Greqi/ Ilir Tsouko prezanton ekspozitën “Life in Limbo” dedikuar emigracionit

E diel, 25 Shkurt, 2024
E diel, 25 Shkurt, 2024

Greqi/ Ilir Tsouko prezanton ekspozitën “Life in Limbo” dedikuar emigracionit

Në datat 1 deri më 29 prill 2023, në Galerinë “Space52” në Athinë, artisti vizual shqiptar Ilir Tsouko prezanton ekspozitën e tij të titulluar “Life in Limbo”.

Ilir Tsouko është një artist vizual, i cili kryesisht punon në zhanrin e fotografisë dokumentare, duke u ndalur kryesisht në çështjet e migracionit, çështjet sociale dhe ngjarjet politike.

Projekti “Life in Limbo”, me kuratore znj. Adela Demetja, i pasqyruar edhe në gazetën‘‘Washington Post’’ dhe revistën ‘‘ZEIT’’, përmban një përzgjedhje fotografish dokumentare nga jeta e përditshme e refugjatëve afganë, gjatë periudhës së strehimit të tyre në një resort në Shqipëri (2021-2022), bashkë me disa video të pamontuara, të cilat Tsouko ka filmuar gjatë vizitës së tij në Afganistan në vitin 2021. Artisti i ka vizituar disa herë refugjatët, me të cilët ka kaluar kohë dhe është njohur personalisht me ta dhe me historitë e secilit prej tyre.

Pjesë e kësaj ekspozite është edhe paneli i diskutimit që do të mbahet të dielën, datë 2 prill 2023, në ambientet e Space52 në Athinë. Paneli do tw trajtojw tema si: ‘‘Si tregojmë histori? Rreth fuqisë së gjuhës dhe imazheve’’, me folës Silke Weber (DIE ZEIT – SZ Magazin), Ilir Tsouko (ZEIT Magazin – The Washington Post), Homa Ahmadi, politikane afgane në mërgim dhe Hasina Haidari, Prokurore afgane në ekzil.

Migracioni është një nga temat aktuale të mediave dhe asnjë ditë nuk kalon pa një diskutim në gazeta, në televizion apo në rrjetet sociale për refugjatët, shkaqet e arratisjes apo ndihmën e ofruar refugjatëve. Në një bashkëbisedim të hapur dhe konstruktiv do të diskutohet lidhur me pasqyrimin e refugjatëve dhe imigrantëve në media, dhe se si  mediat ndikojnë në krijimin e një narrative lidhur më këtë çështje.

Në datat 1 deri më 29 prill 2023, në Galerinë “Space52” në Athinë, artisti vizual shqiptar Ilir Tsouko prezanton ekspozitën e tij të titulluar “Life in Limbo”.

Ilir Tsouko është një artist vizual, i cili kryesisht punon në zhanrin e fotografisë dokumentare, duke u ndalur kryesisht në çështjet e migracionit, çështjet sociale dhe ngjarjet politike.

Projekti “Life in Limbo”, me kuratore znj. Adela Demetja, i pasqyruar edhe në gazetën‘‘Washington Post’’ dhe revistën ‘‘ZEIT’’, përmban një përzgjedhje fotografish dokumentare nga jeta e përditshme e refugjatëve afganë, gjatë periudhës së strehimit të tyre në një resort në Shqipëri (2021-2022), bashkë me disa video të pamontuara, të cilat Tsouko ka filmuar gjatë vizitës së tij në Afganistan në vitin 2021. Artisti i ka vizituar disa herë refugjatët, me të cilët ka kaluar kohë dhe është njohur personalisht me ta dhe me historitë e secilit prej tyre.

Pjesë e kësaj ekspozite është edhe paneli i diskutimit që do të mbahet të dielën, datë 2 prill 2023, në ambientet e Space52 në Athinë. Paneli do tw trajtojw tema si: ‘‘Si tregojmë histori? Rreth fuqisë së gjuhës dhe imazheve’’, me folës Silke Weber (DIE ZEIT – SZ Magazin), Ilir Tsouko (ZEIT Magazin – The Washington Post), Homa Ahmadi, politikane afgane në mërgim dhe Hasina Haidari, Prokurore afgane në ekzil.

Migracioni është një nga temat aktuale të mediave dhe asnjë ditë nuk kalon pa një diskutim në gazeta, në televizion apo në rrjetet sociale për refugjatët, shkaqet e arratisjes apo ndihmën e ofruar refugjatëve. Në një bashkëbisedim të hapur dhe konstruktiv do të diskutohet lidhur me pasqyrimin e refugjatëve dhe imigrantëve në media, dhe se si  mediat ndikojnë në krijimin e një narrative lidhur më këtë çështje.

Në datat 1 deri më 29 prill 2023, në Galerinë “Space52” në Athinë, artisti vizual shqiptar Ilir Tsouko prezanton ekspozitën e tij të titulluar “Life in Limbo”.

Ilir Tsouko është një artist vizual, i cili kryesisht punon në zhanrin e fotografisë dokumentare, duke u ndalur kryesisht në çështjet e migracionit, çështjet sociale dhe ngjarjet politike.

Projekti “Life in Limbo”, me kuratore znj. Adela Demetja, i pasqyruar edhe në gazetën‘‘Washington Post’’ dhe revistën ‘‘ZEIT’’, përmban një përzgjedhje fotografish dokumentare nga jeta e përditshme e refugjatëve afganë, gjatë periudhës së strehimit të tyre në një resort në Shqipëri (2021-2022), bashkë me disa video të pamontuara, të cilat Tsouko ka filmuar gjatë vizitës së tij në Afganistan në vitin 2021. Artisti i ka vizituar disa herë refugjatët, me të cilët ka kaluar kohë dhe është njohur personalisht me ta dhe me historitë e secilit prej tyre.

Pjesë e kësaj ekspozite është edhe paneli i diskutimit që do të mbahet të dielën, datë 2 prill 2023, në ambientet e Space52 në Athinë. Paneli do tw trajtojw tema si: ‘‘Si tregojmë histori? Rreth fuqisë së gjuhës dhe imazheve’’, me folës Silke Weber (DIE ZEIT – SZ Magazin), Ilir Tsouko (ZEIT Magazin – The Washington Post), Homa Ahmadi, politikane afgane në mërgim dhe Hasina Haidari, Prokurore afgane në ekzil.

Migracioni është një nga temat aktuale të mediave dhe asnjë ditë nuk kalon pa një diskutim në gazeta, në televizion apo në rrjetet sociale për refugjatët, shkaqet e arratisjes apo ndihmën e ofruar refugjatëve. Në një bashkëbisedim të hapur dhe konstruktiv do të diskutohet lidhur me pasqyrimin e refugjatëve dhe imigrantëve në media, dhe se si  mediat ndikojnë në krijimin e një narrative lidhur më këtë çështje.