SHBA/ “Bijtë e Shqipes” aktivitet për 15 vjetorin e Pavarësisë së Kosovës

E mërkurë, 17 Prill, 2024
E mërkurë, 17 Prill, 2024

SHBA/ “Bijtë e Shqipes” aktivitet për 15 vjetorin e Pavarësisë së Kosovës

Në kuadrin e festimeve të 15 vjetorit të Pavarësisë së Kosovës, Shoqata “Bijtë e Shqipes” Philadelphia do të organizojë një veprimtari për hapjen e shkollave shqipe në Kosovë në vitet 1941-1942. Veprimtaria do te zhvillohet ditën e shtunë më date 4 Shkurt 2023, ora 18:00 në qendrën kulturore të shoqatës (5043 Torresdale Ave, Philadelphia, PA 19124). Në këtë veprimtari do të paraqitet edhe një film dokumentar për ngritjen e funksionimin e shkollave shqipe në Kosovë në periudhën 1941-1942 si dhe do të lexohet një letër e hartuar nga vajza e ish mësuesit të parë në qytetin e Suharekës, shkodrani z. Ilmi Duli.

 

Në kuadrin e festimeve të 15 vjetorit të Pavarësisë së Kosovës, Shoqata “Bijtë e Shqipes” Philadelphia do të organizojë një veprimtari për hapjen e shkollave shqipe në Kosovë në vitet 1941-1942. Veprimtaria do te zhvillohet ditën e shtunë më date 4 Shkurt 2023, ora 18:00 në qendrën kulturore të shoqatës (5043 Torresdale Ave, Philadelphia, PA 19124). Në këtë veprimtari do të paraqitet edhe një film dokumentar për ngritjen e funksionimin e shkollave shqipe në Kosovë në periudhën 1941-1942 si dhe do të lexohet një letër e hartuar nga vajza e ish mësuesit të parë në qytetin e Suharekës, shkodrani z. Ilmi Duli.

 

Në kuadrin e festimeve të 15 vjetorit të Pavarësisë së Kosovës, Shoqata “Bijtë e Shqipes” Philadelphia do të organizojë një veprimtari për hapjen e shkollave shqipe në Kosovë në vitet 1941-1942. Veprimtaria do te zhvillohet ditën e shtunë më date 4 Shkurt 2023, ora 18:00 në qendrën kulturore të shoqatës (5043 Torresdale Ave, Philadelphia, PA 19124). Në këtë veprimtari do të paraqitet edhe një film dokumentar për ngritjen e funksionimin e shkollave shqipe në Kosovë në periudhën 1941-1942 si dhe do të lexohet një letër e hartuar nga vajza e ish mësuesit të parë në qytetin e Suharekës, shkodrani z. Ilmi Duli.