Turqi/ Punëtoria e 100 pikturave në 100 vjetorin e Republikës

E hënë, 15 Prill, 2024
E hënë, 15 Prill, 2024

Turqi/ Punëtoria e 100 pikturave në 100 vjetorin e Republikës

Artistë nga vendet e Ballkanit morën pjesë në “Punëtorinë e njëqind pikturave në 100-vjetorin e Republikës” organizuar nga Bashkia Maltepe në kuadër të 100 vjetorit të Republikës së Turqisë.

“Jam krenar dhe i nderuar që jam me artistët tanë të vlefshëm në çdo fazë të këtij workshopi dhe i uroj suksese” tha për Diaspora Shqiptare, kryetari i “Vatrës” në Stamboll, z. Bora Zukali.

Në punëtorinë e mbajtur në Maltepe Albana Shoshi, Brikena Berdo, Edin Kapllani, Allmi SuKa, Eshref Qahili, Veli Blakcori, Adnand Deda, Bertrand Shijaku, Huzri Hoxha dhe Dzeko Hodzic kanë përfshirë në vizatimet e tyre procesin e krijimit, vlerat dhe arritjet e Republikës Turke.

10 artistë nga Republika e Shqipërisë, Bosnja dhe Hercegovina, Republika e Kosovës dhe Mali i Zi erdhën së bashku me kryebashkiakun e Maltepes Ali Kılıç dhe prezantuan punimet e tyre.

Cemal Enginyurt, Zëvendës Kandidati i Rajonit 1 të Stambollit i Aleancës Kombe, mori pjesë gjithashtu në ekspozitën në Qendrën Kulturore Prof. Dr. Türkan Saylan.

Programi përfundoi pasi artistëve iu dorëzuan certifikatat e pjesëmarrjes dhe pjatat e punuara me dorë. Punimet do të ekspozohen në Maltepe, vende të ndryshme në Stamboll dhe në Shusha të Azerbajxhanit, nga 30 gushti, Dita e Fitores deri në 29 Tetor, Dita e Republikës.

Artistë nga vendet e Ballkanit morën pjesë në “Punëtorinë e njëqind pikturave në 100-vjetorin e Republikës” organizuar nga Bashkia Maltepe në kuadër të 100 vjetorit të Republikës së Turqisë.

“Jam krenar dhe i nderuar që jam me artistët tanë të vlefshëm në çdo fazë të këtij workshopi dhe i uroj suksese” tha për Diaspora Shqiptare, kryetari i “Vatrës” në Stamboll, z. Bora Zukali.

Në punëtorinë e mbajtur në Maltepe Albana Shoshi, Brikena Berdo, Edin Kapllani, Allmi SuKa, Eshref Qahili, Veli Blakcori, Adnand Deda, Bertrand Shijaku, Huzri Hoxha dhe Dzeko Hodzic kanë përfshirë në vizatimet e tyre procesin e krijimit, vlerat dhe arritjet e Republikës Turke.

10 artistë nga Republika e Shqipërisë, Bosnja dhe Hercegovina, Republika e Kosovës dhe Mali i Zi erdhën së bashku me kryebashkiakun e Maltepes Ali Kılıç dhe prezantuan punimet e tyre.

Cemal Enginyurt, Zëvendës Kandidati i Rajonit 1 të Stambollit i Aleancës Kombe, mori pjesë gjithashtu në ekspozitën në Qendrën Kulturore Prof. Dr. Türkan Saylan.

Programi përfundoi pasi artistëve iu dorëzuan certifikatat e pjesëmarrjes dhe pjatat e punuara me dorë. Punimet do të ekspozohen në Maltepe, vende të ndryshme në Stamboll dhe në Shusha të Azerbajxhanit, nga 30 gushti, Dita e Fitores deri në 29 Tetor, Dita e Republikës.

Artistë nga vendet e Ballkanit morën pjesë në “Punëtorinë e njëqind pikturave në 100-vjetorin e Republikës” organizuar nga Bashkia Maltepe në kuadër të 100 vjetorit të Republikës së Turqisë.

“Jam krenar dhe i nderuar që jam me artistët tanë të vlefshëm në çdo fazë të këtij workshopi dhe i uroj suksese” tha për Diaspora Shqiptare, kryetari i “Vatrës” në Stamboll, z. Bora Zukali.

Në punëtorinë e mbajtur në Maltepe Albana Shoshi, Brikena Berdo, Edin Kapllani, Allmi SuKa, Eshref Qahili, Veli Blakcori, Adnand Deda, Bertrand Shijaku, Huzri Hoxha dhe Dzeko Hodzic kanë përfshirë në vizatimet e tyre procesin e krijimit, vlerat dhe arritjet e Republikës Turke.

10 artistë nga Republika e Shqipërisë, Bosnja dhe Hercegovina, Republika e Kosovës dhe Mali i Zi erdhën së bashku me kryebashkiakun e Maltepes Ali Kılıç dhe prezantuan punimet e tyre.

Cemal Enginyurt, Zëvendës Kandidati i Rajonit 1 të Stambollit i Aleancës Kombe, mori pjesë gjithashtu në ekspozitën në Qendrën Kulturore Prof. Dr. Türkan Saylan.

Programi përfundoi pasi artistëve iu dorëzuan certifikatat e pjesëmarrjes dhe pjatat e punuara me dorë. Punimet do të ekspozohen në Maltepe, vende të ndryshme në Stamboll dhe në Shusha të Azerbajxhanit, nga 30 gushti, Dita e Fitores deri në 29 Tetor, Dita e Republikës.