Komuniteti shqiptar në Parma aktivitete për 15 vjetorin e Pavarësisë së Kosovës

E diel, 23 Qershor, 2024
E diel, 23 Qershor, 2024

Komuniteti shqiptar në Parma aktivitete për 15 vjetorin e Pavarësisë së Kosovës

Komuniteti shqiptar në Parma i përfaqësuar nga Shkolla shqipe – “Scanderbeg Parma” – Itali si dhe Forumi i Gruas Shqiptare në Parma, “Forum Donne Indipendenti”, organizojnë një manifestim kulturor me rastin e 15 – vjetorit të Pavarësisë së Kosovës.

Takimi mbështetet nga Bashkia e qytezës Langhirano, Parma, Biblioteka e qytetit si dhe Konsullata e Përgjithshme e Kosovës në Milano.

Programi:

Në orën 15.00 nxënësit e shkollës shqipe Scanderbeg, kanë përgatitur leximin e një legende shqiptare në dy gjuhë (shqip dhe italisht) si dhe pjesëza poezie dhe tabela mbi kuriozitete e njohuri mbi Dardaninë.

Në orën 15.45

Në galerinë e muzeut të Qendrës Kulturore të qytetit Centro Culturale di Langhirano “Emma Agnetti Bizzi” do të vizitohet ekspozita fotografike “Kosovë o lule e bukur e Shqipnis” me autor fotografin dardan Arben Llapashtica.

Në orën 16.00 në sallën Emma Agnetti do të mbahet konferenca Kosova, rruga drejt lirisë, si dhe pjesë nga dokumentari televiziv i TV2000.

Në orën 16.45 Aperitiv me produktet kulinare të qytetit parmixhan nën kujdesin e prindërve e familjeve shqiptare.

Për Info: +39 328 199 5907

mail: [email protected]

Vendtakimi: Qendra Kulturore Langhirano, (PR) Via Battisti, 20

Ora 15.00

Komuniteti shqiptar në Parma i përfaqësuar nga Shkolla shqipe – “Scanderbeg Parma” – Itali si dhe Forumi i Gruas Shqiptare në Parma, “Forum Donne Indipendenti”, organizojnë një manifestim kulturor me rastin e 15 – vjetorit të Pavarësisë së Kosovës.

Takimi mbështetet nga Bashkia e qytezës Langhirano, Parma, Biblioteka e qytetit si dhe Konsullata e Përgjithshme e Kosovës në Milano.

Programi:

Në orën 15.00 nxënësit e shkollës shqipe Scanderbeg, kanë përgatitur leximin e një legende shqiptare në dy gjuhë (shqip dhe italisht) si dhe pjesëza poezie dhe tabela mbi kuriozitete e njohuri mbi Dardaninë.

Në orën 15.45

Në galerinë e muzeut të Qendrës Kulturore të qytetit Centro Culturale di Langhirano “Emma Agnetti Bizzi” do të vizitohet ekspozita fotografike “Kosovë o lule e bukur e Shqipnis” me autor fotografin dardan Arben Llapashtica.

Në orën 16.00 në sallën Emma Agnetti do të mbahet konferenca Kosova, rruga drejt lirisë, si dhe pjesë nga dokumentari televiziv i TV2000.

Në orën 16.45 Aperitiv me produktet kulinare të qytetit parmixhan nën kujdesin e prindërve e familjeve shqiptare.

Për Info: +39 328 199 5907

mail: [email protected]

Vendtakimi: Qendra Kulturore Langhirano, (PR) Via Battisti, 20

Ora 15.00

Komuniteti shqiptar në Parma i përfaqësuar nga Shkolla shqipe – “Scanderbeg Parma” – Itali si dhe Forumi i Gruas Shqiptare në Parma, “Forum Donne Indipendenti”, organizojnë një manifestim kulturor me rastin e 15 – vjetorit të Pavarësisë së Kosovës.

Takimi mbështetet nga Bashkia e qytezës Langhirano, Parma, Biblioteka e qytetit si dhe Konsullata e Përgjithshme e Kosovës në Milano.

Programi:

Në orën 15.00 nxënësit e shkollës shqipe Scanderbeg, kanë përgatitur leximin e një legende shqiptare në dy gjuhë (shqip dhe italisht) si dhe pjesëza poezie dhe tabela mbi kuriozitete e njohuri mbi Dardaninë.

Në orën 15.45

Në galerinë e muzeut të Qendrës Kulturore të qytetit Centro Culturale di Langhirano “Emma Agnetti Bizzi” do të vizitohet ekspozita fotografike “Kosovë o lule e bukur e Shqipnis” me autor fotografin dardan Arben Llapashtica.

Në orën 16.00 në sallën Emma Agnetti do të mbahet konferenca Kosova, rruga drejt lirisë, si dhe pjesë nga dokumentari televiziv i TV2000.

Në orën 16.45 Aperitiv me produktet kulinare të qytetit parmixhan nën kujdesin e prindërve e familjeve shqiptare.

Për Info: +39 328 199 5907

mail: [email protected]

Vendtakimi: Qendra Kulturore Langhirano, (PR) Via Battisti, 20

Ora 15.00