Tërmet shkatërrues në Turqi

E martë, 21 Mars, 2023
E martë, 21 Mars, 2023

Tërmet shkatërrues në Turqi

Një tërmet me magnitudë 7.8 ka goditur në orët e para të mëngjesit Turqinë. Pasgoditje me magnitudë 6.5 dhe 6.4 ballë kanë ndodhur në Gaziantep.

Një zhurmë e madhe është dëgjuar, ndërsa ndërtesat janë shembur në pak sekonda. Këtë e tregon një prej videove të xhiruara nga qytetarët në momentet e lëkundjeve.

Lëkundjet fatale zgjatën rreth një minutë dhe u ndjenë deri në Qipro, Egjipt dhe Liban. Shërbimi Gjeologjik i SHBA tha se tërmeti me magnitudë 7.8 goditi në orën 04:17 me orën lokale në një thellësi prej 17.9 km (11 milje) pranë qytetit të Gaziantep.

Ministri i Brendshëm turk, Suleymon Soylu tha se janë prekur 10 qytete: Gaziantep, Kahramanmaras, Hatay, Osmaniye, Adiyaman, Malatya, Sanliurfa, Adana, Dijarbakir dhe Kilis.

Numri i personave që kanë vdekur në Siri  si pasojë e tërmetit të mëngjesit të sotëm ka shkuar në 783, sipas shifrave të cituara nga agjencia e lajmeve AFP. Kjo shënon një rritje të konsiderueshme duke çuar numrin e përgjithshëm të viktimave në Siri dhe Turqi në rreth 2,000.

Numri i të vdekurve në Turqi është rritur gjithashtu në më shumë se 1,000.

Një tërmet me magnitudë 7.8 ka goditur në orët e para të mëngjesit Turqinë. Pasgoditje me magnitudë 6.5 dhe 6.4 ballë kanë ndodhur në Gaziantep.

Një zhurmë e madhe është dëgjuar, ndërsa ndërtesat janë shembur në pak sekonda. Këtë e tregon një prej videove të xhiruara nga qytetarët në momentet e lëkundjeve.

Lëkundjet fatale zgjatën rreth një minutë dhe u ndjenë deri në Qipro, Egjipt dhe Liban. Shërbimi Gjeologjik i SHBA tha se tërmeti me magnitudë 7.8 goditi në orën 04:17 me orën lokale në një thellësi prej 17.9 km (11 milje) pranë qytetit të Gaziantep.

Ministri i Brendshëm turk, Suleymon Soylu tha se janë prekur 10 qytete: Gaziantep, Kahramanmaras, Hatay, Osmaniye, Adiyaman, Malatya, Sanliurfa, Adana, Dijarbakir dhe Kilis.

Numri i personave që kanë vdekur në Siri  si pasojë e tërmetit të mëngjesit të sotëm ka shkuar në 783, sipas shifrave të cituara nga agjencia e lajmeve AFP. Kjo shënon një rritje të konsiderueshme duke çuar numrin e përgjithshëm të viktimave në Siri dhe Turqi në rreth 2,000.

Numri i të vdekurve në Turqi është rritur gjithashtu në më shumë se 1,000.