“Tregomë një përrallë”, podkasti me rrëfenja dhe histori në gjuhën shqipe

E martë, 21 Mars, 2023
E martë, 21 Mars, 2023

“Tregomë një përrallë”, podkasti me rrëfenja dhe histori në gjuhën shqipe

“Tregomë një përrallë” është një podcast i menduar për fëmijët që kanë dëshirë të dëgjojnë përralla dhe histori në gjuhen shqipe, por edhe për më të rriturit që duan të kthehen në fëmijëri.

“Podcast-i ka lindur si një nevojë e vazhdueshme për transmetimin e gjuhës shqipe në një familje me dy nënshtetësi, e cila jeton në një vend të tretë. Dashuria për librat në një shoqëri ku ekranet janë gjithnjë e më të pranishëm, dëshira për të ruajtur gjuhën shqipe te fëmijët e diasporws, dhe “takimi” me “Tregimet e natës” te autorit Betim Muço, janë tre motorët e këtij projekti” shpjegon Andia Puka ideuse edhe realizuese e podkastit.

Homazhi dhe respekti për “Tregimet e natës” dhe personalitetin e bukur që qëndron pas tyre kanë qënë frymëzimi kryesor. Ky libër i shkruar me shumë dashuri nga babai, shkrimtari, përkthyesi e shkencëtari, Z. Betim Muço është pjesë e krijimtarisë së tij të larmishme ënë poezi e prozë, që në rini e përgjatë një periudhe 40 vjecare. “Mësimet e natës” përmbledhin tre grup përrallash, secili i përkushtohet njërit prej fëmijëve të autorit por njëkohësisht dhe një grupmoshe me tematikat e saja, ëndrrat e fantazinë përkatëse. Duke zgjedhur shpesh fenomenet natyrore, kafshët e bimët si protagonistë, autori afron lexuesit e vegjël me një botë që ju është fatkeqësisht e largët në stilet aktuale të jetesës. Nëpërmjet këtyre tregimeve, këto elemente pozicionohen në qendër të aktualitetit qe përfaqeson mbrojtja dhe ruajtja e pasurisë natyrore që kemi ende mbi Tokë.
“Tregomë një përrallë” do të sjelli çdo javë tregime të reja, të cilat do të jenë marrë nga libra për lexuesit e vegjël, por në të ardhmen do të vijë dhe me krijime vetjake.

Dëgjo podkastin këtu

https://spoti.fi/3GwxfW1

“Tregomë një përrallë” është një podcast i menduar për fëmijët që kanë dëshirë të dëgjojnë përralla dhe histori në gjuhen shqipe, por edhe për më të rriturit që duan të kthehen në fëmijëri.

“Podcast-i ka lindur si një nevojë e vazhdueshme për transmetimin e gjuhës shqipe në një familje me dy nënshtetësi, e cila jeton në një vend të tretë. Dashuria për librat në një shoqëri ku ekranet janë gjithnjë e më të pranishëm, dëshira për të ruajtur gjuhën shqipe te fëmijët e diasporws, dhe “takimi” me “Tregimet e natës” te autorit Betim Muço, janë tre motorët e këtij projekti” shpjegon Andia Puka ideuse edhe realizuese e podkastit.

Homazhi dhe respekti për “Tregimet e natës” dhe personalitetin e bukur që qëndron pas tyre kanë qënë frymëzimi kryesor. Ky libër i shkruar me shumë dashuri nga babai, shkrimtari, përkthyesi e shkencëtari, Z. Betim Muço është pjesë e krijimtarisë së tij të larmishme ënë poezi e prozë, që në rini e përgjatë një periudhe 40 vjecare. “Mësimet e natës” përmbledhin tre grup përrallash, secili i përkushtohet njërit prej fëmijëve të autorit por njëkohësisht dhe një grupmoshe me tematikat e saja, ëndrrat e fantazinë përkatëse. Duke zgjedhur shpesh fenomenet natyrore, kafshët e bimët si protagonistë, autori afron lexuesit e vegjël me një botë që ju është fatkeqësisht e largët në stilet aktuale të jetesës. Nëpërmjet këtyre tregimeve, këto elemente pozicionohen në qendër të aktualitetit qe përfaqeson mbrojtja dhe ruajtja e pasurisë natyrore që kemi ende mbi Tokë.
“Tregomë një përrallë” do të sjelli çdo javë tregime të reja, të cilat do të jenë marrë nga libra për lexuesit e vegjël, por në të ardhmen do të vijë dhe me krijime vetjake.

Dëgjo podkastin këtu

https://spoti.fi/3GwxfW1