Përkujtojmë me respekt Dr. Nihat Bakalli (1931-2018)

E premte, 9 Dhjetor, 2022
E premte, 9 Dhjetor, 2022

Përkujtojmë me respekt Dr. Nihat Bakalli (1931-2018)

Ishte një mik i vlefshëm me ndjenja dhe preokupim të madh Atdhetar. Burrë i drejtë, i ditur, njeri me vlera të veçanta, objektiv për çështjen shqiptare dhe nacionalist me shpirt e zemër. Nxënës besnik i kauzës së Mit’ hat Frashërit, gjatë viteve punoi me përkushtim e ndërgjegje të e lartë shqiptarie në radion Shqip në New York, ” Zëri Shqiptareve të lirë ” etj.

Ka qënë pjesëmarrës aktiv në gjithë veprimtaritë e BK në Diasporë, dhe më vonë me rrëzimin e sistemit diktatorial në Atdhe, ka ndihmuar për rimëkëmbjen e BK, duke insistuar gjithmonë që partia BK të jetë vetëm një, jo në dy apo disa të tjera…

Me humbjen e tij Nacionalizmi shqiptar humbi një ushtar besnik të Shqipërisë Etnike. E kujtojmë me nder dhe respekt, duke qënë përherë në bisedat e kujtimet tona pranë, ashtu siç shpesh dilnim e bisedonim me të .

I pa harruar kujtimi i Tij do të ngelet ndër breza.

Nga Eduard Dilo

Nga e majta në të djathtë Z. Filip Gazulli, Eduard Dilo, Dr.Nihat Bakalli, dhe  Latif Celo.

 

Ishte një mik i vlefshëm me ndjenja dhe preokupim të madh Atdhetar. Burrë i drejtë, i ditur, njeri me vlera të veçanta, objektiv për çështjen shqiptare dhe nacionalist me shpirt e zemër. Nxënës besnik i kauzës së Mit’ hat Frashërit, gjatë viteve punoi me përkushtim e ndërgjegje të e lartë shqiptarie në radion Shqip në New York, ” Zëri Shqiptareve të lirë ” etj.

Ka qënë pjesëmarrës aktiv në gjithë veprimtaritë e BK në Diasporë, dhe më vonë me rrëzimin e sistemit diktatorial në Atdhe, ka ndihmuar për rimëkëmbjen e BK, duke insistuar gjithmonë që partia BK të jetë vetëm një, jo në dy apo disa të tjera…

Me humbjen e tij Nacionalizmi shqiptar humbi një ushtar besnik të Shqipërisë Etnike. E kujtojmë me nder dhe respekt, duke qënë përherë në bisedat e kujtimet tona pranë, ashtu siç shpesh dilnim e bisedonim me të .

I pa harruar kujtimi i Tij do të ngelet ndër breza.

Nga Eduard Dilo

Nga e majta në të djathtë Z. Filip Gazulli, Eduard Dilo, Dr.Nihat Bakalli, dhe  Latif Celo.