Fenomeni “Barbara” godet Greqinë, dëbora arrin në qëndrën e Athinës.

E martë, 21 Mars, 2023
E martë, 21 Mars, 2023

Fenomeni “Barbara” godet Greqinë, dëbora arrin në qëndrën e Athinës.

Meteorologët paralajmërojnë për vijimin e fenomeneve edhe ditën e sotme ndërsa mekanizmi shtetëror është aktibizuar në maksimum, duke marrë një sërë.masash drastike. Në shumë zona të Greqisë përfshi edhe gjithë kryeqytetin Athinë nuk funksionojnë sot shkollat, gjykatat, sektori publik do të funksionojë vetëm me shërbim on line ndërsa është kërkuar që sektori privat vetëm në zonat më qendrore ku është i mundur qarkullimi të hapet pas orës 10.00.
Ditën e sotme priten rreshje të dendura dëbore në zonën e gjerë të Atikës, përfshi edhe qendën e metropolit grek deri në mesditë, si dhe në zonën e Thrakës, ishujt e Egjeut Lindor dhe Verior, ishujt e Sporades, ishulli Evia, në lindje të Greqisë Kontinentale, në ishujt Ciklades, në zonat veriore të Kretës si dhe në mbrëmje në zonën Magnesia.
Ngricë, erëra të forta veriore 8-9 bofor dhe temperatura shumë të ulta (deri 0 gradë në Athinë natën) shënohen edhe ditën e sotme.
Nesër do të vijojnë rreshjet e dëborës duke prekur edhe zonën Thesalia.
Fenomeni “Barbara” pritet “të largohet” nga Greqia gradualisht nga pasdite e të martës.

Meteorologët paralajmërojnë për vijimin e fenomeneve edhe ditën e sotme ndërsa mekanizmi shtetëror është aktibizuar në maksimum, duke marrë një sërë.masash drastike. Në shumë zona të Greqisë përfshi edhe gjithë kryeqytetin Athinë nuk funksionojnë sot shkollat, gjykatat, sektori publik do të funksionojë vetëm me shërbim on line ndërsa është kërkuar që sektori privat vetëm në zonat më qendrore ku është i mundur qarkullimi të hapet pas orës 10.00.
Ditën e sotme priten rreshje të dendura dëbore në zonën e gjerë të Atikës, përfshi edhe qendën e metropolit grek deri në mesditë, si dhe në zonën e Thrakës, ishujt e Egjeut Lindor dhe Verior, ishujt e Sporades, ishulli Evia, në lindje të Greqisë Kontinentale, në ishujt Ciklades, në zonat veriore të Kretës si dhe në mbrëmje në zonën Magnesia.
Ngricë, erëra të forta veriore 8-9 bofor dhe temperatura shumë të ulta (deri 0 gradë në Athinë natën) shënohen edhe ditën e sotme.
Nesër do të vijojnë rreshjet e dëborës duke prekur edhe zonën Thesalia.
Fenomeni “Barbara” pritet “të largohet” nga Greqia gradualisht nga pasdite e të martës.