Foto dite/ Fan S. Noli dhe Luigj Gurakuqi në Bari viti 1925

E enjte, 23 Mars, 2023
E enjte, 23 Mars, 2023

Foto dite/ Fan S. Noli dhe Luigj Gurakuqi në Bari viti 1925

Kjo është një fotografi historike pasi është fotografia  e fundit e Fan S. Nolit dhe Luigj Gurakuqit, shkrepur në Bari të Italisë në vitin 1925.

Fotografia është realizuar në fillim të muajit janar vetëm dy muaj para vrasjes së Luigj Gurakuqit në Bari.

Pas vrasjes së Gurakuqit Noli i kushton elegjinë “Syrgjyn vdekur” në shkurt të 1926, Berlin.

Kjo është një fotografi historike pasi është fotografia  e fundit e Fan S. Nolit dhe Luigj Gurakuqit, shkrepur në Bari të Italisë në vitin 1925.

Fotografia është realizuar në fillim të muajit janar vetëm dy muaj para vrasjes së Luigj Gurakuqit në Bari.

Pas vrasjes së Gurakuqit Noli i kushton elegjinë “Syrgjyn vdekur” në shkurt të 1926, Berlin.