Foto Dite/ Shepparton Albanian Harvest Festival

E diel, 23 Qershor, 2024
E diel, 23 Qershor, 2024

Foto Dite/ Shepparton Albanian Harvest Festival

Është mbajtur ditën e djeshme në Queens Gardens, festivali më i madh i kulturës shqiptare në Australi “Shepparton Albanian Harvest Festival”.  Të pranishëm qindra shqiptarë të cilët kishin udhëtuar nga vende të ndryshme të Australisë për tu bërë pjesë e kësaj ngjarje unike.

“Do të doja të përfitoj nga ky rast të falënderoj të gjithë ata që u përfshinë dhe ata që udhëtuan afër dhe larg për ta bërë këtë fundjavë të suksesshme për rajonin tonë!  Sigurisht që ky aktivitet tregon se si komunitet – ne mund të bashkohemi për të treguar gjërat e mëdha që ndodhin këtu:, shkruan në profilin e tij në facebook kryebashkiaku me origjinë shqiptare i Shepparton, Shane Sali.

Pjesë e festimeve të komunitetit shqitar ka qene edhe ish kryebashkiakja e Sheparton Kim O’Keeffe e cila shkruan “ Është e mrekullueshme të shohësh kaq shumë njerëz që marrin pjesë nga shumë dhe larg. Një ditë fantastike me ushqime të shkëlqyera, argëtim dhe shumë aktivitete për fëmijët”.

“Shepparton Albanian Harvest Festival” është një nga ngjarjet më të mëdha të prezantimit të vlerave, kulturës, dhe trashëgimisë kulturore dhe gastronomike shqiptare në Australi. Në vitin 2021ky aktivitet u vlerësua me çmimin e trashëgimisë kulturore në Greater Shepparton, Australi, në kategorinë e aktiviteteve dhe turizmit të komunitetit ndërkulturor dhe autokton.

Është mbajtur ditën e djeshme në Queens Gardens, festivali më i madh i kulturës shqiptare në Australi “Shepparton Albanian Harvest Festival”.  Të pranishëm qindra shqiptarë të cilët kishin udhëtuar nga vende të ndryshme të Australisë për tu bërë pjesë e kësaj ngjarje unike.

“Do të doja të përfitoj nga ky rast të falënderoj të gjithë ata që u përfshinë dhe ata që udhëtuan afër dhe larg për ta bërë këtë fundjavë të suksesshme për rajonin tonë!  Sigurisht që ky aktivitet tregon se si komunitet – ne mund të bashkohemi për të treguar gjërat e mëdha që ndodhin këtu:, shkruan në profilin e tij në facebook kryebashkiaku me origjinë shqiptare i Shepparton, Shane Sali.

Pjesë e festimeve të komunitetit shqitar ka qene edhe ish kryebashkiakja e Sheparton Kim O’Keeffe e cila shkruan “ Është e mrekullueshme të shohësh kaq shumë njerëz që marrin pjesë nga shumë dhe larg. Një ditë fantastike me ushqime të shkëlqyera, argëtim dhe shumë aktivitete për fëmijët”.

“Shepparton Albanian Harvest Festival” është një nga ngjarjet më të mëdha të prezantimit të vlerave, kulturës, dhe trashëgimisë kulturore dhe gastronomike shqiptare në Australi. Në vitin 2021ky aktivitet u vlerësua me çmimin e trashëgimisë kulturore në Greater Shepparton, Australi, në kategorinë e aktiviteteve dhe turizmit të komunitetit ndërkulturor dhe autokton.

Është mbajtur ditën e djeshme në Queens Gardens, festivali më i madh i kulturës shqiptare në Australi “Shepparton Albanian Harvest Festival”.  Të pranishëm qindra shqiptarë të cilët kishin udhëtuar nga vende të ndryshme të Australisë për tu bërë pjesë e kësaj ngjarje unike.

“Do të doja të përfitoj nga ky rast të falënderoj të gjithë ata që u përfshinë dhe ata që udhëtuan afër dhe larg për ta bërë këtë fundjavë të suksesshme për rajonin tonë!  Sigurisht që ky aktivitet tregon se si komunitet – ne mund të bashkohemi për të treguar gjërat e mëdha që ndodhin këtu:, shkruan në profilin e tij në facebook kryebashkiaku me origjinë shqiptare i Shepparton, Shane Sali.

Pjesë e festimeve të komunitetit shqitar ka qene edhe ish kryebashkiakja e Sheparton Kim O’Keeffe e cila shkruan “ Është e mrekullueshme të shohësh kaq shumë njerëz që marrin pjesë nga shumë dhe larg. Një ditë fantastike me ushqime të shkëlqyera, argëtim dhe shumë aktivitete për fëmijët”.

“Shepparton Albanian Harvest Festival” është një nga ngjarjet më të mëdha të prezantimit të vlerave, kulturës, dhe trashëgimisë kulturore dhe gastronomike shqiptare në Australi. Në vitin 2021ky aktivitet u vlerësua me çmimin e trashëgimisë kulturore në Greater Shepparton, Australi, në kategorinë e aktiviteteve dhe turizmit të komunitetit ndërkulturor dhe autokton.