Itali/Tingujt e jetës mes tokës dhe detit,koncert për festat kombëtare shqiptare

E mërkurë, 17 Prill, 2024
E mërkurë, 17 Prill, 2024

Itali/Tingujt e jetës mes tokës dhe detit,koncert për festat kombëtare shqiptare

Muzika si gjuhë vëllazërimi dhe orkestra është embrioni i shoqërisë, sepse të gjithë duhet të dëgjojnë edhe zërat e të tjerëve. (Uto Ughi)

Ky është lajtmotivi i koncertit që do të zhvillohet në Bergamo më 28 nëntor në Sala Piatti, një thesar i kulturës muzikore koncertale italiane.

“Do të kemi nderin të presim Aulon Naçin, kompozitor dhe pianist i lindur në Vlorë dhe i formuar në Konservatorin e Udines. Me të një grup muzikantësh shqiptarë të ndarë mes Italisë dhe Shqipërisë, të cilët do të na çojnë në një udhëtim mes belkantos dhe melodramës italiane, sonoriteteve ballkanike dhe kontaminimeve të Europës Qendrore”, shpjegon profesoresha Mariacristina Lovat, profesoreshë në seksionin dygjuhësh të gjimnazit “Qemali”. (Tiranë, seksioni i lidhur me Ambasadën Italiane).

E tij – një ide e lindur nga dashuria për artin që dëshiron të jetë një urë e bukurisë dhe miqësisë.

Një ide e lindur nga dëgjimi i notave të Aulon-it, si dhe dëshira për të organizuar një koncert në Bergamo, vendlindja e tij, me rastin e Festave Shqiptare.

Një ide që është kthyer në “një lojë themelore ekipore”, e cila do të përqafohet menjëherë (përsëri në Bergamo, e cila së bashku me Brescia-n do të jetë kryeqyteti i kulturës në 2023) nga Innova dhe Fondacioni Migra onlus, i kryesuar nga Sonila Alushi nën patronazhin e Bashkisë së Bergamos dhe Konsullatës Shqiptare në Milano.

E gjithë kjo e mbështetur nga një grup i madh sponsorësh shqiptarë, italianë, kosovarë dhe palestinezë.

“Një koncert që shpresojmë se do t’i bëjë miqtë shqiptarë krenarë dhe do t’i pasurojë italianët, me një frymë të frytshme takimi për të gjithë, të aftë për të kapërcyer, jo me fjalë, por me fuqinë e muzikës, aq shumë stereotipa dhe paragjykime sa që tani është koha për le menjane”

Programi i mbrëmjes u studiua me Aulon Naçin, për t’i ofruar publikut një përzierje të shkathët të arieve klasike, të marra nga Donizetti, Puccini, Respighi dhe pjesë bashkëkohore të kompozuara nga Naçi, të mbushura me tinguj ballkanikë dhe me kulturë klasike.

Tingujt e jetës midis tokës dhe detit – të jesh në gjendje të tregosh dhe të dëshmosh.

Tingujt e jetës mes tokës dhe detit

Koncert për Festat Kombëtare Shqiptare

Promovuar nga:

Fondacioni Migra Onlus

Shoqata Innova Bergamo

Nën patronazhin e:

Komuna e Bergamos

Konsullata Shqiptare në Milano

Muzika nga:

Gaetano Donizetti, Giacomo Puccini, Ottorino Respighi dhe pjesë të kompozitorit Aulon Naçi

Suela Piciri, violinë

Estela Sheshi, violinë,

Albana Kola, violë

Dorina Laro, violonçel

Kristina Petrollari, Piano

Ulpiana Aliaj, soprano

Aulon Naçi, kompozitor

Nga:

Sonila Alushi, Nicola Eynard, Mariacristina Lovat

Me mbështetjen e

Sachi Cleaning Ltd

Sachi Impianti srl

Klinika Veradent

Argosped

Restorant Dukka

Leocolor srl

Mosha e botimeve

HYRJA E LIRË DERI TË FUNDIN VENDET

Për t’u regjistruar mund të klikoni në ftesën e bashkangjitur: https://www.eventbrite.com/e/biglietti-suoni-di-vita-tra-terra-e-mare-concerto-per-le-feste-nazionali-albanesi-465720300957

Muzika si gjuhë vëllazërimi dhe orkestra është embrioni i shoqërisë, sepse të gjithë duhet të dëgjojnë edhe zërat e të tjerëve. (Uto Ughi)

Ky është lajtmotivi i koncertit që do të zhvillohet në Bergamo më 28 nëntor në Sala Piatti, një thesar i kulturës muzikore koncertale italiane.

“Do të kemi nderin të presim Aulon Naçin, kompozitor dhe pianist i lindur në Vlorë dhe i formuar në Konservatorin e Udines. Me të një grup muzikantësh shqiptarë të ndarë mes Italisë dhe Shqipërisë, të cilët do të na çojnë në një udhëtim mes belkantos dhe melodramës italiane, sonoriteteve ballkanike dhe kontaminimeve të Europës Qendrore”, shpjegon profesoresha Mariacristina Lovat, profesoreshë në seksionin dygjuhësh të gjimnazit “Qemali”. (Tiranë, seksioni i lidhur me Ambasadën Italiane).

E tij – një ide e lindur nga dashuria për artin që dëshiron të jetë një urë e bukurisë dhe miqësisë.

Një ide e lindur nga dëgjimi i notave të Aulon-it, si dhe dëshira për të organizuar një koncert në Bergamo, vendlindja e tij, me rastin e Festave Shqiptare.

Një ide që është kthyer në “një lojë themelore ekipore”, e cila do të përqafohet menjëherë (përsëri në Bergamo, e cila së bashku me Brescia-n do të jetë kryeqyteti i kulturës në 2023) nga Innova dhe Fondacioni Migra onlus, i kryesuar nga Sonila Alushi nën patronazhin e Bashkisë së Bergamos dhe Konsullatës Shqiptare në Milano.

E gjithë kjo e mbështetur nga një grup i madh sponsorësh shqiptarë, italianë, kosovarë dhe palestinezë.

“Një koncert që shpresojmë se do t’i bëjë miqtë shqiptarë krenarë dhe do t’i pasurojë italianët, me një frymë të frytshme takimi për të gjithë, të aftë për të kapërcyer, jo me fjalë, por me fuqinë e muzikës, aq shumë stereotipa dhe paragjykime sa që tani është koha për le menjane”

Programi i mbrëmjes u studiua me Aulon Naçin, për t’i ofruar publikut një përzierje të shkathët të arieve klasike, të marra nga Donizetti, Puccini, Respighi dhe pjesë bashkëkohore të kompozuara nga Naçi, të mbushura me tinguj ballkanikë dhe me kulturë klasike.

Tingujt e jetës midis tokës dhe detit – të jesh në gjendje të tregosh dhe të dëshmosh.

Tingujt e jetës mes tokës dhe detit

Koncert për Festat Kombëtare Shqiptare

Promovuar nga:

Fondacioni Migra Onlus

Shoqata Innova Bergamo

Nën patronazhin e:

Komuna e Bergamos

Konsullata Shqiptare në Milano

Muzika nga:

Gaetano Donizetti, Giacomo Puccini, Ottorino Respighi dhe pjesë të kompozitorit Aulon Naçi

Suela Piciri, violinë

Estela Sheshi, violinë,

Albana Kola, violë

Dorina Laro, violonçel

Kristina Petrollari, Piano

Ulpiana Aliaj, soprano

Aulon Naçi, kompozitor

Nga:

Sonila Alushi, Nicola Eynard, Mariacristina Lovat

Me mbështetjen e

Sachi Cleaning Ltd

Sachi Impianti srl

Klinika Veradent

Argosped

Restorant Dukka

Leocolor srl

Mosha e botimeve

HYRJA E LIRË DERI TË FUNDIN VENDET

Për t’u regjistruar mund të klikoni në ftesën e bashkangjitur: https://www.eventbrite.com/e/biglietti-suoni-di-vita-tra-terra-e-mare-concerto-per-le-feste-nazionali-albanesi-465720300957

Muzika si gjuhë vëllazërimi dhe orkestra është embrioni i shoqërisë, sepse të gjithë duhet të dëgjojnë edhe zërat e të tjerëve. (Uto Ughi)

Ky është lajtmotivi i koncertit që do të zhvillohet në Bergamo më 28 nëntor në Sala Piatti, një thesar i kulturës muzikore koncertale italiane.

“Do të kemi nderin të presim Aulon Naçin, kompozitor dhe pianist i lindur në Vlorë dhe i formuar në Konservatorin e Udines. Me të një grup muzikantësh shqiptarë të ndarë mes Italisë dhe Shqipërisë, të cilët do të na çojnë në një udhëtim mes belkantos dhe melodramës italiane, sonoriteteve ballkanike dhe kontaminimeve të Europës Qendrore”, shpjegon profesoresha Mariacristina Lovat, profesoreshë në seksionin dygjuhësh të gjimnazit “Qemali”. (Tiranë, seksioni i lidhur me Ambasadën Italiane).

E tij – një ide e lindur nga dashuria për artin që dëshiron të jetë një urë e bukurisë dhe miqësisë.

Një ide e lindur nga dëgjimi i notave të Aulon-it, si dhe dëshira për të organizuar një koncert në Bergamo, vendlindja e tij, me rastin e Festave Shqiptare.

Një ide që është kthyer në “një lojë themelore ekipore”, e cila do të përqafohet menjëherë (përsëri në Bergamo, e cila së bashku me Brescia-n do të jetë kryeqyteti i kulturës në 2023) nga Innova dhe Fondacioni Migra onlus, i kryesuar nga Sonila Alushi nën patronazhin e Bashkisë së Bergamos dhe Konsullatës Shqiptare në Milano.

E gjithë kjo e mbështetur nga një grup i madh sponsorësh shqiptarë, italianë, kosovarë dhe palestinezë.

“Një koncert që shpresojmë se do t’i bëjë miqtë shqiptarë krenarë dhe do t’i pasurojë italianët, me një frymë të frytshme takimi për të gjithë, të aftë për të kapërcyer, jo me fjalë, por me fuqinë e muzikës, aq shumë stereotipa dhe paragjykime sa që tani është koha për le menjane”

Programi i mbrëmjes u studiua me Aulon Naçin, për t’i ofruar publikut një përzierje të shkathët të arieve klasike, të marra nga Donizetti, Puccini, Respighi dhe pjesë bashkëkohore të kompozuara nga Naçi, të mbushura me tinguj ballkanikë dhe me kulturë klasike.

Tingujt e jetës midis tokës dhe detit – të jesh në gjendje të tregosh dhe të dëshmosh.

Tingujt e jetës mes tokës dhe detit

Koncert për Festat Kombëtare Shqiptare

Promovuar nga:

Fondacioni Migra Onlus

Shoqata Innova Bergamo

Nën patronazhin e:

Komuna e Bergamos

Konsullata Shqiptare në Milano

Muzika nga:

Gaetano Donizetti, Giacomo Puccini, Ottorino Respighi dhe pjesë të kompozitorit Aulon Naçi

Suela Piciri, violinë

Estela Sheshi, violinë,

Albana Kola, violë

Dorina Laro, violonçel

Kristina Petrollari, Piano

Ulpiana Aliaj, soprano

Aulon Naçi, kompozitor

Nga:

Sonila Alushi, Nicola Eynard, Mariacristina Lovat

Me mbështetjen e

Sachi Cleaning Ltd

Sachi Impianti srl

Klinika Veradent

Argosped

Restorant Dukka

Leocolor srl

Mosha e botimeve

HYRJA E LIRË DERI TË FUNDIN VENDET

Për t’u regjistruar mund të klikoni në ftesën e bashkangjitur: https://www.eventbrite.com/e/biglietti-suoni-di-vita-tra-terra-e-mare-concerto-per-le-feste-nazionali-albanesi-465720300957