raphaël Liégeois, francezen Sophie Adenot, spanjollin Pablo Álvarez Fernández dhe britaniken Rosemary Coogan.

Trajnimi i tyre bazë pritet të vazhdojë deri në fund të majit 2024. Nga viti 2025 deri në vitin 2030, secili prej të pestëve duhet të kishte pasur mundësinë të kryente të paktën një mision të gjatë (ndoshta gjashtë muaj) në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës (ISS). Më parë, pse jo, që njëri apo tjetri të marrin pjesë, nga viti 2030, në programin e eksplorimit hënor Artemis, vetë përgatitor për një mision të ardhshëm për Marsin.

“Jam veçanërisht i kënaqur me mësimin praktik”, deklaroi Marco Sieber para shtypit. Muaji i parë u shpenzua kryesisht në mësime të biologjisë dhe fizikës si dhe në stërvitje sportive, shtoi doktori 34-vjeçar Bernese.

Grupi i ri i astronautëve të karrierës së ESA-s u shpall nëntorin e kaluar pas një procesi përzgjedhjeje që përfshinte 22,500 aplikime, përfshirë 668 nga Zvicra.

Në gjurmët e Claude Nicollier: Marco Sieber përfundoi gjimnazin e tij në Burgdorf (BE), përpara se të merrte një doktoraturë në mjekësi nga Universiteti i Bernës, kushtuar kirurgjisë robotike. Në kohën e emërimit të tij, ai punonte si ndihmës mjek në urologji në Centre hospitalier de Bienne (BE).

 

Marco Sieber, i lindur në Bienne në vitin 1989, prek ëndrrën e tij me majat e gishtave. Në prill, ai do të fillojë trajnimin e tij për astronautët në Qendrën e Trajnimit të Agjencisë Evropiane të Hapësirës (ESA) në Këln (Gjermani). I magjepsur gjithmonë nga bota e hapësirës, ​​misionet e kryera nga Claude Nicolier dhe aeronautika, ai sapo u pranua në Agjencinë Evropiane të Hapësirës (ESA) më 23 nëntor 2022. Dosja e tij u përzgjodh mes 22’500 aplikimeve, njofton gazeta zvicerane në shqip Le Canton27.ch

Pas pjekurisë së tij në gjimnaz në Burgdorf, ai mori doktoraturën në mjekësi në Universitetin e Bernës në vitin 2015. Ai kishte ëndërr ta vizitonte dhe të shërbente në Kosovë.  Dhe për këtë ai ndoqi trajnimin e tij si skaut parashutë brenda ushtrisë dhe u bashkua si zyrtar kryesor mjekësor për misionin Swisscoy në Kosovë në vitin 2018, njofton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Marco Sieber, Një karrierë në botën e mjekësisë në Kosovë dhe kurse të shumta trajnimi në aeronautikë. Ai ka filluar stërvitjen e tij të astronautëve..

Tre vjet më parë, Marco Sieber u bë një mjek i urgjencës për Air-Glaciers. Parashutist në ushtri, ka patentë piloti privat. Ai një kohë punoi si mjek urgjence helikopteri dhe anesteziolog në Bernë dhe Interlaken (BE). Gazeta zvicerane në shqip Le Canton27.ch ka mësuar se astraonauti i ri zviceran ishte gjithashtu shef mjekësor në Swisscoy në Kosovë. Përveç gjermanishtes dhe gjermanishtes zvicerane, ai flet rrjedhshëm anglisht dhe frëngjisht.

Klasa e re e kandidatëve të astronautëve nga Agjencia Evropiane e Hapësirës (ESA), përfshirë zviceranin Marco Sieber, ishin « entuziastë » në fund të muajit të parë të trajnimit. Ata do të shenjtërohen zyrtarisht në pranverën e vitit 2024.

Fluturimi i ri ESA doli para mediave të mërkurën në një konferencë shtypi në Qendrën Evropiane të Astronautëve në Këln (Gjermani). Ai përfshin, përveç Marco Sieber, belgun Raphaël Liégeois, francezen Sophie Adenot, spanjollin Pablo Álvarez Fernández dhe britaniken Rosemary Coogan.

Trajnimi i tyre bazë pritet të vazhdojë deri në fund të majit 2024. Nga viti 2025 deri në vitin 2030, secili prej të pestëve duhet të kishte pasur mundësinë të kryente të paktën një mision të gjatë (ndoshta gjashtë muaj) në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës (ISS). Më parë, pse jo, që njëri apo tjetri të marrin pjesë, nga viti 2030, në programin e eksplorimit hënor Artemis, vetë përgatitor për një mision të ardhshëm për Marsin.

“Jam veçanërisht i kënaqur me mësimin praktik”, deklaroi Marco Sieber para shtypit. Muaji i parë u shpenzua kryesisht në mësime të biologjisë dhe fizikës si dhe në stërvitje sportive, shtoi doktori 34-vjeçar Bernese.

Grupi i ri i astronautëve të karrierës së ESA-s u shpall nëntorin e kaluar pas një procesi përzgjedhjeje që përfshinte 22,500 aplikime, përfshirë 668 nga Zvicra.

Në gjurmët e Claude Nicollier: Marco Sieber përfundoi gjimnazin e tij në Burgdorf (BE), përpara se të merrte një doktoraturë në mjekësi nga Universiteti i Bernës, kushtuar kirurgjisë robotike. Në kohën e emërimit të tij, ai punonte si ndihmës mjek në urologji në Centre hospitalier de Bienne (BE).

 

Marco Sieber, i lindur në Bienne në vitin 1989, prek ëndrrën e tij me majat e gishtave. Në prill, ai do të fillojë trajnimin e tij për astronautët në Qendrën e Trajnimit të Agjencisë Evropiane të Hapësirës (ESA) në Këln (Gjermani). I magjepsur gjithmonë nga bota e hapësirës, ​​misionet e kryera nga Claude Nicolier dhe aeronautika, ai sapo u pranua në Agjencinë Evropiane të Hapësirës (ESA) më 23 nëntor 2022. Dosja e tij u përzgjodh mes 22’500 aplikimeve, njofton gazeta zvicerane në shqip Le Canton27.ch

Pas pjekurisë së tij në gjimnaz në Burgdorf, ai mori doktoraturën në mjekësi në Universitetin e Bernës në vitin 2015. Ai kishte ëndërr ta vizitonte dhe të shërbente në Kosovë.  Dhe për këtë ai ndoqi trajnimin e tij si skaut parashutë brenda ushtrisë dhe u bashkua si zyrtar kryesor mjekësor për misionin Swisscoy në Kosovë në vitin 2018, njofton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Marco Sieber, Një karrierë në botën e mjekësisë në Kosovë dhe kurse të shumta trajnimi në aeronautikë. Ai ka filluar stërvitjen e tij të astronautëve..

Tre vjet më parë, Marco Sieber u bë një mjek i urgjencës për Air-Glaciers. Parashutist në ushtri, ka patentë piloti privat. Ai një kohë punoi si mjek urgjence helikopteri dhe anesteziolog në Bernë dhe Interlaken (BE). Gazeta zvicerane në shqip Le Canton27.ch ka mësuar se astraonauti i ri zviceran ishte gjithashtu shef mjekësor në Swisscoy në Kosovë. Përveç gjermanishtes dhe gjermanishtes zvicerane, ai flet rrjedhshëm anglisht dhe frëngjisht.

Klasa e re e kandidatëve të astronautëve nga Agjencia Evropiane e Hapësirës (ESA), përfshirë zviceranin Marco Sieber, ishin « entuziastë » në fund të muajit të parë të trajnimit. Ata do të shenjtërohen zyrtarisht në pranverën e vitit 2024.

Fluturimi i ri ESA doli para mediave të mërkurën në një konferencë shtypi në Qendrën Evropiane të Astronautëve në Këln (Gjermani). Ai përfshin, përveç Marco Sieber, belgun Raphaël Liégeois, francezen Sophie Adenot, spanjollin Pablo Álvarez Fernández dhe britaniken Rosemary Coogan.

Trajnimi i tyre bazë pritet të vazhdojë deri në fund të majit 2024. Nga viti 2025 deri në vitin 2030, secili prej të pestëve duhet të kishte pasur mundësinë të kryente të paktën një mision të gjatë (ndoshta gjashtë muaj) në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës (ISS). Më parë, pse jo, që njëri apo tjetri të marrin pjesë, nga viti 2030, në programin e eksplorimit hënor Artemis, vetë përgatitor për një mision të ardhshëm për Marsin.

“Jam veçanërisht i kënaqur me mësimin praktik”, deklaroi Marco Sieber para shtypit. Muaji i parë u shpenzua kryesisht në mësime të biologjisë dhe fizikës si dhe në stërvitje sportive, shtoi doktori 34-vjeçar Bernese.

Grupi i ri i astronautëve të karrierës së ESA-s u shpall nëntorin e kaluar pas një procesi përzgjedhjeje që përfshinte 22,500 aplikime, përfshirë 668 nga Zvicra.

Në gjurmët e Claude Nicollier: Marco Sieber përfundoi gjimnazin e tij në Burgdorf (BE), përpara se të merrte një doktoraturë në mjekësi nga Universiteti i Bernës, kushtuar kirurgjisë robotike. Në kohën e emërimit të tij, ai punonte si ndihmës mjek në urologji në Centre hospitalier de Bienne (BE).