Historike/ Shqipëri për herë të parë në kampionatin botëror të minifutbollit

E mërkurë, 17 Prill, 2024
E mërkurë, 17 Prill, 2024

Historike/ Shqipëri për herë të parë në kampionatin botëror të minifutbollit

Shqipëria do të marrë për herë të parë në finalet e një kampionati botëror. Por me skuadrën përfaqësuese të minifutbollit. Skuadra e drejtuar nga Irtan Sejko arriti që të marrë një biletë për në Socca World Cup. Që do të zhvillojë edicionin e saj të katërt në Gjermani (2-11 qershor).

Federate ndërkombëtare e Socca, u krijua në vitin 2017, duke nisur një rrugëtim të ri për të bashkuar skuadrat e minifutbollit nga mbarë bota në kompeticione të ndryshme kontinentale dhe ndërkontinentale. Kampionati botëror është eventi më i rëndësishëm. Pas dy edicioneve të para (2018 dhe 2019), pandemia detyroi ndërprerjen e këtij turneu për dy vite.

Për t’u rikthyer me edicionin e tretë vitin e shkuar. Portugalia ishte vendi i parë që priti një kupë bote për minnifutboll, ku fituesja e parë u bë Gjermania që mundi në finale Poloninë në Lisbonë. Në edicionin e dytë të luajtur në Greqi, Rusia mundi Poloninë me rezultatin 3-2 në Kretë. Vitin e shkuar, në Budapest të Hungarisë triumfoi Brazili ndaj Kazakistanit me rezultatin minimal 1-0.

Shqipëria do të marrë për herë të parë në finalet e një kampionati botëror. Por me skuadrën përfaqësuese të minifutbollit. Skuadra e drejtuar nga Irtan Sejko arriti që të marrë një biletë për në Socca World Cup. Që do të zhvillojë edicionin e saj të katërt në Gjermani (2-11 qershor).

Federate ndërkombëtare e Socca, u krijua në vitin 2017, duke nisur një rrugëtim të ri për të bashkuar skuadrat e minifutbollit nga mbarë bota në kompeticione të ndryshme kontinentale dhe ndërkontinentale. Kampionati botëror është eventi më i rëndësishëm. Pas dy edicioneve të para (2018 dhe 2019), pandemia detyroi ndërprerjen e këtij turneu për dy vite.

Për t’u rikthyer me edicionin e tretë vitin e shkuar. Portugalia ishte vendi i parë që priti një kupë bote për minnifutboll, ku fituesja e parë u bë Gjermania që mundi në finale Poloninë në Lisbonë. Në edicionin e dytë të luajtur në Greqi, Rusia mundi Poloninë me rezultatin 3-2 në Kretë. Vitin e shkuar, në Budapest të Hungarisë triumfoi Brazili ndaj Kazakistanit me rezultatin minimal 1-0.

Shqipëria do të marrë për herë të parë në finalet e një kampionati botëror. Por me skuadrën përfaqësuese të minifutbollit. Skuadra e drejtuar nga Irtan Sejko arriti që të marrë një biletë për në Socca World Cup. Që do të zhvillojë edicionin e saj të katërt në Gjermani (2-11 qershor).

Federate ndërkombëtare e Socca, u krijua në vitin 2017, duke nisur një rrugëtim të ri për të bashkuar skuadrat e minifutbollit nga mbarë bota në kompeticione të ndryshme kontinentale dhe ndërkontinentale. Kampionati botëror është eventi më i rëndësishëm. Pas dy edicioneve të para (2018 dhe 2019), pandemia detyroi ndërprerjen e këtij turneu për dy vite.

Për t’u rikthyer me edicionin e tretë vitin e shkuar. Portugalia ishte vendi i parë që priti një kupë bote për minnifutboll, ku fituesja e parë u bë Gjermania që mundi në finale Poloninë në Lisbonë. Në edicionin e dytë të luajtur në Greqi, Rusia mundi Poloninë me rezultatin 3-2 në Kretë. Vitin e shkuar, në Budapest të Hungarisë triumfoi Brazili ndaj Kazakistanit me rezultatin minimal 1-0.