Dikur profesor matematike, sot inxhinier për markat më luksoze të makinave

E hënë, 15 Gusht, 2022
E hënë, 15 Gusht, 2022

Dikur profesor matematike, sot inxhinier për markat më luksoze të makinave

Faton Piraj është një inxhiner shqiptar nga Prizreni që ka korrur sukses në Austri. Në një lidhje me Skype për “ABC e Mëngjesit”, ai tregoi historinë e vështirë të jetës së jetës së tij, nga emigrimi dhe punët e vështira që ka bërë deri te e tashmja. Aktualisht Piraj është inxhinier pranë markave luksoze të makinave si Porche, Audi apo Mercedes.

“Pas studimeve punova si profesor i matematikës në një gjimnaz, por nuk kishte shumë të ardhura dhe nuk ishte mundësia që të jetoja më në Kosovë. Kisha planet e mia, kështu që vendosa të largohem.

Unë kam ardhur në Vjenë me një shokë që e njihte Vjenën dhe vendimi ishte shumë i shpejtë. 5 vitet e para kam ardhur gjatë verës, kam ardhur dhe kam shkuar, kam punuar punë nga më të vështira. Unë kisha fatin që munda të punoja si ndërtues stufash në shtëpitë e njerëzve të pasur.

Unë kam një kohë shumë të gjatë që punoj në industrinë automobilistike. Kam bërë shumë projekte, kam punuar për Mercedezin, Audin, Porche, kam punuar edhe për shtëpitë e veturave që prodhojnë në Japoni siç është Toyota”, tha ndër të tjera Faton./abcnews.al
Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Faton Piraj është një inxhiner shqiptar nga Prizreni që ka korrur sukses në Austri. Në një lidhje me Skype për “ABC e Mëngjesit”, ai tregoi historinë e vështirë të jetës së jetës së tij, nga emigrimi dhe punët e vështira që ka bërë deri te e tashmja. Aktualisht Piraj është inxhinier pranë markave luksoze të makinave si Porche, Audi apo Mercedes.

“Pas studimeve punova si profesor i matematikës në një gjimnaz, por nuk kishte shumë të ardhura dhe nuk ishte mundësia që të jetoja më në Kosovë. Kisha planet e mia, kështu që vendosa të largohem.

Unë kam ardhur në Vjenë me një shokë që e njihte Vjenën dhe vendimi ishte shumë i shpejtë. 5 vitet e para kam ardhur gjatë verës, kam ardhur dhe kam shkuar, kam punuar punë nga më të vështira. Unë kisha fatin që munda të punoja si ndërtues stufash në shtëpitë e njerëzve të pasur.

Unë kam një kohë shumë të gjatë që punoj në industrinë automobilistike. Kam bërë shumë projekte, kam punuar për Mercedezin, Audin, Porche, kam punuar edhe për shtëpitë e veturave që prodhojnë në Japoni siç është Toyota”, tha ndër të tjera Faton./abcnews.al
Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.