Zvicër/ Shqiptari bën ekipin kampion, tregon si arriti të bëhej trajner

E diel, 14 Prill, 2024
E diel, 14 Prill, 2024

Zvicër/ Shqiptari bën ekipin kampion, tregon si arriti të bëhej trajner

Bujar Dervishaj është trajner volejbolli dhe drejtor sportiv i klubit “Volley Schonenwerd” në Zvicër. Ai e ka marrë ekipin e volejbollit të tij që nga zero dhe me punën e tij e ktheu në kampion Zvicre.

Në një lidhje me Skype për “ABC e Mëngjesit”, Bujari ka treguar si u bë trajner nga një volejbollist i thjeshtë, i cili sot numëron shumë suksese.

“Fakti që situata politike u ndërlikua shumë në vitet ’90, aty nuk kishte më ç’të bëja sidomos në aspektin sportiv. Edhe menaxheri im vendosi që të largohem nga ish-Jugosllavia dhe të largohem afër Stuttgartit dhe aty fillova me një ekip si lojtar. Pastaj aty eca shpejt dhe fillova të ecja në botën e trajnerit dhe kryetari i ekipit se zëvendësoi trajnerin dhe më pyeti mua nëse dëshiroja. Por unë isha lojtar, jo trajner dhe ashtu filloi dhe karriera ime e trajnerit.

Unë aktualisht udhëheqi qendrën nacionale të volejbollit në Zvicër. Ndërsa kur e mora ekipin në fillim që tani është kampion i Zvicrës, ishte një ekip shumë i vogël dhe nuk kishte ndonjë eksperiencë në lojërat europiane”, u shpreh a

Bujar Dervishaj është trajner volejbolli dhe drejtor sportiv i klubit “Volley Schonenwerd” në Zvicër. Ai e ka marrë ekipin e volejbollit të tij që nga zero dhe me punën e tij e ktheu në kampion Zvicre.

Në një lidhje me Skype për “ABC e Mëngjesit”, Bujari ka treguar si u bë trajner nga një volejbollist i thjeshtë, i cili sot numëron shumë suksese.

“Fakti që situata politike u ndërlikua shumë në vitet ’90, aty nuk kishte më ç’të bëja sidomos në aspektin sportiv. Edhe menaxheri im vendosi që të largohem nga ish-Jugosllavia dhe të largohem afër Stuttgartit dhe aty fillova me një ekip si lojtar. Pastaj aty eca shpejt dhe fillova të ecja në botën e trajnerit dhe kryetari i ekipit se zëvendësoi trajnerin dhe më pyeti mua nëse dëshiroja. Por unë isha lojtar, jo trajner dhe ashtu filloi dhe karriera ime e trajnerit.

Unë aktualisht udhëheqi qendrën nacionale të volejbollit në Zvicër. Ndërsa kur e mora ekipin në fillim që tani është kampion i Zvicrës, ishte një ekip shumë i vogël dhe nuk kishte ndonjë eksperiencë në lojërat europiane”, u shpreh a

Bujar Dervishaj është trajner volejbolli dhe drejtor sportiv i klubit “Volley Schonenwerd” në Zvicër. Ai e ka marrë ekipin e volejbollit të tij që nga zero dhe me punën e tij e ktheu në kampion Zvicre.

Në një lidhje me Skype për “ABC e Mëngjesit”, Bujari ka treguar si u bë trajner nga një volejbollist i thjeshtë, i cili sot numëron shumë suksese.

“Fakti që situata politike u ndërlikua shumë në vitet ’90, aty nuk kishte më ç’të bëja sidomos në aspektin sportiv. Edhe menaxheri im vendosi që të largohem nga ish-Jugosllavia dhe të largohem afër Stuttgartit dhe aty fillova me një ekip si lojtar. Pastaj aty eca shpejt dhe fillova të ecja në botën e trajnerit dhe kryetari i ekipit se zëvendësoi trajnerin dhe më pyeti mua nëse dëshiroja. Por unë isha lojtar, jo trajner dhe ashtu filloi dhe karriera ime e trajnerit.

Unë aktualisht udhëheqi qendrën nacionale të volejbollit në Zvicër. Ndërsa kur e mora ekipin në fillim që tani është kampion i Zvicrës, ishte një ekip shumë i vogël dhe nuk kishte ndonjë eksperiencë në lojërat europiane”, u shpreh a