Ambasadat në Greqi e Angli njoftojnë bllokimin e dokumentave për këto kategori

E martë, 16 Gusht, 2022
E martë, 16 Gusht, 2022

Ambasadat në Greqi e Angli njoftojnë bllokimin e dokumentave për këto kategori

Ambasada e Shqipërisë në Athinë dhe ajo në Londër njoftojnë të gjithë shtetasit shqiptarë që jetojnë dhe punojnë në këto vende se, me udhëzim të Ministrisë për Evropën dhe Punët e Jashtme të Shqipërisë, duke filluar nga dita e hënë, datë 08.08.2022, të gjitha vetëdeklarimet e humbjes, vjedhjes, dëmtimit dhe bllokimit të dokumenteve biometrikë do të ndërpriten dhe nuk do të ofrohen më në përfaqësitë diplomatiko-konsullore shqiptare, të akredituara jashtë vendit.

Prej kësaj date, për procedurën e rinovimit të dokumenteve biometrikë në përfaqësi do të pranohen vetëm deklaratat e humbjes të lëshuara pranë autoritetit policor vendas, që mbulon rezidencën e shtetasit ose, vendin ku ka ndodhur ngjarja (humbja/vjedhja e dokumentit).

Sa më sipër, udhëzohen të gjithë shtetasit shqiptarë, të cilët konstatojnë se kanë humbur/ i kanë vjedhur dokumentet e udhëtimit, të paraqiten menjëherë në stacionin policor më të afërt, për të bërë denoncimin e humbjes/vjedhjes. Dokument i deklarimit të humbjes/vjedhjes, lëshuar nga këto autoritete, përfaqëson një dokument të huaj, i cili në zbatim të praktikave ndërkombëtare (Konventës së Hagës, 5 Tetor 1961 – Apostille Convention), duhet të apostilohet nga autoriteti përkatës në Greqi, i cili është i decentralizuar.

Ky denoncim është njësoj i nevojshëm dhe i domosdoshëm për kryerjen e procedurave si të pajisjes me dokumenta biometrike ashtu si edhe me leje kalimi dhe ditën e paraqitjes në Ambasadë për kryerjen e këtyre procedurave, ky dokument duhet t’u paraqitet diplomatëve të ngarkuar me çështje konsullore vetëm.

Nëse shtetasi shqiptar nuk disponon një fotokopje të dokumentit biometrik të humbur, ai duhet të paraqitet pranë Sektorit Konsullor të Ambasadave ku pas verifikimeve të rastit do t’i vihen në dispozicion të dhënat mbi dokumentet e humbura.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Ambasada e Shqipërisë në Athinë dhe ajo në Londër njoftojnë të gjithë shtetasit shqiptarë që jetojnë dhe punojnë në këto vende se, me udhëzim të Ministrisë për Evropën dhe Punët e Jashtme të Shqipërisë, duke filluar nga dita e hënë, datë 08.08.2022, të gjitha vetëdeklarimet e humbjes, vjedhjes, dëmtimit dhe bllokimit të dokumenteve biometrikë do të ndërpriten dhe nuk do të ofrohen më në përfaqësitë diplomatiko-konsullore shqiptare, të akredituara jashtë vendit.

Prej kësaj date, për procedurën e rinovimit të dokumenteve biometrikë në përfaqësi do të pranohen vetëm deklaratat e humbjes të lëshuara pranë autoritetit policor vendas, që mbulon rezidencën e shtetasit ose, vendin ku ka ndodhur ngjarja (humbja/vjedhja e dokumentit).

Sa më sipër, udhëzohen të gjithë shtetasit shqiptarë, të cilët konstatojnë se kanë humbur/ i kanë vjedhur dokumentet e udhëtimit, të paraqiten menjëherë në stacionin policor më të afërt, për të bërë denoncimin e humbjes/vjedhjes. Dokument i deklarimit të humbjes/vjedhjes, lëshuar nga këto autoritete, përfaqëson një dokument të huaj, i cili në zbatim të praktikave ndërkombëtare (Konventës së Hagës, 5 Tetor 1961 – Apostille Convention), duhet të apostilohet nga autoriteti përkatës në Greqi, i cili është i decentralizuar.

Ky denoncim është njësoj i nevojshëm dhe i domosdoshëm për kryerjen e procedurave si të pajisjes me dokumenta biometrike ashtu si edhe me leje kalimi dhe ditën e paraqitjes në Ambasadë për kryerjen e këtyre procedurave, ky dokument duhet t’u paraqitet diplomatëve të ngarkuar me çështje konsullore vetëm.

Nëse shtetasi shqiptar nuk disponon një fotokopje të dokumentit biometrik të humbur, ai duhet të paraqitet pranë Sektorit Konsullor të Ambasadave ku pas verifikimeve të rastit do t’i vihen në dispozicion të dhënat mbi dokumentet e humbura.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.