Regont Murati futbollisti shqiptar që po shkëlqen në ekipin e Auklandit

E mërkurë, 24 Korrik, 2024
E mërkurë, 24 Korrik, 2024

Regont Murati futbollisti shqiptar që po shkëlqen në ekipin e Auklandit

Regont Murati është 26 vjeçari shqiptar që po shkëlqen në futboll në Zelandën e Re. Ai u vendos në kontinentin e largët me familjen e tij pas përndjekjeve të dhunshme të regjimit serb të shqiptarëve  nga shtëpitë e tyre në Kosovë në vitin 1999. Regonti u rrit dhe u shkollua në qytetin e Aucklandit. Që në rinin e hershme ai imponohet me talentin e tij si futbollist i shkëlqyeshëm, i cili u ra në sy ekipeve të qytetit të Auckland-it. Në ekipin e futbollit ku Regonti qëndroi më gjatë dhe u afirmua është  klubi “Central United FC”. Në klubin e përmendur Regonti  arriti të imponohet si lojtar standard; mbrojtës i pakalueshëm dhe fizikisht i përgatitur mirë. Falë lojës së tij Regonti ka qenë i ftuar edhe për përzgjedhjen e kombëtares së të rinjve “New Zealand Football” me  moshë 17 – 20 vjet. Së fundi futbollisti nga Peja është seleksionuar për klubin “Auckland City FC” që do përfaqësoj Zelandën e Re në shkurt 2023 organizuar nga FIFA “Club World Cup” në Marok.

Në foto; Regonti në mes me bashkëlojtarët e ekipit “Auckland City FC”

Regont Murati është 26 vjeçari shqiptar që po shkëlqen në futboll në Zelandën e Re. Ai u vendos në kontinentin e largët me familjen e tij pas përndjekjeve të dhunshme të regjimit serb të shqiptarëve  nga shtëpitë e tyre në Kosovë në vitin 1999. Regonti u rrit dhe u shkollua në qytetin e Aucklandit. Që në rinin e hershme ai imponohet me talentin e tij si futbollist i shkëlqyeshëm, i cili u ra në sy ekipeve të qytetit të Auckland-it. Në ekipin e futbollit ku Regonti qëndroi më gjatë dhe u afirmua është  klubi “Central United FC”. Në klubin e përmendur Regonti  arriti të imponohet si lojtar standard; mbrojtës i pakalueshëm dhe fizikisht i përgatitur mirë. Falë lojës së tij Regonti ka qenë i ftuar edhe për përzgjedhjen e kombëtares së të rinjve “New Zealand Football” me  moshë 17 – 20 vjet. Së fundi futbollisti nga Peja është seleksionuar për klubin “Auckland City FC” që do përfaqësoj Zelandën e Re në shkurt 2023 organizuar nga FIFA “Club World Cup” në Marok.

Në foto; Regonti në mes me bashkëlojtarët e ekipit “Auckland City FC”

Regont Murati është 26 vjeçari shqiptar që po shkëlqen në futboll në Zelandën e Re. Ai u vendos në kontinentin e largët me familjen e tij pas përndjekjeve të dhunshme të regjimit serb të shqiptarëve  nga shtëpitë e tyre në Kosovë në vitin 1999. Regonti u rrit dhe u shkollua në qytetin e Aucklandit. Që në rinin e hershme ai imponohet me talentin e tij si futbollist i shkëlqyeshëm, i cili u ra në sy ekipeve të qytetit të Auckland-it. Në ekipin e futbollit ku Regonti qëndroi më gjatë dhe u afirmua është  klubi “Central United FC”. Në klubin e përmendur Regonti  arriti të imponohet si lojtar standard; mbrojtës i pakalueshëm dhe fizikisht i përgatitur mirë. Falë lojës së tij Regonti ka qenë i ftuar edhe për përzgjedhjen e kombëtares së të rinjve “New Zealand Football” me  moshë 17 – 20 vjet. Së fundi futbollisti nga Peja është seleksionuar për klubin “Auckland City FC” që do përfaqësoj Zelandën e Re në shkurt 2023 organizuar nga FIFA “Club World Cup” në Marok.

Në foto; Regonti në mes me bashkëlojtarët e ekipit “Auckland City FC”