Nënshkruhet Marrëveshja Roaming mes vendeve të BE-së dhe Ballkanit Perëndimor

E diel, 25 Shkurt, 2024
E diel, 25 Shkurt, 2024

Nënshkruhet Marrëveshja Roaming mes vendeve të BE-së dhe Ballkanit Perëndimor

Samiti i Tiranës, një rezultat konkret e pati që në nisjen e tij: Operatorët telefonikë të Bashkimit Europian dhe ata të Ballkanit Perëndimor nënshkruan marrëveshjen e shumëdiskutuar të reduktimit të tarifave të roaming-ut.

Ajo do të nisë së zbatuari në 1 tetor të vitit 2023. Ulja e kostove të roaming-ut ndërmjet gjashtë vendeve të Ballkanit Perëndimor dhe vendeve anëtare të BE-së do të mundësojë kushte më të mira dhe nxitje për bizneset, por ajo konsiderohet dhe si një stimul për turizmin, siç shpjegohet në deklaratën e Këshillit të Bashkëpunimit Rajonal. Në deklaratë, theksohet bashkëpunimi i ngushtë me Komisionin Europian, si dhe me operatorët nga BE-ja dhe Ballkani Perëndimor dhe liderët nga rajoni, për këtë ulje të kostove.

Muajin e kaluar, një grup prej më shumë se 80 anëtarësh të Parlamentit Europian i kërkoi KE-së që t’i jepej fund krejtësisht tarifave të tilla për vendet e rajonit, të cilët në letrën e dërguar kryetares së Komisionit Europian, Ursula von der Leyen, i përshkruanin si partnerë të besueshëm të BE-së. Në kuadër të Procesit të Berlinit, liderët e Ballkanit Perëndimor patën rënë dakord për heqjen e tarifave të roaming midis gjashtë vendeve të rajonit.

Presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen, ka përshëndetur firmosjen e marrësveshjes së tarifave Roaming në Tiranë, duke e cilësuar atë si mundësi të shkëlqyer për njerëzit, bizneset dhe turizmin.

Me marrëveshjen e sotme, operatorët e telekomit do të nisin uljen e tarifave të roamingut të të dhënave ndërmjet BE-së dhe Ballkanit Perëndimor, duke filluar nga viti i ardhshëm. Kjo është e mirë për biznesin dhe turizmin. Është gjithashtu një mënyrë e shkëlqyer për t’i afruar njerëzit”- shkroi Presidentja e Komisionit Europian Ursula Von Der Leyen në Twitter.

 

Samiti i Tiranës, një rezultat konkret e pati që në nisjen e tij: Operatorët telefonikë të Bashkimit Europian dhe ata të Ballkanit Perëndimor nënshkruan marrëveshjen e shumëdiskutuar të reduktimit të tarifave të roaming-ut.

Ajo do të nisë së zbatuari në 1 tetor të vitit 2023. Ulja e kostove të roaming-ut ndërmjet gjashtë vendeve të Ballkanit Perëndimor dhe vendeve anëtare të BE-së do të mundësojë kushte më të mira dhe nxitje për bizneset, por ajo konsiderohet dhe si një stimul për turizmin, siç shpjegohet në deklaratën e Këshillit të Bashkëpunimit Rajonal. Në deklaratë, theksohet bashkëpunimi i ngushtë me Komisionin Europian, si dhe me operatorët nga BE-ja dhe Ballkani Perëndimor dhe liderët nga rajoni, për këtë ulje të kostove.

Muajin e kaluar, një grup prej më shumë se 80 anëtarësh të Parlamentit Europian i kërkoi KE-së që t’i jepej fund krejtësisht tarifave të tilla për vendet e rajonit, të cilët në letrën e dërguar kryetares së Komisionit Europian, Ursula von der Leyen, i përshkruanin si partnerë të besueshëm të BE-së. Në kuadër të Procesit të Berlinit, liderët e Ballkanit Perëndimor patën rënë dakord për heqjen e tarifave të roaming midis gjashtë vendeve të rajonit.

Presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen, ka përshëndetur firmosjen e marrësveshjes së tarifave Roaming në Tiranë, duke e cilësuar atë si mundësi të shkëlqyer për njerëzit, bizneset dhe turizmin.

Me marrëveshjen e sotme, operatorët e telekomit do të nisin uljen e tarifave të roamingut të të dhënave ndërmjet BE-së dhe Ballkanit Perëndimor, duke filluar nga viti i ardhshëm. Kjo është e mirë për biznesin dhe turizmin. Është gjithashtu një mënyrë e shkëlqyer për t’i afruar njerëzit”- shkroi Presidentja e Komisionit Europian Ursula Von Der Leyen në Twitter.

 

Samiti i Tiranës, një rezultat konkret e pati që në nisjen e tij: Operatorët telefonikë të Bashkimit Europian dhe ata të Ballkanit Perëndimor nënshkruan marrëveshjen e shumëdiskutuar të reduktimit të tarifave të roaming-ut.

Ajo do të nisë së zbatuari në 1 tetor të vitit 2023. Ulja e kostove të roaming-ut ndërmjet gjashtë vendeve të Ballkanit Perëndimor dhe vendeve anëtare të BE-së do të mundësojë kushte më të mira dhe nxitje për bizneset, por ajo konsiderohet dhe si një stimul për turizmin, siç shpjegohet në deklaratën e Këshillit të Bashkëpunimit Rajonal. Në deklaratë, theksohet bashkëpunimi i ngushtë me Komisionin Europian, si dhe me operatorët nga BE-ja dhe Ballkani Perëndimor dhe liderët nga rajoni, për këtë ulje të kostove.

Muajin e kaluar, një grup prej më shumë se 80 anëtarësh të Parlamentit Europian i kërkoi KE-së që t’i jepej fund krejtësisht tarifave të tilla për vendet e rajonit, të cilët në letrën e dërguar kryetares së Komisionit Europian, Ursula von der Leyen, i përshkruanin si partnerë të besueshëm të BE-së. Në kuadër të Procesit të Berlinit, liderët e Ballkanit Perëndimor patën rënë dakord për heqjen e tarifave të roaming midis gjashtë vendeve të rajonit.

Presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen, ka përshëndetur firmosjen e marrësveshjes së tarifave Roaming në Tiranë, duke e cilësuar atë si mundësi të shkëlqyer për njerëzit, bizneset dhe turizmin.

Me marrëveshjen e sotme, operatorët e telekomit do të nisin uljen e tarifave të roamingut të të dhënave ndërmjet BE-së dhe Ballkanit Perëndimor, duke filluar nga viti i ardhshëm. Kjo është e mirë për biznesin dhe turizmin. Është gjithashtu një mënyrë e shkëlqyer për t’i afruar njerëzit”- shkroi Presidentja e Komisionit Europian Ursula Von Der Leyen në Twitter.