Turqi/ Shqipëria pjesë e “Teknofest” festivalit më të madh të aviacionit

E hënë, 15 Prill, 2024
E hënë, 15 Prill, 2024

Turqi/ Shqipëria pjesë e “Teknofest” festivalit më të madh të aviacionit

Shqiptarët lanë gjurmë në Teknofest 2023 Stamboll, një nga festivalet më të mëdhenj aviacionit dhe teknologjisë në botë.

Miku ynë i suksesshëm, Kreu i Departamentit të Hartografisë së Baykar Teknoloji, Prof. Dr. Ilir Capuni ishte krenaria jonë dhe i uroj suksese pafund. Pjesëmarrës të festivalit nga Shqipëria UNO Robotics – Instituti Harry Fultz prezantuan shumë shembuj teknologji robotike. Shkolla NUMANI prezantuan shembuj teknologjisë së biogazit dhe Shkolla Teknike Ekonomike me “EditMarket, teknologji për software digjital dhe AI”.

Vëllezërit tanë të rinj studentë, që janë krenaria e ne shqiptarëve, shkëlqyen si yje në këtë festival” tha për Diaspora Shqiptare kryetari i Vatrës në Stamboll, z. Bora Zukali i cili ishte i pranishëm në festival.

TEKNOFEST është festivali i parë dhe i vetëm i hapësirës ajrore dhe teknologjisë në Turqi i organizuar me partneritetin e shumë organizatave që luajnë një rol kritik në zhvillimin e teknologjisë kombëtare në Turqi.

 

Festivali i Hapësirës dhe Teknologjisë TEKNOFEST, për herë të parë u mbajt në vitin 2018. Duke pritur shumë aktivitete si konkurse teknologjike, shfaqje ajrore, koncerte, intervista dhe evente me tema të ndryshme, synon të rrisë interesin për teknologjinë në shoqëri dhe të rrisë ndërgjegjësimin për transformimin e Turqisë në një shoqëri që prodhon dhe zhvillon teknologji. Në kuadër të TEKNOFEST-it organizohen gara teknologjike në disiplina dhe kategori të ndryshme që qindra mijëra të rinj të realizojnë ëndrrat e tyre.

 

Ndërsa gjithsej 4,333 ekipe dhe 20,000 të rinj aplikuan në garat teknologjike të mbajtura në 14 kategori të ndryshme në festivalin e mbajtur në Aeroportin e Stambollit në vitin 2018, 17,373 ekipe dhe 50,000 konkurrentë nga 81 provinca dhe 122 vende aplikuan në garat teknologjike të zhvilluara në 19 të ndryshme. Në kategoritë në TEKNOFEST 2019, mbajtur në Aeroportin Atatürk të Stambollit. 20,197 ekipe dhe 100,000 të rinj nga 81 provinca dhe 84 vende aplikuan në garat teknologjike të mbajtura në 21 kategori të ndryshme në kuadër të TEKNOFEST, i cili u organizua nga Qendra e Panaireve të Lindjes së Mesme Gaziantep në vitin 2020. Në kuadër të TEKNOFEST Aviacionit, Hapësirës dhe Hapësirës. Festivali i Teknologjisë, i cili u mbajt për herë të katërt në vitin 2021 në Aeroportin Atatürk, 44,912 ekipe dhe 200,000 konkurrentë nga 81 provinca dhe 111 vende aplikuan në garat teknologjike të zhvilluara në 35 kategori të ndryshme. 40 konkurse të ndryshme teknologjike u mbajtën në zonat e fokusit të së ardhmes në kuadër të TEKNOFEST Detit të Zi, i cili u mbajt në Rajonin e Detit të Zi në vitin 2022, me qendër në aeroportin Samsun Çarşamba. Më shumë se 154,000 ekipe dhe më shumë se 600,000 garues nga 81 provinca, 107 vende aplikuan në këto gara. Në të njëjtin vit, në TEKNOFEST, i cili u mbajt jashtë vendit për herë të parë në Azerbajxhan, Baku Crystal Hall duke kaluar kufijtë e vendit, u mbajtën 10 gara të ndryshme teknologjike dhe për këto gara u pranuan aplikime nga 1010 ekipe dhe 5636 konkurrentë.

Shqiptarët lanë gjurmë në Teknofest 2023 Stamboll, një nga festivalet më të mëdhenj aviacionit dhe teknologjisë në botë.

Miku ynë i suksesshëm, Kreu i Departamentit të Hartografisë së Baykar Teknoloji, Prof. Dr. Ilir Capuni ishte krenaria jonë dhe i uroj suksese pafund. Pjesëmarrës të festivalit nga Shqipëria UNO Robotics – Instituti Harry Fultz prezantuan shumë shembuj teknologji robotike. Shkolla NUMANI prezantuan shembuj teknologjisë së biogazit dhe Shkolla Teknike Ekonomike me “EditMarket, teknologji për software digjital dhe AI”.

Vëllezërit tanë të rinj studentë, që janë krenaria e ne shqiptarëve, shkëlqyen si yje në këtë festival” tha për Diaspora Shqiptare kryetari i Vatrës në Stamboll, z. Bora Zukali i cili ishte i pranishëm në festival.

TEKNOFEST është festivali i parë dhe i vetëm i hapësirës ajrore dhe teknologjisë në Turqi i organizuar me partneritetin e shumë organizatave që luajnë një rol kritik në zhvillimin e teknologjisë kombëtare në Turqi.

 

Festivali i Hapësirës dhe Teknologjisë TEKNOFEST, për herë të parë u mbajt në vitin 2018. Duke pritur shumë aktivitete si konkurse teknologjike, shfaqje ajrore, koncerte, intervista dhe evente me tema të ndryshme, synon të rrisë interesin për teknologjinë në shoqëri dhe të rrisë ndërgjegjësimin për transformimin e Turqisë në një shoqëri që prodhon dhe zhvillon teknologji. Në kuadër të TEKNOFEST-it organizohen gara teknologjike në disiplina dhe kategori të ndryshme që qindra mijëra të rinj të realizojnë ëndrrat e tyre.

 

Ndërsa gjithsej 4,333 ekipe dhe 20,000 të rinj aplikuan në garat teknologjike të mbajtura në 14 kategori të ndryshme në festivalin e mbajtur në Aeroportin e Stambollit në vitin 2018, 17,373 ekipe dhe 50,000 konkurrentë nga 81 provinca dhe 122 vende aplikuan në garat teknologjike të zhvilluara në 19 të ndryshme. Në kategoritë në TEKNOFEST 2019, mbajtur në Aeroportin Atatürk të Stambollit. 20,197 ekipe dhe 100,000 të rinj nga 81 provinca dhe 84 vende aplikuan në garat teknologjike të mbajtura në 21 kategori të ndryshme në kuadër të TEKNOFEST, i cili u organizua nga Qendra e Panaireve të Lindjes së Mesme Gaziantep në vitin 2020. Në kuadër të TEKNOFEST Aviacionit, Hapësirës dhe Hapësirës. Festivali i Teknologjisë, i cili u mbajt për herë të katërt në vitin 2021 në Aeroportin Atatürk, 44,912 ekipe dhe 200,000 konkurrentë nga 81 provinca dhe 111 vende aplikuan në garat teknologjike të zhvilluara në 35 kategori të ndryshme. 40 konkurse të ndryshme teknologjike u mbajtën në zonat e fokusit të së ardhmes në kuadër të TEKNOFEST Detit të Zi, i cili u mbajt në Rajonin e Detit të Zi në vitin 2022, me qendër në aeroportin Samsun Çarşamba. Më shumë se 154,000 ekipe dhe më shumë se 600,000 garues nga 81 provinca, 107 vende aplikuan në këto gara. Në të njëjtin vit, në TEKNOFEST, i cili u mbajt jashtë vendit për herë të parë në Azerbajxhan, Baku Crystal Hall duke kaluar kufijtë e vendit, u mbajtën 10 gara të ndryshme teknologjike dhe për këto gara u pranuan aplikime nga 1010 ekipe dhe 5636 konkurrentë.

Shqiptarët lanë gjurmë në Teknofest 2023 Stamboll, një nga festivalet më të mëdhenj aviacionit dhe teknologjisë në botë.

Miku ynë i suksesshëm, Kreu i Departamentit të Hartografisë së Baykar Teknoloji, Prof. Dr. Ilir Capuni ishte krenaria jonë dhe i uroj suksese pafund. Pjesëmarrës të festivalit nga Shqipëria UNO Robotics – Instituti Harry Fultz prezantuan shumë shembuj teknologji robotike. Shkolla NUMANI prezantuan shembuj teknologjisë së biogazit dhe Shkolla Teknike Ekonomike me “EditMarket, teknologji për software digjital dhe AI”.

Vëllezërit tanë të rinj studentë, që janë krenaria e ne shqiptarëve, shkëlqyen si yje në këtë festival” tha për Diaspora Shqiptare kryetari i Vatrës në Stamboll, z. Bora Zukali i cili ishte i pranishëm në festival.

TEKNOFEST është festivali i parë dhe i vetëm i hapësirës ajrore dhe teknologjisë në Turqi i organizuar me partneritetin e shumë organizatave që luajnë një rol kritik në zhvillimin e teknologjisë kombëtare në Turqi.

 

Festivali i Hapësirës dhe Teknologjisë TEKNOFEST, për herë të parë u mbajt në vitin 2018. Duke pritur shumë aktivitete si konkurse teknologjike, shfaqje ajrore, koncerte, intervista dhe evente me tema të ndryshme, synon të rrisë interesin për teknologjinë në shoqëri dhe të rrisë ndërgjegjësimin për transformimin e Turqisë në një shoqëri që prodhon dhe zhvillon teknologji. Në kuadër të TEKNOFEST-it organizohen gara teknologjike në disiplina dhe kategori të ndryshme që qindra mijëra të rinj të realizojnë ëndrrat e tyre.

 

Ndërsa gjithsej 4,333 ekipe dhe 20,000 të rinj aplikuan në garat teknologjike të mbajtura në 14 kategori të ndryshme në festivalin e mbajtur në Aeroportin e Stambollit në vitin 2018, 17,373 ekipe dhe 50,000 konkurrentë nga 81 provinca dhe 122 vende aplikuan në garat teknologjike të zhvilluara në 19 të ndryshme. Në kategoritë në TEKNOFEST 2019, mbajtur në Aeroportin Atatürk të Stambollit. 20,197 ekipe dhe 100,000 të rinj nga 81 provinca dhe 84 vende aplikuan në garat teknologjike të mbajtura në 21 kategori të ndryshme në kuadër të TEKNOFEST, i cili u organizua nga Qendra e Panaireve të Lindjes së Mesme Gaziantep në vitin 2020. Në kuadër të TEKNOFEST Aviacionit, Hapësirës dhe Hapësirës. Festivali i Teknologjisë, i cili u mbajt për herë të katërt në vitin 2021 në Aeroportin Atatürk, 44,912 ekipe dhe 200,000 konkurrentë nga 81 provinca dhe 111 vende aplikuan në garat teknologjike të zhvilluara në 35 kategori të ndryshme. 40 konkurse të ndryshme teknologjike u mbajtën në zonat e fokusit të së ardhmes në kuadër të TEKNOFEST Detit të Zi, i cili u mbajt në Rajonin e Detit të Zi në vitin 2022, me qendër në aeroportin Samsun Çarşamba. Më shumë se 154,000 ekipe dhe më shumë se 600,000 garues nga 81 provinca, 107 vende aplikuan në këto gara. Në të njëjtin vit, në TEKNOFEST, i cili u mbajt jashtë vendit për herë të parë në Azerbajxhan, Baku Crystal Hall duke kaluar kufijtë e vendit, u mbajtën 10 gara të ndryshme teknologjike dhe për këto gara u pranuan aplikime nga 1010 ekipe dhe 5636 konkurrentë.