Komuniteti Shqiptaro-Amerikanë në Houston, Teksas festoi pavarësinë e Kosovës

E martë, 28 Maj, 2024
E martë, 28 Maj, 2024

Komuniteti Shqiptaro-Amerikanë në Houston, Teksas festoi pavarësinë e Kosovës

Në vargun e Festimit të 15-vjetorit të Pavarësisë së shtetit të Kosovës, Komuniteti Shqiptaro-Amerikan Hjustonit – Texas, mbajti një mbrëmje Gala: “Event për mbledhjen e fondeve” për Festën e Pavarësisë së Kosovës 2023.

Për komunitetin Shqiptaro-Amerikan të Teksasit, shtetësia e Republikës së Kosovës, 17-Shkurti, ishte një ngjarje me rëndësi historike. Në fakt, ky komunitet që ka ardhur duke u rritur dekadat e fundit, në numër dhe në aktivitetet kombëtare, është dalluar përkatësisht se ka dhënë një kontribut të madh në çlirimin dhe pavarësinë e Kosovës, Çamërinë, lirinë e të drejtat e Shqiptarëve në Luginën e Preshevës, në Maqedoninë e Veriut e Mal të Zi.

Jubileu i shtetësisë – 15 vjetori i Pavarësisë të shtetit më të ri në botë- Kosovës, u festua me një event të veçantë, me një mbrëmje Gala, që u mbështet materialisht nga dy vëllezërit nga Kosova, Joe e Nick Haliti, Ekrem Hysenaj e të tjerve (Dinner Sponsored from Joe’s Italian Restaurant in Conroe and Adriatic Cafe Italian Grill Houston).

Mbrëmja Gala, u mbajt në qendrën “ULH Event Center”, në United Leuva- Houston TX, dhe, morën pjesë më shumë se 500 bashkëatdhetar, nga Kosova, Shqipëria, e trevat shqiptare.

Në këtë aktivitet ishte i pranishëm edhe përfaqësuesi Ambasadës së Kosovës, në Uashington, si dhe zyrtar lokal, miq amerikan të shqiptarëve, lider të këtij komuniteti, aktivist, biznesmen humanist, shkrimtar e publicist, kontribuues të palodhshëm për çështjen shqiptare si dhe pjesëmarrës të tjerë.

I ftuar nderi këtij eventi ishte Ambasadori William Walker – Heroi i Kosovës, i cili thanë organizatorët udhëtojë nga Washington DC, për t’i nderuar me praninë e tij, shqiptarët e këtij komuniteti, në festën e 15 vjetorit të Pavarësisë së Kosovës, në Houston -Texas.

Në këtë mbrëmje kanë performuar këngëtarët shqiptarë, Linda Hakaj, Valon Biba dhe Gjon Lleshi, tastierë Albert Ibrahimi.

Në postimet e shpërndara në rrjetin social Facebook, Tweeter dhe Instagram, organizatori thotë se ka nderuar me rastin e 15-vjetorit të Pavarësisë së Kosovës, për kontribut të jashtëzakonshëm, ish-ambasadorin e OSBE-së në Kosovë(98/99) dhe humanistin e madh, William Walker, për kontributin e dhënë në zbardhjen e së vërtetës për luftën dhe viktimat e masakrës së Reçakut.

Po ashtu me këtë rast u nderuan edhe, dy veprimtarët të dalluar të komunitetit shqiptar në SHBA, Kryetari i Rrjetit të Bizneseve të Diasporës Shqiptare në Botë, Nazar Mehmeti, dhe Secretary i RrBDSH, Ismet Smajli, të cilët morën pllakatën e Mirënjohjes, për kontributin e tyre të madh, në komunitet.

Pas marrjes së këtij vlerësimi nga komuniteti shqiptar i Teksasit, Ismet Smajli, shkruajti në llogarinë e tij në Facebook, se ky ishte: “Një falenderim i veçantë në këtë Festimi të 15 vjetorit të Pavarësisë së Kosovës, për Komunitetin Shqiptar të Hjustonit, që nën lidershipin e vëllezërve Joe e Nick Haliti, Ekrem Hysenaj e të tjerëve, bën këtë organizim të shkëlqyer. I falenderojmë, shumë për vlerësimin dhe respektin e treguar edhe ndaj ne të dyve”, shkruan ai.

Shteti i Texasit, dhe institucionet e këtij shteti ishin të parët që hapën dyert, hapën zemrën dhe shtruan sofrën në ditët më të vështira të popullit shqiptar të Kosovës, përkatësisht duke strehuar qindra familje, numrin më të madh të refugjatëve nga Kosova, që rrezikoheshin nga barbaria serbe, në largimin me forcë gjatë luftës së Kosovës, nga shtëpitë e tyre.

Të mirat materiale, nga mbrëmja festive të titulluar “Event për mbledhjen e fondeve” për Festën e Pavarësisë së Kosovës 2023, thonë organizatorët e saj nga Teksasi, do të jenë në mbështetje të njerëzve në nevojë në Kosovë: “ Fondet e mbledhura nga ngjarja shkojnë në mbështetje nëse njerëzit të varfër në atdhe, donacione shtesë janë të mirëseardhura” shkruan organizatori.

Në vargun e Festimit të 15-vjetorit të Pavarësisë së shtetit të Kosovës, Komuniteti Shqiptaro-Amerikan Hjustonit – Texas, mbajti një mbrëmje Gala: “Event për mbledhjen e fondeve” për Festën e Pavarësisë së Kosovës 2023.

Për komunitetin Shqiptaro-Amerikan të Teksasit, shtetësia e Republikës së Kosovës, 17-Shkurti, ishte një ngjarje me rëndësi historike. Në fakt, ky komunitet që ka ardhur duke u rritur dekadat e fundit, në numër dhe në aktivitetet kombëtare, është dalluar përkatësisht se ka dhënë një kontribut të madh në çlirimin dhe pavarësinë e Kosovës, Çamërinë, lirinë e të drejtat e Shqiptarëve në Luginën e Preshevës, në Maqedoninë e Veriut e Mal të Zi.

Jubileu i shtetësisë – 15 vjetori i Pavarësisë të shtetit më të ri në botë- Kosovës, u festua me një event të veçantë, me një mbrëmje Gala, që u mbështet materialisht nga dy vëllezërit nga Kosova, Joe e Nick Haliti, Ekrem Hysenaj e të tjerve (Dinner Sponsored from Joe’s Italian Restaurant in Conroe and Adriatic Cafe Italian Grill Houston).

Mbrëmja Gala, u mbajt në qendrën “ULH Event Center”, në United Leuva- Houston TX, dhe, morën pjesë më shumë se 500 bashkëatdhetar, nga Kosova, Shqipëria, e trevat shqiptare.

Në këtë aktivitet ishte i pranishëm edhe përfaqësuesi Ambasadës së Kosovës, në Uashington, si dhe zyrtar lokal, miq amerikan të shqiptarëve, lider të këtij komuniteti, aktivist, biznesmen humanist, shkrimtar e publicist, kontribuues të palodhshëm për çështjen shqiptare si dhe pjesëmarrës të tjerë.

I ftuar nderi këtij eventi ishte Ambasadori William Walker – Heroi i Kosovës, i cili thanë organizatorët udhëtojë nga Washington DC, për t’i nderuar me praninë e tij, shqiptarët e këtij komuniteti, në festën e 15 vjetorit të Pavarësisë së Kosovës, në Houston -Texas.

Në këtë mbrëmje kanë performuar këngëtarët shqiptarë, Linda Hakaj, Valon Biba dhe Gjon Lleshi, tastierë Albert Ibrahimi.

Në postimet e shpërndara në rrjetin social Facebook, Tweeter dhe Instagram, organizatori thotë se ka nderuar me rastin e 15-vjetorit të Pavarësisë së Kosovës, për kontribut të jashtëzakonshëm, ish-ambasadorin e OSBE-së në Kosovë(98/99) dhe humanistin e madh, William Walker, për kontributin e dhënë në zbardhjen e së vërtetës për luftën dhe viktimat e masakrës së Reçakut.

Po ashtu me këtë rast u nderuan edhe, dy veprimtarët të dalluar të komunitetit shqiptar në SHBA, Kryetari i Rrjetit të Bizneseve të Diasporës Shqiptare në Botë, Nazar Mehmeti, dhe Secretary i RrBDSH, Ismet Smajli, të cilët morën pllakatën e Mirënjohjes, për kontributin e tyre të madh, në komunitet.

Pas marrjes së këtij vlerësimi nga komuniteti shqiptar i Teksasit, Ismet Smajli, shkruajti në llogarinë e tij në Facebook, se ky ishte: “Një falenderim i veçantë në këtë Festimi të 15 vjetorit të Pavarësisë së Kosovës, për Komunitetin Shqiptar të Hjustonit, që nën lidershipin e vëllezërve Joe e Nick Haliti, Ekrem Hysenaj e të tjerëve, bën këtë organizim të shkëlqyer. I falenderojmë, shumë për vlerësimin dhe respektin e treguar edhe ndaj ne të dyve”, shkruan ai.

Shteti i Texasit, dhe institucionet e këtij shteti ishin të parët që hapën dyert, hapën zemrën dhe shtruan sofrën në ditët më të vështira të popullit shqiptar të Kosovës, përkatësisht duke strehuar qindra familje, numrin më të madh të refugjatëve nga Kosova, që rrezikoheshin nga barbaria serbe, në largimin me forcë gjatë luftës së Kosovës, nga shtëpitë e tyre.

Të mirat materiale, nga mbrëmja festive të titulluar “Event për mbledhjen e fondeve” për Festën e Pavarësisë së Kosovës 2023, thonë organizatorët e saj nga Teksasi, do të jenë në mbështetje të njerëzve në nevojë në Kosovë: “ Fondet e mbledhura nga ngjarja shkojnë në mbështetje nëse njerëzit të varfër në atdhe, donacione shtesë janë të mirëseardhura” shkruan organizatori.

Në vargun e Festimit të 15-vjetorit të Pavarësisë së shtetit të Kosovës, Komuniteti Shqiptaro-Amerikan Hjustonit – Texas, mbajti një mbrëmje Gala: “Event për mbledhjen e fondeve” për Festën e Pavarësisë së Kosovës 2023.

Për komunitetin Shqiptaro-Amerikan të Teksasit, shtetësia e Republikës së Kosovës, 17-Shkurti, ishte një ngjarje me rëndësi historike. Në fakt, ky komunitet që ka ardhur duke u rritur dekadat e fundit, në numër dhe në aktivitetet kombëtare, është dalluar përkatësisht se ka dhënë një kontribut të madh në çlirimin dhe pavarësinë e Kosovës, Çamërinë, lirinë e të drejtat e Shqiptarëve në Luginën e Preshevës, në Maqedoninë e Veriut e Mal të Zi.

Jubileu i shtetësisë – 15 vjetori i Pavarësisë të shtetit më të ri në botë- Kosovës, u festua me një event të veçantë, me një mbrëmje Gala, që u mbështet materialisht nga dy vëllezërit nga Kosova, Joe e Nick Haliti, Ekrem Hysenaj e të tjerve (Dinner Sponsored from Joe’s Italian Restaurant in Conroe and Adriatic Cafe Italian Grill Houston).

Mbrëmja Gala, u mbajt në qendrën “ULH Event Center”, në United Leuva- Houston TX, dhe, morën pjesë më shumë se 500 bashkëatdhetar, nga Kosova, Shqipëria, e trevat shqiptare.

Në këtë aktivitet ishte i pranishëm edhe përfaqësuesi Ambasadës së Kosovës, në Uashington, si dhe zyrtar lokal, miq amerikan të shqiptarëve, lider të këtij komuniteti, aktivist, biznesmen humanist, shkrimtar e publicist, kontribuues të palodhshëm për çështjen shqiptare si dhe pjesëmarrës të tjerë.

I ftuar nderi këtij eventi ishte Ambasadori William Walker – Heroi i Kosovës, i cili thanë organizatorët udhëtojë nga Washington DC, për t’i nderuar me praninë e tij, shqiptarët e këtij komuniteti, në festën e 15 vjetorit të Pavarësisë së Kosovës, në Houston -Texas.

Në këtë mbrëmje kanë performuar këngëtarët shqiptarë, Linda Hakaj, Valon Biba dhe Gjon Lleshi, tastierë Albert Ibrahimi.

Në postimet e shpërndara në rrjetin social Facebook, Tweeter dhe Instagram, organizatori thotë se ka nderuar me rastin e 15-vjetorit të Pavarësisë së Kosovës, për kontribut të jashtëzakonshëm, ish-ambasadorin e OSBE-së në Kosovë(98/99) dhe humanistin e madh, William Walker, për kontributin e dhënë në zbardhjen e së vërtetës për luftën dhe viktimat e masakrës së Reçakut.

Po ashtu me këtë rast u nderuan edhe, dy veprimtarët të dalluar të komunitetit shqiptar në SHBA, Kryetari i Rrjetit të Bizneseve të Diasporës Shqiptare në Botë, Nazar Mehmeti, dhe Secretary i RrBDSH, Ismet Smajli, të cilët morën pllakatën e Mirënjohjes, për kontributin e tyre të madh, në komunitet.

Pas marrjes së këtij vlerësimi nga komuniteti shqiptar i Teksasit, Ismet Smajli, shkruajti në llogarinë e tij në Facebook, se ky ishte: “Një falenderim i veçantë në këtë Festimi të 15 vjetorit të Pavarësisë së Kosovës, për Komunitetin Shqiptar të Hjustonit, që nën lidershipin e vëllezërve Joe e Nick Haliti, Ekrem Hysenaj e të tjerëve, bën këtë organizim të shkëlqyer. I falenderojmë, shumë për vlerësimin dhe respektin e treguar edhe ndaj ne të dyve”, shkruan ai.

Shteti i Texasit, dhe institucionet e këtij shteti ishin të parët që hapën dyert, hapën zemrën dhe shtruan sofrën në ditët më të vështira të popullit shqiptar të Kosovës, përkatësisht duke strehuar qindra familje, numrin më të madh të refugjatëve nga Kosova, që rrezikoheshin nga barbaria serbe, në largimin me forcë gjatë luftës së Kosovës, nga shtëpitë e tyre.

Të mirat materiale, nga mbrëmja festive të titulluar “Event për mbledhjen e fondeve” për Festën e Pavarësisë së Kosovës 2023, thonë organizatorët e saj nga Teksasi, do të jenë në mbështetje të njerëzve në nevojë në Kosovë: “ Fondet e mbledhura nga ngjarja shkojnë në mbështetje nëse njerëzit të varfër në atdhe, donacione shtesë janë të mirëseardhura” shkruan organizatori.