Kryetari “Vatrës” në Turqi Bora Zukali:S’ka asnjë shqiptar të prekur nga tërmeti

E diel, 25 Shkurt, 2024
E diel, 25 Shkurt, 2024

Kryetari “Vatrës” në Turqi Bora Zukali:S’ka asnjë shqiptar të prekur nga tërmeti

Bilanci i jetëve të humbura nga tërmeti i ditës së sotme që preku Turqinë dhe Sirinë vazhdon të rritet çdo orë. Të dhënat nga burimet zyrtare të të dy shteteve raportojnë për më shumë se 2800 jetë të humbura nën rrënoja.

Në Turqi jeton edhe një komunitet i madh shqiptarësh, një pjesë e mirë e vendosur në fshatra rreth zonës së epiqendrës. Kryetari i shoqatës “Vatra” në Stamboll z. Bora Zukali tha për “Diaspora Shqiptare” se mes aktualisht nuk ka asnjë jetë të humbur në komunitetin shqiptar.

“Nga shqiptarët e Sanxhakut raportohen vetëm dy pallate të shembura, por ende nuk është i konfirmuar lajmi, për dëme apo jetë të humbura” tha ai për Diaspora Shqiptare.

Edhe Ambasadori shqiptar në Turqi z. Kastriot Robo konfirmoi se deri tani nuk ka asnjë shqiptar të prekur nga tërmeti shkatërrues.

“Jemi interesuar për shtetas shqiptar që mund të ndodhen në atë zonë, por fatmirësisht nuk na rezulton që shtetas shqiptar të jenë prekur nga ky tërmet shkatërrues. Ne kemi qenë në lidhje të vazhdueshme, si me përfaqësues të shqiptareve, por edhe me autoritetet turke dhe fatmirësisht deri tani nuk na rezulton me shqiptar apo shtetas turk me origjinë shqiptarë që të jenë prekur nga tërmeti. Menjëherë vumë në dispozicion numrat e emergjencave. Ka pasur interesim për shtetas shqiptar dhe jemi në kontakt. Më kryesorja është vendimi i qeverisë për ndihmë për të mbështetur kërkim shpëtimin. 38 forcat të kërkim shpëtimit janë duke ardhur dhe ky është një reagim i shpejtë”, tha ai.

“Me kemi linjat telefonike të hapura, në momentet e para  komunikimi ka qenë i limituar për shkak të dëmtimit të linjave ndërsa qeveria turke ka shtruar linjat e reja për të ndihmuar njerëzit. Ne jemi në gatishmëri për çdo mesazh dhe kërkesë që shtetasit tanë mund të kenë”, perfundoi ai.

Bilanci i jetëve të humbura nga tërmeti i ditës së sotme që preku Turqinë dhe Sirinë vazhdon të rritet çdo orë. Të dhënat nga burimet zyrtare të të dy shteteve raportojnë për më shumë se 2800 jetë të humbura nën rrënoja.

Në Turqi jeton edhe një komunitet i madh shqiptarësh, një pjesë e mirë e vendosur në fshatra rreth zonës së epiqendrës. Kryetari i shoqatës “Vatra” në Stamboll z. Bora Zukali tha për “Diaspora Shqiptare” se mes aktualisht nuk ka asnjë jetë të humbur në komunitetin shqiptar.

“Nga shqiptarët e Sanxhakut raportohen vetëm dy pallate të shembura, por ende nuk është i konfirmuar lajmi, për dëme apo jetë të humbura” tha ai për Diaspora Shqiptare.

Edhe Ambasadori shqiptar në Turqi z. Kastriot Robo konfirmoi se deri tani nuk ka asnjë shqiptar të prekur nga tërmeti shkatërrues.

“Jemi interesuar për shtetas shqiptar që mund të ndodhen në atë zonë, por fatmirësisht nuk na rezulton që shtetas shqiptar të jenë prekur nga ky tërmet shkatërrues. Ne kemi qenë në lidhje të vazhdueshme, si me përfaqësues të shqiptareve, por edhe me autoritetet turke dhe fatmirësisht deri tani nuk na rezulton me shqiptar apo shtetas turk me origjinë shqiptarë që të jenë prekur nga tërmeti. Menjëherë vumë në dispozicion numrat e emergjencave. Ka pasur interesim për shtetas shqiptar dhe jemi në kontakt. Më kryesorja është vendimi i qeverisë për ndihmë për të mbështetur kërkim shpëtimin. 38 forcat të kërkim shpëtimit janë duke ardhur dhe ky është një reagim i shpejtë”, tha ai.

“Me kemi linjat telefonike të hapura, në momentet e para  komunikimi ka qenë i limituar për shkak të dëmtimit të linjave ndërsa qeveria turke ka shtruar linjat e reja për të ndihmuar njerëzit. Ne jemi në gatishmëri për çdo mesazh dhe kërkesë që shtetasit tanë mund të kenë”, perfundoi ai.

Bilanci i jetëve të humbura nga tërmeti i ditës së sotme që preku Turqinë dhe Sirinë vazhdon të rritet çdo orë. Të dhënat nga burimet zyrtare të të dy shteteve raportojnë për më shumë se 2800 jetë të humbura nën rrënoja.

Në Turqi jeton edhe një komunitet i madh shqiptarësh, një pjesë e mirë e vendosur në fshatra rreth zonës së epiqendrës. Kryetari i shoqatës “Vatra” në Stamboll z. Bora Zukali tha për “Diaspora Shqiptare” se mes aktualisht nuk ka asnjë jetë të humbur në komunitetin shqiptar.

“Nga shqiptarët e Sanxhakut raportohen vetëm dy pallate të shembura, por ende nuk është i konfirmuar lajmi, për dëme apo jetë të humbura” tha ai për Diaspora Shqiptare.

Edhe Ambasadori shqiptar në Turqi z. Kastriot Robo konfirmoi se deri tani nuk ka asnjë shqiptar të prekur nga tërmeti shkatërrues.

“Jemi interesuar për shtetas shqiptar që mund të ndodhen në atë zonë, por fatmirësisht nuk na rezulton që shtetas shqiptar të jenë prekur nga ky tërmet shkatërrues. Ne kemi qenë në lidhje të vazhdueshme, si me përfaqësues të shqiptareve, por edhe me autoritetet turke dhe fatmirësisht deri tani nuk na rezulton me shqiptar apo shtetas turk me origjinë shqiptarë që të jenë prekur nga tërmeti. Menjëherë vumë në dispozicion numrat e emergjencave. Ka pasur interesim për shtetas shqiptar dhe jemi në kontakt. Më kryesorja është vendimi i qeverisë për ndihmë për të mbështetur kërkim shpëtimin. 38 forcat të kërkim shpëtimit janë duke ardhur dhe ky është një reagim i shpejtë”, tha ai.

“Me kemi linjat telefonike të hapura, në momentet e para  komunikimi ka qenë i limituar për shkak të dëmtimit të linjave ndërsa qeveria turke ka shtruar linjat e reja për të ndihmuar njerëzit. Ne jemi në gatishmëri për çdo mesazh dhe kërkesë që shtetasit tanë mund të kenë”, perfundoi ai.