“Key of Today”, artisti Milot prezanton më 30 mars në Napoli veprën e tij

E enjte, 25 Korrik, 2024
E enjte, 25 Korrik, 2024

“Key of Today”, artisti Milot prezanton më 30 mars në Napoli veprën e tij

Projekti i artistit Milot “Keys of Unity” – në bashkëpunim me JeanWolfe nga Los Angeles, do të ketë një prezantim të bujshëm në ndalesën e tij të parë – pikërisht në Napoli, ditën e enjte, 30 mars 2023.

Duke mbërritur në një valë pozitiviteti, shprese dhe lidhjeje – dhe me ëndrrën për të frymëzuar një dialog të hapur– nuk është rastësi që pikërisht në Piazza Mercato, në Napoli, artisti i njohur ndërkombëtarisht Milot ka zgjedhur të vendosë “Key of today” (Çelsi i sotëm).

Një vend i frymëzimit dhe dinamizmit, ky shesh i bukur historik ka qenë gjithmonë epiqendra e ngjarjeve qytetare, duke luajtur një rol kyç (lojë fjalësh) në historinë magjepsëse të një prej qyteteve më të vjetra në botë, një metropol që i dha jetë shumë qytetërime dhe kultura, duke përzier me sukses besimet, racat dhe idetë. Kjo histori vazhdon edhe sot.

Kjo skulpturë gjigante “Çelësi i sotëm” – ekspozuar për herë të parë në Napoli falë kryebashkiakut Manfredi – do të jetë simboli i jetës, i rilindjes së një shoqërie të hapur ndaj gjithçkaje dhe të gjithëve, ndaj dialogut, ndaj krahasimit, i një bote në të cilat janë mundësitë dhe potenciali për të gjithë. Dëshira e Milotit është të japë një mesazh shprese në një moment kaq të vështirë dhe përçarës, me synimin për të rizgjuar mendimin kolektiv të një shoqërie që së fundmi ka humbur rrugën. Ai dëshiron që kjo të jetë një “klithmë” universale respekti reciprok mes njerëzve, në mënyrë që ata të jetojnë në paqe me njëri-tjetrin dhe të mos ketë më vende të mbyllura e të largëta.

Pikërisht në këtë vend, fjalë për fjalë dhe metaforikisht, do të gjendet çelësi. Një strukturë monumentale dhe mbresëlënëse, prej çeliku korten, “Çelësi i Sot” do të jetë dhjetë metra i lartë dhe njëzet metra i gjerë. Prezantuar nga Shoqata Mille Volti në bashkëpunim me Bashkinë e Napolit dhe kryetarin Manfredi që ka delegacionin e kulturës, nën drejtimin ekzekutiv të Michael Kaiser/JeanWolfe, me drejtimin artistik të Michele Stanzione dhe inxhinierin Michele Palumbo, përveç bashkëpunimi i Francesco Bianco, Lai Junjie dhe Albine Mirashi, Key of Today do të qëndrojë në Piazza Mercato në Napoli për 3 muaj – dhe qyteti do të mbahet mend gjithmonë si selia inauguruese e Key.

Inaugurimi do të jetë një rast i shkëlqyeshëm, me një ngjarje muzikore, një ngjarje kërcimi dhe një ngjarje të vulës së pasaportës – një çmim që i jepet një artisti të ri vendas që dizenjoi një vulë pasaporte, të zgjedhur si fitues dhe më pas lazer mbi çelësin.

Ky mesazh universal do të dërgohet më pas në qytete të tjera italiane dhe evropiane, ku çdo skenë do të shtojë një vulë unike. Çelësat e tjerë nga i njëjti projekt – The Water Key, turne në Azi dhe Oqeani, dhe The Dream Key, turne në Amerikë – do të shfaqen gjithashtu rreth planetit.

Ky mesazh lidhjeje dhe dialogu është ai që Miloti shpreson ta çojë kudo. Në fakt, së fundmi ai fitoi një konkurs ndërkombëtar të organizuar nga Ministria e Kulturës shqiptare, “Arti në Publik”, dhe skulptura e tij “Çelësi shqiptar” do të krijohet dhe pozicionohet së shpejti në veri të vendit të tij, Shqipërisë. “Në përpjekjen e madhe që bëjmë çdo ditë për të realizuar ëndrrat tona, pa vetëdije gjejmë shumë pengesa, paragjykime dhe mekanizma në jetë, ku është shumë e vështirë të realizojmë dëshirat tona”, shpjegon Milot. “Çelësi, si objekt, nuk ka qëllimin e thjeshtë të ‘hapjes’, por të simbolizojë hapjen e gjithçkaje, pa vende të mbyllura, si një mjet për të gjetur ‘rrugën’ e duhur për çdo qenie njerëzore. Në këtë shoqëri ne jemi të bombarduar vazhdimisht nga imazhet virtuale: shfaqja e vetvetes është bërë angazhimi më i zakonshëm. Njeriu është i detyruar të mos jetë në gjendje të komunikojë dhe, për rrjedhojë, edhe artistët po ‘kërkojnë’ një identitet të ri për t’i bërë njerëzit të reflektojnë mbi pasigurinë e madhe në të cilën jetojmë”.

MILOT

Milot është një artist italo-shqiptar që e përballon jetën në mënyrë të thjeshtë, ashtu siç është i thjeshtë mesazhi që dëshiron të dërgojë me skulpturën e tij: “Eliminoni frikën individuale dhe kolektive që na rrethojnë; pasiguritë dhe dyshimet.

“Imja është mbi të gjitha një mesazh pozitiv shprese, sepse ne të gjithë kemi të drejtë të realizojmë ëndrrat tona dhe të gjithë meritojnë të njëjtat mundësi për ta bërë këtë”.

Projekti i madh i Milotit Keys of Unity do të bëhet një simbol universal dhe i qëndrueshëm i dialogut dhe lidhjes. The Keys do të krijojë një lidhje diversiteti dhe përfshirjeje në brigjet e njerëzimit dhe do të ndihmojë në rizbulimin e vlerave të humbura që ne të gjithë ndajmë. Një ideal i hirit të përditshëm dhe një përkthim i patosit për të ardhmen.

The Keys do të jetë një frymëzim dhe një thirrje për botën për të rimarrë dhe lidhur të kaluarën e tyre me gëzimin e së tashmes, duke kërkuar drejt një të ardhmeje shpresëdhënëse me një bisedë të hapur dhe gjithnjë në zhvillim.

Në fund të fundit, dialogu është thelbësor.

Projekti i artistit Milot “Keys of Unity” – në bashkëpunim me JeanWolfe nga Los Angeles, do të ketë një prezantim të bujshëm në ndalesën e tij të parë – pikërisht në Napoli, ditën e enjte, 30 mars 2023.

Duke mbërritur në një valë pozitiviteti, shprese dhe lidhjeje – dhe me ëndrrën për të frymëzuar një dialog të hapur– nuk është rastësi që pikërisht në Piazza Mercato, në Napoli, artisti i njohur ndërkombëtarisht Milot ka zgjedhur të vendosë “Key of today” (Çelsi i sotëm).

Një vend i frymëzimit dhe dinamizmit, ky shesh i bukur historik ka qenë gjithmonë epiqendra e ngjarjeve qytetare, duke luajtur një rol kyç (lojë fjalësh) në historinë magjepsëse të një prej qyteteve më të vjetra në botë, një metropol që i dha jetë shumë qytetërime dhe kultura, duke përzier me sukses besimet, racat dhe idetë. Kjo histori vazhdon edhe sot.

Kjo skulpturë gjigante “Çelësi i sotëm” – ekspozuar për herë të parë në Napoli falë kryebashkiakut Manfredi – do të jetë simboli i jetës, i rilindjes së një shoqërie të hapur ndaj gjithçkaje dhe të gjithëve, ndaj dialogut, ndaj krahasimit, i një bote në të cilat janë mundësitë dhe potenciali për të gjithë. Dëshira e Milotit është të japë një mesazh shprese në një moment kaq të vështirë dhe përçarës, me synimin për të rizgjuar mendimin kolektiv të një shoqërie që së fundmi ka humbur rrugën. Ai dëshiron që kjo të jetë një “klithmë” universale respekti reciprok mes njerëzve, në mënyrë që ata të jetojnë në paqe me njëri-tjetrin dhe të mos ketë më vende të mbyllura e të largëta.

Pikërisht në këtë vend, fjalë për fjalë dhe metaforikisht, do të gjendet çelësi. Një strukturë monumentale dhe mbresëlënëse, prej çeliku korten, “Çelësi i Sot” do të jetë dhjetë metra i lartë dhe njëzet metra i gjerë. Prezantuar nga Shoqata Mille Volti në bashkëpunim me Bashkinë e Napolit dhe kryetarin Manfredi që ka delegacionin e kulturës, nën drejtimin ekzekutiv të Michael Kaiser/JeanWolfe, me drejtimin artistik të Michele Stanzione dhe inxhinierin Michele Palumbo, përveç bashkëpunimi i Francesco Bianco, Lai Junjie dhe Albine Mirashi, Key of Today do të qëndrojë në Piazza Mercato në Napoli për 3 muaj – dhe qyteti do të mbahet mend gjithmonë si selia inauguruese e Key.

Inaugurimi do të jetë një rast i shkëlqyeshëm, me një ngjarje muzikore, një ngjarje kërcimi dhe një ngjarje të vulës së pasaportës – një çmim që i jepet një artisti të ri vendas që dizenjoi një vulë pasaporte, të zgjedhur si fitues dhe më pas lazer mbi çelësin.

Ky mesazh universal do të dërgohet më pas në qytete të tjera italiane dhe evropiane, ku çdo skenë do të shtojë një vulë unike. Çelësat e tjerë nga i njëjti projekt – The Water Key, turne në Azi dhe Oqeani, dhe The Dream Key, turne në Amerikë – do të shfaqen gjithashtu rreth planetit.

Ky mesazh lidhjeje dhe dialogu është ai që Miloti shpreson ta çojë kudo. Në fakt, së fundmi ai fitoi një konkurs ndërkombëtar të organizuar nga Ministria e Kulturës shqiptare, “Arti në Publik”, dhe skulptura e tij “Çelësi shqiptar” do të krijohet dhe pozicionohet së shpejti në veri të vendit të tij, Shqipërisë. “Në përpjekjen e madhe që bëjmë çdo ditë për të realizuar ëndrrat tona, pa vetëdije gjejmë shumë pengesa, paragjykime dhe mekanizma në jetë, ku është shumë e vështirë të realizojmë dëshirat tona”, shpjegon Milot. “Çelësi, si objekt, nuk ka qëllimin e thjeshtë të ‘hapjes’, por të simbolizojë hapjen e gjithçkaje, pa vende të mbyllura, si një mjet për të gjetur ‘rrugën’ e duhur për çdo qenie njerëzore. Në këtë shoqëri ne jemi të bombarduar vazhdimisht nga imazhet virtuale: shfaqja e vetvetes është bërë angazhimi më i zakonshëm. Njeriu është i detyruar të mos jetë në gjendje të komunikojë dhe, për rrjedhojë, edhe artistët po ‘kërkojnë’ një identitet të ri për t’i bërë njerëzit të reflektojnë mbi pasigurinë e madhe në të cilën jetojmë”.

MILOT

Milot është një artist italo-shqiptar që e përballon jetën në mënyrë të thjeshtë, ashtu siç është i thjeshtë mesazhi që dëshiron të dërgojë me skulpturën e tij: “Eliminoni frikën individuale dhe kolektive që na rrethojnë; pasiguritë dhe dyshimet.

“Imja është mbi të gjitha një mesazh pozitiv shprese, sepse ne të gjithë kemi të drejtë të realizojmë ëndrrat tona dhe të gjithë meritojnë të njëjtat mundësi për ta bërë këtë”.

Projekti i madh i Milotit Keys of Unity do të bëhet një simbol universal dhe i qëndrueshëm i dialogut dhe lidhjes. The Keys do të krijojë një lidhje diversiteti dhe përfshirjeje në brigjet e njerëzimit dhe do të ndihmojë në rizbulimin e vlerave të humbura që ne të gjithë ndajmë. Një ideal i hirit të përditshëm dhe një përkthim i patosit për të ardhmen.

The Keys do të jetë një frymëzim dhe një thirrje për botën për të rimarrë dhe lidhur të kaluarën e tyre me gëzimin e së tashmes, duke kërkuar drejt një të ardhmeje shpresëdhënëse me një bisedë të hapur dhe gjithnjë në zhvillim.

Në fund të fundit, dialogu është thelbësor.

Projekti i artistit Milot “Keys of Unity” – në bashkëpunim me JeanWolfe nga Los Angeles, do të ketë një prezantim të bujshëm në ndalesën e tij të parë – pikërisht në Napoli, ditën e enjte, 30 mars 2023.

Duke mbërritur në një valë pozitiviteti, shprese dhe lidhjeje – dhe me ëndrrën për të frymëzuar një dialog të hapur– nuk është rastësi që pikërisht në Piazza Mercato, në Napoli, artisti i njohur ndërkombëtarisht Milot ka zgjedhur të vendosë “Key of today” (Çelsi i sotëm).

Një vend i frymëzimit dhe dinamizmit, ky shesh i bukur historik ka qenë gjithmonë epiqendra e ngjarjeve qytetare, duke luajtur një rol kyç (lojë fjalësh) në historinë magjepsëse të një prej qyteteve më të vjetra në botë, një metropol që i dha jetë shumë qytetërime dhe kultura, duke përzier me sukses besimet, racat dhe idetë. Kjo histori vazhdon edhe sot.

Kjo skulpturë gjigante “Çelësi i sotëm” – ekspozuar për herë të parë në Napoli falë kryebashkiakut Manfredi – do të jetë simboli i jetës, i rilindjes së një shoqërie të hapur ndaj gjithçkaje dhe të gjithëve, ndaj dialogut, ndaj krahasimit, i një bote në të cilat janë mundësitë dhe potenciali për të gjithë. Dëshira e Milotit është të japë një mesazh shprese në një moment kaq të vështirë dhe përçarës, me synimin për të rizgjuar mendimin kolektiv të një shoqërie që së fundmi ka humbur rrugën. Ai dëshiron që kjo të jetë një “klithmë” universale respekti reciprok mes njerëzve, në mënyrë që ata të jetojnë në paqe me njëri-tjetrin dhe të mos ketë më vende të mbyllura e të largëta.

Pikërisht në këtë vend, fjalë për fjalë dhe metaforikisht, do të gjendet çelësi. Një strukturë monumentale dhe mbresëlënëse, prej çeliku korten, “Çelësi i Sot” do të jetë dhjetë metra i lartë dhe njëzet metra i gjerë. Prezantuar nga Shoqata Mille Volti në bashkëpunim me Bashkinë e Napolit dhe kryetarin Manfredi që ka delegacionin e kulturës, nën drejtimin ekzekutiv të Michael Kaiser/JeanWolfe, me drejtimin artistik të Michele Stanzione dhe inxhinierin Michele Palumbo, përveç bashkëpunimi i Francesco Bianco, Lai Junjie dhe Albine Mirashi, Key of Today do të qëndrojë në Piazza Mercato në Napoli për 3 muaj – dhe qyteti do të mbahet mend gjithmonë si selia inauguruese e Key.

Inaugurimi do të jetë një rast i shkëlqyeshëm, me një ngjarje muzikore, një ngjarje kërcimi dhe një ngjarje të vulës së pasaportës – një çmim që i jepet një artisti të ri vendas që dizenjoi një vulë pasaporte, të zgjedhur si fitues dhe më pas lazer mbi çelësin.

Ky mesazh universal do të dërgohet më pas në qytete të tjera italiane dhe evropiane, ku çdo skenë do të shtojë një vulë unike. Çelësat e tjerë nga i njëjti projekt – The Water Key, turne në Azi dhe Oqeani, dhe The Dream Key, turne në Amerikë – do të shfaqen gjithashtu rreth planetit.

Ky mesazh lidhjeje dhe dialogu është ai që Miloti shpreson ta çojë kudo. Në fakt, së fundmi ai fitoi një konkurs ndërkombëtar të organizuar nga Ministria e Kulturës shqiptare, “Arti në Publik”, dhe skulptura e tij “Çelësi shqiptar” do të krijohet dhe pozicionohet së shpejti në veri të vendit të tij, Shqipërisë. “Në përpjekjen e madhe që bëjmë çdo ditë për të realizuar ëndrrat tona, pa vetëdije gjejmë shumë pengesa, paragjykime dhe mekanizma në jetë, ku është shumë e vështirë të realizojmë dëshirat tona”, shpjegon Milot. “Çelësi, si objekt, nuk ka qëllimin e thjeshtë të ‘hapjes’, por të simbolizojë hapjen e gjithçkaje, pa vende të mbyllura, si një mjet për të gjetur ‘rrugën’ e duhur për çdo qenie njerëzore. Në këtë shoqëri ne jemi të bombarduar vazhdimisht nga imazhet virtuale: shfaqja e vetvetes është bërë angazhimi më i zakonshëm. Njeriu është i detyruar të mos jetë në gjendje të komunikojë dhe, për rrjedhojë, edhe artistët po ‘kërkojnë’ një identitet të ri për t’i bërë njerëzit të reflektojnë mbi pasigurinë e madhe në të cilën jetojmë”.

MILOT

Milot është një artist italo-shqiptar që e përballon jetën në mënyrë të thjeshtë, ashtu siç është i thjeshtë mesazhi që dëshiron të dërgojë me skulpturën e tij: “Eliminoni frikën individuale dhe kolektive që na rrethojnë; pasiguritë dhe dyshimet.

“Imja është mbi të gjitha një mesazh pozitiv shprese, sepse ne të gjithë kemi të drejtë të realizojmë ëndrrat tona dhe të gjithë meritojnë të njëjtat mundësi për ta bërë këtë”.

Projekti i madh i Milotit Keys of Unity do të bëhet një simbol universal dhe i qëndrueshëm i dialogut dhe lidhjes. The Keys do të krijojë një lidhje diversiteti dhe përfshirjeje në brigjet e njerëzimit dhe do të ndihmojë në rizbulimin e vlerave të humbura që ne të gjithë ndajmë. Një ideal i hirit të përditshëm dhe një përkthim i patosit për të ardhmen.

The Keys do të jetë një frymëzim dhe një thirrje për botën për të rimarrë dhe lidhur të kaluarën e tyre me gëzimin e së tashmes, duke kërkuar drejt një të ardhmeje shpresëdhënëse me një bisedë të hapur dhe gjithnjë në zhvillim.

Në fund të fundit, dialogu është thelbësor.