Australi/ 11 ekipe futbolli ndeshen për “Kupën e Shqipërisë”

E hënë, 22 Prill, 2024
E hënë, 22 Prill, 2024

Australi/ 11 ekipe futbolli ndeshen për “Kupën e Shqipërisë”

Në fushën e “Larissa Reserve” në Melburn prej ditës së enjte po zhvillohet kupa e Shqipërisë ku marrin pjesë Klubet Shqiptare të Futbollit nga e gjithë Australia. Eventi do të kulmojë ditën e nesërme me shpalljen e ekipit kampion.

Për SBS Albanian Nizami Rexhepi ka treguar se ‘Kupa e Shqipërisë” në Australi është një traditë disa vjeçare. Në të marrin pjesë skuadra shqiptare të futbollit të cilat vijnë nga e gjithë Australia. Organizator i këtij eventi është kryesia e grupit futbollistik shqiptar “Shqiponja”, me një traditë të gjatë në sportin shqiptar në Australi. Kampionati rikthehet pas një ndërprerjeje dy vjeçare për shkak të Covid-19.

“Kjo kupë ka filluar para 11 viteve, në atë kohë kishe skuadra vetëm nga shteti i Viktorias ndërsa sot ka edhe nga vende të tjera të Australisë, si Brisbane, Adelaide etj. Këtë vit kemi 1 skuadër nga Brisbane dhe 2 nga Adelaide, ndërsa pjesa tjetër nga Viktoria. Në kupën e Shqipërisë këtë vit marrin pjesë gjithsej 11 skuadra. Por këshilli organizativ është në bisedime që vitin e ardhshëm pjesë e këtij kampionati të jenë edhe skuadra shqiptare nga Auckland, Zelanda e Re dhe nga vende te tjera në Australi si Mareeba ku ka një komunitet të madh shqiptaresh” tregon Rexhepi i cili shton se “Aktiviteti ka filluar këtë të enjte ku pjesëmarrës ishin rreth 400-500 bashkatdhetarë, çfarë tregoi se sa na kanë munguar aktivitetet, ku mund të takohemi, bashkimi me njëri tjetrin”.

Në fushën e “Larissa Reserve” në Melburn prej ditës së enjte po zhvillohet kupa e Shqipërisë ku marrin pjesë Klubet Shqiptare të Futbollit nga e gjithë Australia. Eventi do të kulmojë ditën e nesërme me shpalljen e ekipit kampion.

Për SBS Albanian Nizami Rexhepi ka treguar se ‘Kupa e Shqipërisë” në Australi është një traditë disa vjeçare. Në të marrin pjesë skuadra shqiptare të futbollit të cilat vijnë nga e gjithë Australia. Organizator i këtij eventi është kryesia e grupit futbollistik shqiptar “Shqiponja”, me një traditë të gjatë në sportin shqiptar në Australi. Kampionati rikthehet pas një ndërprerjeje dy vjeçare për shkak të Covid-19.

“Kjo kupë ka filluar para 11 viteve, në atë kohë kishe skuadra vetëm nga shteti i Viktorias ndërsa sot ka edhe nga vende të tjera të Australisë, si Brisbane, Adelaide etj. Këtë vit kemi 1 skuadër nga Brisbane dhe 2 nga Adelaide, ndërsa pjesa tjetër nga Viktoria. Në kupën e Shqipërisë këtë vit marrin pjesë gjithsej 11 skuadra. Por këshilli organizativ është në bisedime që vitin e ardhshëm pjesë e këtij kampionati të jenë edhe skuadra shqiptare nga Auckland, Zelanda e Re dhe nga vende te tjera në Australi si Mareeba ku ka një komunitet të madh shqiptaresh” tregon Rexhepi i cili shton se “Aktiviteti ka filluar këtë të enjte ku pjesëmarrës ishin rreth 400-500 bashkatdhetarë, çfarë tregoi se sa na kanë munguar aktivitetet, ku mund të takohemi, bashkimi me njëri tjetrin”.

Në fushën e “Larissa Reserve” në Melburn prej ditës së enjte po zhvillohet kupa e Shqipërisë ku marrin pjesë Klubet Shqiptare të Futbollit nga e gjithë Australia. Eventi do të kulmojë ditën e nesërme me shpalljen e ekipit kampion.

Për SBS Albanian Nizami Rexhepi ka treguar se ‘Kupa e Shqipërisë” në Australi është një traditë disa vjeçare. Në të marrin pjesë skuadra shqiptare të futbollit të cilat vijnë nga e gjithë Australia. Organizator i këtij eventi është kryesia e grupit futbollistik shqiptar “Shqiponja”, me një traditë të gjatë në sportin shqiptar në Australi. Kampionati rikthehet pas një ndërprerjeje dy vjeçare për shkak të Covid-19.

“Kjo kupë ka filluar para 11 viteve, në atë kohë kishe skuadra vetëm nga shteti i Viktorias ndërsa sot ka edhe nga vende të tjera të Australisë, si Brisbane, Adelaide etj. Këtë vit kemi 1 skuadër nga Brisbane dhe 2 nga Adelaide, ndërsa pjesa tjetër nga Viktoria. Në kupën e Shqipërisë këtë vit marrin pjesë gjithsej 11 skuadra. Por këshilli organizativ është në bisedime që vitin e ardhshëm pjesë e këtij kampionati të jenë edhe skuadra shqiptare nga Auckland, Zelanda e Re dhe nga vende te tjera në Australi si Mareeba ku ka një komunitet të madh shqiptaresh” tregon Rexhepi i cili shton se “Aktiviteti ka filluar këtë të enjte ku pjesëmarrës ishin rreth 400-500 bashkatdhetarë, çfarë tregoi se sa na kanë munguar aktivitetet, ku mund të takohemi, bashkimi me njëri tjetrin”.