Kroaci/ Ditët e Mbretëreshës Teuta 2022

E diel, 25 Shkurt, 2024
E diel, 25 Shkurt, 2024

Kroaci/ Ditët e Mbretëreshës Teuta 2022

Shoqata e grave “Mbretëresha Teuta” në Kroaci ka organizuar Manifestimin kulturoro – shkencor:  Ditët e Mbretëreshës Teuta 2022, nën moton ‘Kontributi i pakicave kombëtare për qytetin e Zagrebit’.

Të ftuar krahas Ambasadorit Poda, në të morën pjesë edhe Ambasadori i Republikës së Kosovës Martin Berishaj, dhe Ambasadori i Republikës së Maqedonisë së Veriut Milaim Fetai.

Gjatë këtij aktiviteti, u shfaq edhe filmi dokumentar “Zagrebit me dashuri“ nga autorja Shenida Bilali.

Në përshëndetjen e tij, Ambasadori Poda, ndër të tjera, u shpreh se shqiptarët në Kroaci  kanë mbajtur të gjallë dhe trashëguar brez pas brezi gjuhën e të parëve, fenë, zakonet, ritet e kulturën, ngjyrat e bukura të kostumeve popullore, të cilat na bëjnë të ndihemi shumë krenarë.

Shoqata e grave “Mbretëresha Teuta” në Kroaci ka organizuar Manifestimin kulturoro – shkencor:  Ditët e Mbretëreshës Teuta 2022, nën moton ‘Kontributi i pakicave kombëtare për qytetin e Zagrebit’.

Të ftuar krahas Ambasadorit Poda, në të morën pjesë edhe Ambasadori i Republikës së Kosovës Martin Berishaj, dhe Ambasadori i Republikës së Maqedonisë së Veriut Milaim Fetai.

Gjatë këtij aktiviteti, u shfaq edhe filmi dokumentar “Zagrebit me dashuri“ nga autorja Shenida Bilali.

Në përshëndetjen e tij, Ambasadori Poda, ndër të tjera, u shpreh se shqiptarët në Kroaci  kanë mbajtur të gjallë dhe trashëguar brez pas brezi gjuhën e të parëve, fenë, zakonet, ritet e kulturën, ngjyrat e bukura të kostumeve popullore, të cilat na bëjnë të ndihemi shumë krenarë.

Shoqata e grave “Mbretëresha Teuta” në Kroaci ka organizuar Manifestimin kulturoro – shkencor:  Ditët e Mbretëreshës Teuta 2022, nën moton ‘Kontributi i pakicave kombëtare për qytetin e Zagrebit’.

Të ftuar krahas Ambasadorit Poda, në të morën pjesë edhe Ambasadori i Republikës së Kosovës Martin Berishaj, dhe Ambasadori i Republikës së Maqedonisë së Veriut Milaim Fetai.

Gjatë këtij aktiviteti, u shfaq edhe filmi dokumentar “Zagrebit me dashuri“ nga autorja Shenida Bilali.

Në përshëndetjen e tij, Ambasadori Poda, ndër të tjera, u shpreh se shqiptarët në Kroaci  kanë mbajtur të gjallë dhe trashëguar brez pas brezi gjuhën e të parëve, fenë, zakonet, ritet e kulturën, ngjyrat e bukura të kostumeve popullore, të cilat na bëjnë të ndihemi shumë krenarë.