Mrizi i Zanave çel festimet e “Salone del Gusto 2022” në Torino

E premte, 19 Prill, 2024
E premte, 19 Prill, 2024

Mrizi i Zanave çel festimet e “Salone del Gusto 2022” në Torino

Kanë kaluar vetëm disa orë nga çelja zyrtare e panairit “Salone del Gusto 2022” i cili mbahet në Torino.

Të pranishëm, mbi 600 ekspozues dhe prodhues nga rajonet italiane; 3 mijë delegatë të rrjetit Terra Madre nga 130 vende të botës.

Sipas traditës, panairi do të ofrojë ushqim të mirë ndërkombëtar, kënaqësinë e të ngrënit të mirëfilltë dhe sa e rëndësishme është kjo temë për shëndetin!

Për të “çelur festimet” këtë vit ishte zgjedhur një nga shefat më të vlerësuar në botë, po flasim për Altin Prengën përfaqësuesin e vendit tonë dhe pronarin e agroturizmit “ Mrizi i Zanave”

 

Në prani të themeluesit të Sloë Food International Carlo Petrini, kryetarit të bashkisë Stefano Lo Russo, kryetarit të bashkisë së Torinos, presidentit Alberto Cirio dhe autoriteteve të tjera prestigjioze, u kremtua edhe ceremonia e hapjes.

Mrizi i Zanave Agroturizëm, për ata që nuk e njohin, është një fermë e njohur shqiptare me pesë yje, e themeluar nga shefi i kuzhinës Altin Prenga, së bashku me vëllain e tij Anton. Shumica e përbërësve në menu, duke përfshirë djathërat, reçelrat dhe verën prodhohen nga burimet e tyre. Kjo pasi tradita bujqësore dhe rurale e së shkuarës vazhdon të jetë “zemra lëvizëse” e biznesit, jo vetëm për themeluesit, por edhe për punonjësit dhe familjet e shumta që rrethojnë këtë realitet të mrekullueshëm.

Këto dhe shumë histori dhe tradita të tjera ndërkombëtare që ju presin në Salone del Gusto.

Kanë kaluar vetëm disa orë nga çelja zyrtare e panairit “Salone del Gusto 2022” i cili mbahet në Torino.

Të pranishëm, mbi 600 ekspozues dhe prodhues nga rajonet italiane; 3 mijë delegatë të rrjetit Terra Madre nga 130 vende të botës.

Sipas traditës, panairi do të ofrojë ushqim të mirë ndërkombëtar, kënaqësinë e të ngrënit të mirëfilltë dhe sa e rëndësishme është kjo temë për shëndetin!

Për të “çelur festimet” këtë vit ishte zgjedhur një nga shefat më të vlerësuar në botë, po flasim për Altin Prengën përfaqësuesin e vendit tonë dhe pronarin e agroturizmit “ Mrizi i Zanave”

 

Në prani të themeluesit të Sloë Food International Carlo Petrini, kryetarit të bashkisë Stefano Lo Russo, kryetarit të bashkisë së Torinos, presidentit Alberto Cirio dhe autoriteteve të tjera prestigjioze, u kremtua edhe ceremonia e hapjes.

Mrizi i Zanave Agroturizëm, për ata që nuk e njohin, është një fermë e njohur shqiptare me pesë yje, e themeluar nga shefi i kuzhinës Altin Prenga, së bashku me vëllain e tij Anton. Shumica e përbërësve në menu, duke përfshirë djathërat, reçelrat dhe verën prodhohen nga burimet e tyre. Kjo pasi tradita bujqësore dhe rurale e së shkuarës vazhdon të jetë “zemra lëvizëse” e biznesit, jo vetëm për themeluesit, por edhe për punonjësit dhe familjet e shumta që rrethojnë këtë realitet të mrekullueshëm.

Këto dhe shumë histori dhe tradita të tjera ndërkombëtare që ju presin në Salone del Gusto.

Kanë kaluar vetëm disa orë nga çelja zyrtare e panairit “Salone del Gusto 2022” i cili mbahet në Torino.

Të pranishëm, mbi 600 ekspozues dhe prodhues nga rajonet italiane; 3 mijë delegatë të rrjetit Terra Madre nga 130 vende të botës.

Sipas traditës, panairi do të ofrojë ushqim të mirë ndërkombëtar, kënaqësinë e të ngrënit të mirëfilltë dhe sa e rëndësishme është kjo temë për shëndetin!

Për të “çelur festimet” këtë vit ishte zgjedhur një nga shefat më të vlerësuar në botë, po flasim për Altin Prengën përfaqësuesin e vendit tonë dhe pronarin e agroturizmit “ Mrizi i Zanave”

 

Në prani të themeluesit të Sloë Food International Carlo Petrini, kryetarit të bashkisë Stefano Lo Russo, kryetarit të bashkisë së Torinos, presidentit Alberto Cirio dhe autoriteteve të tjera prestigjioze, u kremtua edhe ceremonia e hapjes.

Mrizi i Zanave Agroturizëm, për ata që nuk e njohin, është një fermë e njohur shqiptare me pesë yje, e themeluar nga shefi i kuzhinës Altin Prenga, së bashku me vëllain e tij Anton. Shumica e përbërësve në menu, duke përfshirë djathërat, reçelrat dhe verën prodhohen nga burimet e tyre. Kjo pasi tradita bujqësore dhe rurale e së shkuarës vazhdon të jetë “zemra lëvizëse” e biznesit, jo vetëm për themeluesit, por edhe për punonjësit dhe familjet e shumta që rrethojnë këtë realitet të mrekullueshëm.

Këto dhe shumë histori dhe tradita të tjera ndërkombëtare që ju presin në Salone del Gusto.