Futbolli australian nderon me medaljen e veçantë gjyqtarin me origjinë shqiptare

E hënë, 22 Prill, 2024
E hënë, 22 Prill, 2024

Futbolli australian nderon me medaljen e veçantë gjyqtarin me origjinë shqiptare

Gjyqtari me origjinë shqiptare Rauf Soulio është nderuar me medaljen prestigjioze të Anëtarit të Urdhrit të Australisë, nga federate e futbollit si pjesë e njohjeve të Nderimeve të Ditës së Australisë 2023.

“Ish-presidenti i Futbollit të Australisë Jugore (2006 – 2016) dhe Zëvendëskryetari i Trupit të Kontrollit të Hyrjes së Konfederatës së Futbollit Aziatik (organi gjyqësor), gjyqtari Rauf Soulio AM, vlerësohet për shërbimin e tij të rëndësishëm në çështjet multikulturore, në gjyqësor dhe në Komunitet.

Ne jemi të kënaqur për Rauf Soulion i cili ka mbajtur role të rëndësishme udhëheqëse dhe qeverisjeje gjatë shumë viteve për të nxitur ndryshime pozitive për sportin tonë dhe nderimet e tyre Anëtare të Urdhrit të Australisë janë shumë të merituara” thuhet në njoftimin e Federatës.

Komuniteti Shqiptar Australian është krenar me arritjet te Rauf Soulio, i lindur ne Australi, në familje shqiptare. Baba i tij u vendos në Australi mbas vitit 1950 pas arratisjes nga regjimi komunist në Shqipëri.

 

Gjyqtari me origjinë shqiptare Rauf Soulio është nderuar me medaljen prestigjioze të Anëtarit të Urdhrit të Australisë, nga federate e futbollit si pjesë e njohjeve të Nderimeve të Ditës së Australisë 2023.

“Ish-presidenti i Futbollit të Australisë Jugore (2006 – 2016) dhe Zëvendëskryetari i Trupit të Kontrollit të Hyrjes së Konfederatës së Futbollit Aziatik (organi gjyqësor), gjyqtari Rauf Soulio AM, vlerësohet për shërbimin e tij të rëndësishëm në çështjet multikulturore, në gjyqësor dhe në Komunitet.

Ne jemi të kënaqur për Rauf Soulion i cili ka mbajtur role të rëndësishme udhëheqëse dhe qeverisjeje gjatë shumë viteve për të nxitur ndryshime pozitive për sportin tonë dhe nderimet e tyre Anëtare të Urdhrit të Australisë janë shumë të merituara” thuhet në njoftimin e Federatës.

Komuniteti Shqiptar Australian është krenar me arritjet te Rauf Soulio, i lindur ne Australi, në familje shqiptare. Baba i tij u vendos në Australi mbas vitit 1950 pas arratisjes nga regjimi komunist në Shqipëri.

 

Gjyqtari me origjinë shqiptare Rauf Soulio është nderuar me medaljen prestigjioze të Anëtarit të Urdhrit të Australisë, nga federate e futbollit si pjesë e njohjeve të Nderimeve të Ditës së Australisë 2023.

“Ish-presidenti i Futbollit të Australisë Jugore (2006 – 2016) dhe Zëvendëskryetari i Trupit të Kontrollit të Hyrjes së Konfederatës së Futbollit Aziatik (organi gjyqësor), gjyqtari Rauf Soulio AM, vlerësohet për shërbimin e tij të rëndësishëm në çështjet multikulturore, në gjyqësor dhe në Komunitet.

Ne jemi të kënaqur për Rauf Soulion i cili ka mbajtur role të rëndësishme udhëheqëse dhe qeverisjeje gjatë shumë viteve për të nxitur ndryshime pozitive për sportin tonë dhe nderimet e tyre Anëtare të Urdhrit të Australisë janë shumë të merituara” thuhet në njoftimin e Federatës.

Komuniteti Shqiptar Australian është krenar me arritjet te Rauf Soulio, i lindur ne Australi, në familje shqiptare. Baba i tij u vendos në Australi mbas vitit 1950 pas arratisjes nga regjimi komunist në Shqipëri.