Shefi Italian pas tavës së dheut surprizon me fërgesën shqiptare

E enjte, 25 Prill, 2024
E enjte, 25 Prill, 2024

Shefi Italian pas tavës së dheut surprizon me fërgesën shqiptare

Luca Pappagallo u bë i njohur për publikun shqiptar kur I prezantoi 380 mijë ndjekësve të tij në You Tube recetën tipike shqiptare të tavës së dheut rreth një vit më parë. Pak ditë më parë ai ka ndërmarrë një tjetër aventurë në kuzhinën shqiptare duke propozuar për ndjekësit e tij recetën e fërgesës.

Duke shpjeguar se ende nuk e ka provuar si duhet fërgesën shqiptare, pra jo në Shqipëri, Pappagallo ndan edhe një sekret me ndjekësit: Përbërësi më unik i pjatës është gjiza, e cila gjendet në këtë trajtë vetëm në Shqipëri. Pasi gjiza e prodhuar në vendin tonë ka një shkallë të caktuar aciditeti që e bën pjatën unike.

Receten Pappagallo e mbyll duke thënë se kjo ndoshta nuk është pjata më e bukur në botë por është një pjatë që nuk duhet humbur, pasi është shumë e shijshme.

Po kush është shefi italian që promovon gatimet shqiptare.

I lindur në vitin 1964, me origjinë nga provinca e Grosseto, ku jeton, Luca Pappagallo është një yll i vërtetë i internetit dhe është një nga shefat më të ndjekur në rrjetet sociale. Nuk i pëlqen të përkufizohet si i tillë, por e portretizon veten si një “kuzhinier kurioz” që me recetat e tij frymëzon mijëra njerëz në kuzhinë!

 

Ai ishte nga të parët që kuptoi fuqinë e internetit edhe para shpërthimit të fenomenit të internetit në shkallë globale: në 1999, në fakt, shefi i kuzhinës themeloi Cookaround, një nga faqet e para italiane të dedikuara për gatimin.

 

Luca Pappagallo vazhdoi rrugën e tij të pasur dhe në vitin 2019 krijoi Casa Pappagallo, një hapësirë ​​në internet – me një kanal në YouTube dhe një faqe në Facebook dhe Instagram – e cila në një kohë të shkurtër është kthyer në një pikë referimi të vërtetë për të apasionuarit pas gatimit! Videot e saj të recetave dhe tutorialet e pjatave të saj mbledhin mijëra pëlqime dhe vazhdojnë të intrigojnë fansat me një dozë të shëndetshme lotimi…

Luca Pappagallo u bë i njohur për publikun shqiptar kur I prezantoi 380 mijë ndjekësve të tij në You Tube recetën tipike shqiptare të tavës së dheut rreth një vit më parë. Pak ditë më parë ai ka ndërmarrë një tjetër aventurë në kuzhinën shqiptare duke propozuar për ndjekësit e tij recetën e fërgesës.

Duke shpjeguar se ende nuk e ka provuar si duhet fërgesën shqiptare, pra jo në Shqipëri, Pappagallo ndan edhe një sekret me ndjekësit: Përbërësi më unik i pjatës është gjiza, e cila gjendet në këtë trajtë vetëm në Shqipëri. Pasi gjiza e prodhuar në vendin tonë ka një shkallë të caktuar aciditeti që e bën pjatën unike.

Receten Pappagallo e mbyll duke thënë se kjo ndoshta nuk është pjata më e bukur në botë por është një pjatë që nuk duhet humbur, pasi është shumë e shijshme.

Po kush është shefi italian që promovon gatimet shqiptare.

I lindur në vitin 1964, me origjinë nga provinca e Grosseto, ku jeton, Luca Pappagallo është një yll i vërtetë i internetit dhe është një nga shefat më të ndjekur në rrjetet sociale. Nuk i pëlqen të përkufizohet si i tillë, por e portretizon veten si një “kuzhinier kurioz” që me recetat e tij frymëzon mijëra njerëz në kuzhinë!

 

Ai ishte nga të parët që kuptoi fuqinë e internetit edhe para shpërthimit të fenomenit të internetit në shkallë globale: në 1999, në fakt, shefi i kuzhinës themeloi Cookaround, një nga faqet e para italiane të dedikuara për gatimin.

 

Luca Pappagallo vazhdoi rrugën e tij të pasur dhe në vitin 2019 krijoi Casa Pappagallo, një hapësirë ​​në internet – me një kanal në YouTube dhe një faqe në Facebook dhe Instagram – e cila në një kohë të shkurtër është kthyer në një pikë referimi të vërtetë për të apasionuarit pas gatimit! Videot e saj të recetave dhe tutorialet e pjatave të saj mbledhin mijëra pëlqime dhe vazhdojnë të intrigojnë fansat me një dozë të shëndetshme lotimi…

Luca Pappagallo u bë i njohur për publikun shqiptar kur I prezantoi 380 mijë ndjekësve të tij në You Tube recetën tipike shqiptare të tavës së dheut rreth një vit më parë. Pak ditë më parë ai ka ndërmarrë një tjetër aventurë në kuzhinën shqiptare duke propozuar për ndjekësit e tij recetën e fërgesës.

Duke shpjeguar se ende nuk e ka provuar si duhet fërgesën shqiptare, pra jo në Shqipëri, Pappagallo ndan edhe një sekret me ndjekësit: Përbërësi më unik i pjatës është gjiza, e cila gjendet në këtë trajtë vetëm në Shqipëri. Pasi gjiza e prodhuar në vendin tonë ka një shkallë të caktuar aciditeti që e bën pjatën unike.

Receten Pappagallo e mbyll duke thënë se kjo ndoshta nuk është pjata më e bukur në botë por është një pjatë që nuk duhet humbur, pasi është shumë e shijshme.

Po kush është shefi italian që promovon gatimet shqiptare.

I lindur në vitin 1964, me origjinë nga provinca e Grosseto, ku jeton, Luca Pappagallo është një yll i vërtetë i internetit dhe është një nga shefat më të ndjekur në rrjetet sociale. Nuk i pëlqen të përkufizohet si i tillë, por e portretizon veten si një “kuzhinier kurioz” që me recetat e tij frymëzon mijëra njerëz në kuzhinë!

 

Ai ishte nga të parët që kuptoi fuqinë e internetit edhe para shpërthimit të fenomenit të internetit në shkallë globale: në 1999, në fakt, shefi i kuzhinës themeloi Cookaround, një nga faqet e para italiane të dedikuara për gatimin.

 

Luca Pappagallo vazhdoi rrugën e tij të pasur dhe në vitin 2019 krijoi Casa Pappagallo, një hapësirë ​​në internet – me një kanal në YouTube dhe një faqe në Facebook dhe Instagram – e cila në një kohë të shkurtër është kthyer në një pikë referimi të vërtetë për të apasionuarit pas gatimit! Videot e saj të recetave dhe tutorialet e pjatave të saj mbledhin mijëra pëlqime dhe vazhdojnë të intrigojnë fansat me një dozë të shëndetshme lotimi…