Xhubleta shqiptare, tashmë pasuri e gjithë njerëzimit, UNESCO e merr në mbrojtje

E shtunë, 1 Prill, 2023
E shtunë, 1 Prill, 2023

Xhubleta shqiptare, tashmë pasuri e gjithë njerëzimit, UNESCO e merr në mbrojtje

Dosja e xhubletës pranohet në UNESCO. Këtë e bëri me dije Ministrja e Kulturës Elva Margariti nga kryeqendra e Marokut, Rabati ku po zhvillohet mbledhja e Komitetit Ndërqeveritar për Mbrojtjen dhe Ruajtjen e Trashëgimisë Kulturore Jomateriale të UNESCO-s. Margariti e cilëson lajm të jashtëzakonshëm për trashëgiminë kulturore si dhuratë në 110-vjetorin e Pavarësisë.

“Pas një pune të gjatë, plot përkushtim të një grupi të madh bashkëpunëtorësh, dosja e dije bërjes artizanale të xhubletës u pranua në listën e Trashëgimisë Kulturore Jomateriale nën mbrojtjen e UNESCO-s.” shkruan Margariti.

Xhubleta shqiptare, e lashtë 4 mijë vjet, tashmë është pasuri e gjithë njerëzimit!

Dosja e xhubletës pranohet në UNESCO. Këtë e bëri me dije Ministrja e Kulturës Elva Margariti nga kryeqendra e Marokut, Rabati ku po zhvillohet mbledhja e Komitetit Ndërqeveritar për Mbrojtjen dhe Ruajtjen e Trashëgimisë Kulturore Jomateriale të UNESCO-s. Margariti e cilëson lajm të jashtëzakonshëm për trashëgiminë kulturore si dhuratë në 110-vjetorin e Pavarësisë.

“Pas një pune të gjatë, plot përkushtim të një grupi të madh bashkëpunëtorësh, dosja e dije bërjes artizanale të xhubletës u pranua në listën e Trashëgimisë Kulturore Jomateriale nën mbrojtjen e UNESCO-s.” shkruan Margariti.

Xhubleta shqiptare, e lashtë 4 mijë vjet, tashmë është pasuri e gjithë njerëzimit!