Rikthehet në vitin 2023, Festivali Folklorik Kombëtar i Gjirokastrës

E martë, 21 Mars, 2023
E martë, 21 Mars, 2023

Rikthehet në vitin 2023, Festivali Folklorik Kombëtar i Gjirokastrës

Ministrja e Kulturës, Elva Margariti, ka ndarë sot në rrjetet sociale lajmin se Festivali Folklorik i Gjirokastrës do të rikthehet.

“Viti 2023 vjen me lajme të mira. Festivali Folklorik Kombëtar i Gjirokastrës rikthehet në muajin qershor”, shkruan ministrja Margariti.

Parada e motiveve, ritmeve, ngjyrave, këngëve, valleve, riteve do të shpalosen në festivalin që do të zhvillohet në qytetin e gurtë. Ministrja shkruan se përgatitjet për këtë festival tashmë kanë filluar.

Festivali i parë Folklorik Kombëtar i Gjirokastrës u zhvillua në vitin 1968, në kalanë e gurtë të Gjirokastrës. Pres asaj kohe, festivali është zhvilluar çdo pesë vjet.

Vitet `70 mund të konsiderohen edhe si kulmi i pjesëmarrjes në këtë festival, ku pati më shumë se 1 mijë pjesëmarrës të përzgjedhur.

Festivali i Gjirokastrës ka qenë i konceptuar në formën e një gare folklorike, ku deri në festivalin e vitit 1988, janë dhënë çmime për grupet më të mira, ndërkohë që në edicionet e fundit të tij çmimet do të ndaheshin për bartësit dhe interpretuesit e folklorit. /ATA/

Ministrja e Kulturës, Elva Margariti, ka ndarë sot në rrjetet sociale lajmin se Festivali Folklorik i Gjirokastrës do të rikthehet.

“Viti 2023 vjen me lajme të mira. Festivali Folklorik Kombëtar i Gjirokastrës rikthehet në muajin qershor”, shkruan ministrja Margariti.

Parada e motiveve, ritmeve, ngjyrave, këngëve, valleve, riteve do të shpalosen në festivalin që do të zhvillohet në qytetin e gurtë. Ministrja shkruan se përgatitjet për këtë festival tashmë kanë filluar.

Festivali i parë Folklorik Kombëtar i Gjirokastrës u zhvillua në vitin 1968, në kalanë e gurtë të Gjirokastrës. Pres asaj kohe, festivali është zhvilluar çdo pesë vjet.

Vitet `70 mund të konsiderohen edhe si kulmi i pjesëmarrjes në këtë festival, ku pati më shumë se 1 mijë pjesëmarrës të përzgjedhur.

Festivali i Gjirokastrës ka qenë i konceptuar në formën e një gare folklorike, ku deri në festivalin e vitit 1988, janë dhënë çmime për grupet më të mira, ndërkohë që në edicionet e fundit të tij çmimet do të ndaheshin për bartësit dhe interpretuesit e folklorit. /ATA/